Αν δεις το κτιριο των παλιων εστιων, θα κλαψεις... Το επισκεφτηκα περυσι για να δω τι παιζει και ειναι ρημαγμενα τα παντα εκει, τιγκα στο γκραφιτι, σπασμενα πλυντηρια, τοιχοι λες και τους χτυπουσαν με βαριοπουλες, της αφισας το καγκελο κλπ... Εντος των δωματιων δεν καταφερα να δω τι παιζει, εκτος απο μια ματια που εριξα σε ενα ανοιγοντας μια πορτα, το οποιο μου φανηκε πολυ μακροστενο και ειχε μπανιο μεσα δικο του. Οι καινουριες εστιες ειναι σε καλη κατασταση, αλλα ειναι λιγοτερα δωματια και ειναι μεγαλη η ζητηση.
Απ τη μεριμνα παντως εκει, μου ειπαν οτι ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να μπει καποιος εστια, θελουν πολλα μορια και παρολο που το παλιο κτιριο εχει 900 δωματια, παιρνει κυριως πολυτεκνους με πολυ χαμηλο ειδοσημα. Ο υπευθυνος της μεριμνας οταν τον ρωτησα ποσα περιπου μορια χρειαζονται, μου ειπε πανω απο 15 και ιδανικοτερα 18 μορια για να εισαι μεσα, τα οποια μου φαινονται απιαστο νουμερο αν δεις τα κριτήρια μοριοδοτησης... Οταν του ειπα μαλιστα αν γινεται να το δουμε στο συστημα του, να τα υπολογισουμε εκεινη τη στιγμη, μου ειπε οτι δεν παιζει να κατσει να το κανει αυτος κ οτι πρεπει να κατεβασω το pdf του κανονισμου και να κανω τις πραξεις με τα νουμερακια λεει, να δω τι σκορ βγαζω...
(Το κτιριο με τα γκραφιτι και τις αφισες στην πρωτη φωτο, ειναι οι παλιες εστιες και οι υπολοιπες ειναι το εσωτερικο του. Οι δυο τελευταιες φωτο που δειχνουν εναν καθαρο διαδρομο και μια καινουρια πορτα, ειναι απο τις καινουριες...)
Υγ: Στο pdf που ανεβασε ο Γιαννης πριν, αναφερει τον τροπο υπολογισμου των μοριων, αλλα ψαξε και για το πιο προσφατο, γιατι ειδα οτι ειναι του 2019. Επισης να εχεις υποψη σου οτι ζητανε και ενοικιο 45 ευρω.