Eπειδή δεν έχω καθόλου μα καθόλου χρόνο να αντιπαρατίθομαι σε ένα φόρουμ, θα κάνω ορισμένες παρατηρήσεις σε αυτά που είπες.
1)Το παιδί ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμένα τμήματα, τα οποία βλέπουν τα μαθηματικά σε μια ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική σκοπιά απο το τμήμα σου.Αυτό και τίποτα παραπάνω.
Ακόμα και τα μαθηματικά που διδάσκονται στο πολυτεχνείο, δεν μπορείς να τα συγκείνεις με αυτά του μαθηματικού.
Έχω φίλο στους Μηχανολόγους Μηχανικούς, τον βοήθησα 1ο και 2ο έτος, και έχω δεί την ύλη και την φύση τους.
2)Για το finance πέταξες μεγάλη μπαρούφα.Δες τα entry requirments στα οποία τονίζουν οτι προτιμούν πτυχίο μαθηματικού.Ειδικά σε Msc όπως Financial Eng. και Financial Maths κλπ , δεν έχει ΚΑΝ θέση προτίμησης ακόμη και ο άψογος απόφοιτος οικονομικού (στα καλά πανεπιστήμια).
3)Επίσης, τα μαθηματικά του πανεπιστημίου δεν είναι παντού διαφορετικά απο αυτά του λυκείου.Κολλητός μου πάλι, ΤΕΙ λογιστικής , η εξεταστέα ύλη τους στην ανάλυση ήταν υποδεέστερη απο αυτή της Γ' λυκείου.Δηλ. εξαιρετικά πιο απλή αλλά κυρίως ΕΦΑΜΙΛΗ.
Οι μαθηματικοι υποτιθεται οτι χρησιμοποιουν την γλωσσα επακριβως, ελπιζω να μην ειναι μυθος
Δεν ειπα οτι θα κανει τα ιδια μαθηματικα με εμενα, ειπα οτι θα κανει διαφορετικα απο το σχολειο
Οποιοσδηποτε περναει σε μια σχολη, που χρησιμοποιουν ουσιαστικα μαθηματικα κανει διαφορετικα απο το σχολειο, τι σχεση εχει το τει λογιστικης, στο μαθηματικο θελει να παει
Δεν το διαπραγματευομαι, τα μαθηματικα στο πανεπιστημιο, ειναι διαφορετικα απο το λυκειο, αν ειναι δυνατον να το συζηταμε κιολας.
Οχι δεν ισχυει, και μαθε να μιλας με στοιχειωδη ευγενεια, ακου εκει μπαρουφες, τι εισαι 15χρονων?
τελος παντων, ειτε πτυχιο κανεις, ειτε μαστερ ειτε phd, τα μαθηματικα σε οικονομικες σχολες, στα κανουν οικονομολογοι, πραγμα που σημαινει οτι η γνωση τους φτανει και περισσευει, κανουν οτι μαθηματικα χρειαζονται
Εξου και "μαθηματικα για οικονομολογους"
Και στατιστικα να το δεις, ειναι πιο πολλα τα μελη δεπ που ειναι καθαροαιμα απο οικονομικες σπουδες, παρα απο καθαρα μαθηματικα.
Πληροφορική, οικονομικά, φυσική και όλες οι υπόλοιπες θετικές επιστήμες είναι χτισμένες πάνω σε μαθηματικά μοντέλα. Ο μαθηματικός είναι ο κατάλληλος επιστήμονας για να εξελίξει τα μοντέλα αυτά και να δημιουργήσει άλλα πιο κατάλληλα.
Με τη λογικη αυτη, υπαρχουν 2 επιστημες μονο
Η μια ειναι τα μαθηματικα, και εχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ οσα εχουν αριθμους
η αλλη ειναι η φιλοσοφια και ειναι οτι ΔΕΝ εχει αριθμους....
Αυτο ειναι υπεραπλουστευση
Τη αναπτυξη του καταλληλου μοντελου θα την κανει ο αντιστοιχος ερευνητης
στην πληροφορικη ο πληροφορικαριος
στα οικονομικα ο οικονομολογος
στη φυσικη ο φυσικος
και παει λεγοντας
Το γιατι ειναι απλο
Η ερευνα εχει το απλο concept παιρνεις την υπαρχουσα γνωση, και την συνδυαζεις να βγαλεις κατι νεο
Σπουδαζεις σε μια επιστημη, μαθαινεις την ιστορικη της διαδρομη, μαθαινεις τις ιδεες που ειχαν οι προηγουμενοι
Αμα εισαι απλα ενας καλος μαθηματικος, και πας να κανεις ερευνα στη φυσικη, χωρις καποιο πτυχιο φυσικης, πως θα προσανατολιστεις ? πως θα ξερεις τι εχει ηδη ανακαλυφθει για να πατησεις πανω?