Μπορεί να μην είμαι καθηγήτρια, ή να έχω κάποια πείρα αλλά διαφωνώ κάθετα στην ιδέα ένας φυσικός να κάνει το μάθημα του Προγραμματισμού.Εγώ σαν μαθήτρια που δίνει πανελλήνιες το θεωρώ απαράδεκτο και αρκετά επικίνδυνο.Γιατί, ένας καθηγητής που έχει σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο 4-5 χρόνια δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον σε γνώσεις που έχει κάνει 4,5 μαθήματα πάνω στην πληροφορική.Διότι, παρατήρωντας και από το φροντηστήριο, ένας καθηγήτης που έχει σπούδασει πληροφορική μπορεί να δει και να παρατηρήσει κάποια μικρολαθάκια που μπορούν να υπάρχουν σε κάποια σημεία της διδακτέας ύλης.Ένω, ένας που δεν το έχει σπουδάσει ΟΧΙ.Γιατί θα έχει μάθει να διδάσκει το μάθημα μηχανικά.Αυτό το έχω διαπιστώσει και από προσωπική εμπειρία.Δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε όλα.Δεν γίνεται.Ούτε ένας πληροφορικός μπορεί να διδάξει φυσική, ούτε ένας μαθηματικός να διδάξει πληροφορική.
Ας σκεφτούμε και την αγωνία των μαθητών για τις πανελλήνιες και να μην παίζουμε με τέτοια πράγματα!:nono:
Να αγιάσει το στόμα σου!!! Αυτά τα απλά που εσύ τα βλέπεις και τα κατανοείς στα 17 σου χρόνια, κάποιοι (υπουργείο, αλεξιπτωτιστές κλπ) επιμένουν να τα κάνουν γαργάρα και να σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν θα μπορούσα να τα έχω πει καλύτερα. :no1:
Γενικώς αυτό το φλου θέμα της πληροφορικής κυρίως ξεκίνησε νομίζω απ' τα εξής πράγματα:
1) Απ' το βιβλίο που είναι για τον κάδο ανακύκλωσης (έλεος, πότε θα το αλλάξουν αλήθεια ; Διαβάζεται αυτή η μπούρδα ; ) και έχει κάνει το μάθημα ας πούμε φαινομενικά "απλό", ενώ δεν είναι. ........... Με ένα σωστό βιβλίο καταρχήν, τα παραπάνω ως ένα βαθμό αποφεύγονται.
Δεν νομίζω ούτε ότι το βιβλίο είναι τόσο χάλια όσο νομίζεις, ούτε ότι ένα "σωστό" βιβλίο θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Ένα βιβλίο έχει περιορισμένη ποσότητα γνώσης έτσι κι αλλιώς οπότε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον καθηγητή-άνθρωπο και τις έξτρα γνώσεις τις οποίες αυτός κουβαλάει.
Σκεψου το εξής απλό: Αν αύριο εμφανιζόταν μπροστά μας το "τέλειο" βιβλίο, θα εξαφάνιζε αυτόματα όλους όσους προέρχονται από άλλα αντικείμενα και το παίζουν "γκουρού" της πληροφορικής? Δεν νομίζω.
2) Οι καθηγητές πληροφορικής που πολλοί απ' αυτούς είναι ό,τι να 'ναι (για το συγκεκριμένο τομέα μιλάμε, άρα και μόνο σε αυτόν αναφέρομαι). Με πτυχία απ' τις γειτονικές Βουλγαρίες/Σερβίες ,
Όπα, όπα, ξέρω άπειρους γυμναστές, γιατρούς και δασκάλους από σερβία/βουλγαρία, αλλά καθηγητές πληροφορικής????????? Ούτε ένα. Είσαι σίγουρος γι'αυτό που λές????
..... Γιατί διστάζετε να βάλετε 5 στο τρίμηνο; Έχουμε γεμίσει ξεφτέρια σε αυτή την χώρα. Τι λογική είναι αυτή ; Γι' αυτή την κατάσταση το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το 'χει ο καθηγητικός τομέας.
...........
Επομένως, το πρόβλημα νομίζω το εστιάζετε σε λάθος σημείο. Ξεκινάει από εσάς τους καθηγητές ,απ' την ντανταιστική παιδεία . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ Ή (ακόμη χειρότερα) ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. Αφού δε μπορείτε να συμφωνήσετε εσείς, αλλάξτε μυαλά στους μαθητές, στους μελλοντικούς καθηγητές.
Το θέμα των βαθμών δεν είναι τόσο απλοϊκό όπως το θέτεις:
- όταν έχεις γονείς που
θα σου βγάλουν την πίστη γιατί έβαλες στο παιδί τους 15 αντί για 20 και όχι 5 όπως του άξιζε, βάζοντας μάλιστα και κανένα βουλευτή, υπουργό και στην καλύτερη περίπτωση το διευθυντή του σχολείου - αυτόν που κάποιοι θέλουν ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ του καθηγητή - να σε κάνει ξεφτύλα αν δεν υποκύψεις ...
- όταν η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να κάνει ένας "μεγάλος" βαθμός είναι +-2 μονάδες, λόγω προσαρμογής στις πανελλήνιες ....
- όταν υπάρχει η βάση του 10 που κόβει τους εντελώς άσχετους
δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι "οι καθηγητές" (δευτεροβάθμιας) αγαπητέ μου φίλε.
Το πρόβλημα είναι ποιο θα είναι το νέο σύστημα εξετάσεων, ποιος και πως θα εξετάζει (αδιάβλητα??) τα γραπτά και πως θα εισάγονται οι φοιτητές στα πανεπιστήμια.
Γιατί αν μιλήσεις με 10 φοιτητές που έχουν φτάσει στο 3ο-4ο έτος μιας πανεπιστημιακής σχολής θα δεις ότι οι 5-6 χρωστάνε μάθημα από ένα καθηγητή-τσεκούρι που τους κόβει ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕ (για να μην πω τίποτα χειρότερο) ενώ αν μιλήσεις με 10 μαθητές Γ΄Λυκείου, οι 9.9 θα σου πουν ότι το σημερινό σύστημα εξετάσεων και βαθμολόγησης των πανελληνίων ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ.
Περίμενε να πάνε οι εξετάσεις στους πανεπιστημιακούς που μια μερίδα ατόμων θα περνάει με μίζα και να δεις τι γέλιο έχει να πέσει ....