Δεν ξέρω αν έχεις ήδη διαβάσει το σχετικό κείμενο (βλ. προηγούμενο post), νόμιζα ότι είχα απαντήσει κάποιες από τις ερωτήσεις σου, οπότε βοήθα με να σε βοηθήσω!

Σημείωση: βρίσκομαι στο 5ο έτος σπουδών και σκοπεύω μέχρι τον Οκτώβρη να έχω πάρει το δίπλωμά μου.
Ως προς τα μαθηματικά... Γενικώς τα χρειάζεσαι, αναλόγως βέβαια και με το τι θέλεις να ασχοληθείς. Από πλευράς δυσκολίας, με το τρέχον σύστημα και καθηγητές:
Μαθηματικά Ι: Ξαναβλέπεις και επεκτείνεις ό,τι έκανες στο λύκειο από ολοκληρώματα (χρειάζονται συχνά κάποια πολύ βασικά πράγματα) και διανύσματα-γραμμές-επιφάνειες (δεν χρειάζονται γενικώς) και μαθαίνεις επίσης για πίνακες (γενικώς χρειάζονται, και ειδικά αν ασχοληθείς με προγραμματισμό). Δεν το λες και εύκολο μάθημα, αλλά δεν είναι και μάθημα που το χρωστάει πολύς κόσμος.
Μαθηματικά II: Βλέπεις συναρτήσεις πολλών μεταβλητών κυρίως ως προς παραγώγηση και ολοκλήρωση. Και πάλι δεν το λες ιδιαίτερα εύκολο μάθημα αλλά δεν είναι και μάθημα που θα σε απασχολήσει πολύ. Χρειάζονται κάποιες βασικές γνώσεις από αυτό συνήθως.
Μαθηματικά III: Διαφορικές εξισώσεις. Χρειάζεται πολύ αλλά είναι εύκολο. Μετρημένα κουκιά.
Μαθηματικά IV: Πιθανότητες-Στατιστική και Αριθμητική Ανάλυση. Η Στατιστική χρειάζεται σε πειράματα (κυρίως) και η Αριθμητική Ανάλυση σίγουρα αν ασχοληθείς με προγραμματισμό. Παραδόξως ακούω πολλούς να το χρωστάνε, αν και δεν είναι δύσκολο μάθημα.
Σε σύγκριση με άλλα μαθήματα, σίγουρα δεν είναι τα Μαθηματικά αυτά με τα οποία θα πρέπει κυρίως να ασχοληθείς. Θα τα διαβάσεις στην ώρα τους, θα τα περάσεις στην ώρα τους και μετά, από τα αντικείμενα που θέλεις να ακολουθήσεις θα εξαρτηθεί το κατά πόσο θα τα βρεις μπροστά σου. Μπορείς να τα βρεις από "καθόλου" (πχ Χημεία) έως πάρα πολύ (πχ Υπολογιστική Μηχανική, Αυτόματος Έλεγχος κτλ). Και για να σου δώσω μια προσωπική απάντηση: δεν μου πολυαρέσανε τα μαθηματικά, αλλά τα πέρασα στην ώρα τους (εκτός από τις δ.ε. που για άλλους λόγους αποφάσισα να ασχοληθώ αργότερα

).