Να συνεισφέρω κι εγώ στο θέμα...εγώ έγινα
ιχθυφάγος αρκετά χρόνια πίσω, 3-4 για τον λόγο του ότι είμαι πολύ ευαίσθητος και είδα το Earthlings την Κυριακή του Πάσχα το βράδυ (ναι μετά το τσιμπούσι δυστυχώς) και εκεί έφριξα και δεν ξανάβαλα κρέας στο στόμα μου. Το θέμα είναι ότι πολλοί στην αρχή, φίλοι, συγγενείς κτλ δεν το πίστευαν και κυρίως η μάνα μου οπότε επέμενε να φτιάχνει "κανονικά" φαγητά για λίγο καιρό, μόλις είδε ότι δεν τα έτρωγα τότε το πίστεψε και από τότε μου έχει σταθεί πολύ.
Ιχθυφάγος ονομάζεται κάποιος που ναι μεν δεν τρώει κόκκινο κρέας/κοτόπουλο αλλα τρώει ψάρι. Εγώ τρώω ψάρι γιατί τα θεωρώ πολύ χαζά για να τα λυπηθώ

Επίσης τρώω και γαλακτοκομικά και αυγά άρα είμαι kind of fake vegetarian
Παιδιά είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να τρώει κρέας σε κάποιες ποσότητες αλλά όπως με τα πάντα γύρω του έχει βρει ικανοποιητικά υποκατάστατα που καλύπτουν την ανάγκη για κρέας. Αν ήταν τόσο επικίνδυνο να είναι κανείς χορτοφάγος, δεν θα υπήρχαν τόσες υποστηρικτικές οργανώσεις (δε μιλάω μόνο για την Π.Ε.Τ.Α.).
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους που τρώνε κρέας (αν και συνήθως δεν τρώω μαζί τους) αλλά έχω πρόβλημα με τους αυθάδεις. Δηλαδή αυτούς που σε μία συζήτηση περί τροφικών προτιμήσεων θα πουν "τρυφερό κρεατάκι","άχου τι νόστιμο που φαίνεται" και τέτοια, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν τους χορτοφάγους. Κάτι τέτοιο πρόσεξα γίνεται και σε αυτό το θρεντ αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία.
Καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει από τη στιγμή που δεν ενοχλεί τον άλλον, είτε είναι φαγητό είτε σεξ είτε θρησκεία είτε οτιδήποτε.
Είπα κι ελάλησα. Lazaros out.