Είναι ανάλογα πως τα πηγαίνεις με κάθε μάθημα. Ας πούμε εγώ, ήμουν αρκετά καλή μαθήτρια στην Γ Γυμνασίου, αλλά δεν ήμουν αρκετά καλή στα Μαθηματικά (αν και έκανα τη μισή χρονιά ιδιαίτερα) κι έτσι αποφάσισα να κάνω φροντιστήριο σε αυτά στην Α Λυκείου. Επίσης στην Γ Γυμν. ήμουν χάλια (μιλάμε κάτω από τη βάση σε διαγωνίσματα και εξετάσεις) στη Φυσική, κι έτσι πήγα και Φυσική.
Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να βελτιωθώ πολύ και στα 2. Βέβαια ακόμα στην Άλγεβρα και Φυσική δεν είμαι και η καλύτερη, αλλά τα καταφέρνω αρκετά καλά.
-----------------------------------------
εξαρτάται και από τη κατεύθυνση που θα ακολουθείς...για παράδειγμα αν θες να πας θεωρητική και θες να κάνεις φροντιστηριο στα μαθηματικά επειδή εκεί είσαι αδύναμος, νομίζω πως δεν αξίζει...
Αξίζει για 2 λόγους: 1ον, αν θες να έχεις έναν αξιοπρεπή Μ.Ο. στο τέλος της χρονιάς, αφού οι εξετάσεις μετράνε 50% στον Γ.Μ.Ο., κι έτσι αν γράψεις χάλια στα Θετικά, πέφτεις πολύ και
2ον, αν δεν σε νοιάζει τόσο ο Μ.Ο., τουλάχιστον μπορεί να σε ενδιαφέρουν τα Μαθηματικά (και συγκεκριμένα η Άλγεβρα), γιατί μπορεί να θέλει να επιλέξει 5ο πεδίο από Θεωρητική στην Γ Λυκείου...
Κι εγώ Θεωρητική θα πάω, αλλά πήγαινα φέτος (Α' Λυκείου) Φυσική και Μαθηματικά φροντιστήριο... Έτσι έβγαλα στο τέλος 17,3. Ενώ η κολλητή μου, που δεν πήγαινε φροντιστήριο, (η οποία είναι και καλύτερη από μένα στα Θεωρητικά), έβγαλε 15,3, γιατί την έριξαν τα Θετικά στις εξετάσεις. Και σκέψου, ήταν η απουσιολόγος.