Δεν πιστεύω ότι η λύση του
@Cade ήταν κάτι μακριά από τις αντιληπτικές ικανότητες των περισσότερων, και σαφώς δεν πιστεύω ότι είχε οποιαδήποτε πρόθεση "εντυπωσιασμού".
Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι παρέχει δύο τρόπους απόδειξης. Ο πρώτος στην ουσία εκφράζει με μαθηματικά την ιδέα που εξέφρασα εγώ με λόγια και με συμπληρώνει, ενώ ο δεύτερος αποτελεί μια επίσημη μαθηματική απόδειξη με χρήση λογισμού, η οποία προφανώς απευθύνεται σε μαθητές του 2ου πεδίου.
Από την στιγμή που παρείχε δύο τρόπους λοιπόν, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, δεν μπορεί ο σκοπός του να ήταν ο εντυπωσιασμός. Ο δεύτερος τρόπος ήταν περιττός ; Για κάποιους ίσως, αλλά γιατί να μην τον βάλει αφού θέλει και αφού θα τον καταλάβουν και κάποιοι άλλοι ; Ίσα ίσα τον χρόνο του επενδύει. Να τον "κατηγορήσουμε" λοιπόν ότι είχε επιπλέον ενδιαφέρον και ζήλο να αναλύσει το πρόβλημα απο πολλαπλές σκοπιές ; Ναι. Αλλά οτι δεν ήθελε να βοηθήσει ; Ε δεν νομίζω.
Εάν κάποιος θεωρεί ότι μια απάντηση δεν τον βοηθάει μπορεί είτε να αγνοήσει το κομμάτι που δεν καταλαβαίνει, είτε να ζητήσει επιπλέον βοήθεια για να καταλάβει, είτε να ζητήσει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης που θα του είναι πιο προσιτός.