Φοιτητικές παρατάξεις

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Όλο το συστηματάκι με τις παρατάξεις, ανεξάρτητες ή όχι, που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει ημέτερα συμφέροντα φταίει. Κανένας δε φέρει αποκλειστικά την ευθύνη. Τα χάλια, δυστυχώς, ανήκουν σε όλους.

+100
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Ας μην κοροιδευόμαστε καμιά παράταξη δεν είναι ανεξάρτητη...Αλλά ούτε υπάρχουν ανεξάρτητοι φοιτητές...όλοι είναι φιλικά προσκήμενοι σε κάποια παράταξη, και όσοι δεν το κάνουν δεν είναι ανεξάρτητοι αλλα ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ και κακό μόνο στον εαυτό τους κάνουν.Το θέμα είναι να ψάξεις σωστά και ενημερώνεσε πλήρως για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υποστηρίζει αυτό που ψήφισες και αν το υλοποιεί και όχι απλά να το ψηφήσεις επειδη σε βοήθησε να εγγραφείς...Γιατί καλώς η κακώς οι παρατάξεις είναι αυτές που κάνουν κουμάντο στα παν/μια άρα είναι το μόνο μέσο του φοιτητή να κάνει κάτι ωστε να προσφέρει κυρίως πρώτα πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lostG

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 65 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Δεν υπάρχει στην ουσία φοιτητικό κίνημα στις μέρες μας.Τα πάντα έχουν βαλτώσει.Το καπέλωμα του καπελώματος.
Κάπως όπως και στις δικές μας μέρες όπου οι φοιτητοπατέρες(αντίστοιχα προς τους εργατοπατέρες) παρέσερναν τούς φοιτητές σαν πρόβατα φανατίζοντάς τους έχοντας βέβαια πάντα ιδιοτέλεια.Πολλοί απο τους τότε φοιτητοπατέρες (μπορώ να πω και ονόματα αλλά δεν έχει σημασία) τους βλέπω σήμερα νέους βουλευτές ή σε διάφορες θέσεις.Δούλεψαν καλά γιά τα κόμματά τους δηλαδή.Και ο απολογισμός τού αγώνα(?) γιά τα Πανεπιστήμια την Παιδεία γενικότερα ποιός είναι?Μηδέν εις το πηλίκο.Χρόνια τώρα.
Εδώ μεγάλα παιδιά, μελλοντικοί επιστήμονες και δεν μπορούν να βγάλουν ένα επίσημο κοινό αποτέλεσμα στις φοιτητικές εκλογές όταν ο σύλλογος οδοκαθαριστών μπορεί να το κάνει.Όταν ξυπνήσουν οι φοιτητές και γίνουν μιά γροθιά τότε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι το ουσιαστικό.Γιατί τα κόμματα βολεύονται από τον κατακερματισμό της ενιαίας πάλης.Και αυτό βολεύει όλα τα κόμματα.Μόνο τους ίδιους τους φοιτητές δεν συμφέρει.Μπορώ να παραθέσω απίθανα και τραγελαφικά περιστατικά γιά το πώς διπλάρωναν τούς νέους φοιτητές τα σαΐνια των κομμάτων και ιδιαίτερα τις προβατίνες(συγνώμη τις ανυποψίαστες κοπέλες ήθελα να πω) γιά να τις μυήσουν στα μυστικά της κομματικής πειθαρχίας.Θα έχετε δεί σε τουριστικές περιοχές τα γκαρσόνια να τραβάνε σχεδόν από το χέρι τους δύστυχους τουρίστες να τούς μπάσουν στις ταβέρνες.Κάτι ανάλογο δηλαδή συνέβαινε.
Θα πω μόνο τούτο, όταν εγώ πάτησα πρώτη μέρα κιόλας το πόδι μου στη Σχολή.Με πλησίασε κάποιος μου έλεγε διάφορα ενώ εγώ έψαχνα γιά την Γραματεία προσφέρθηκε να με βοηθήσει μού είπε ότι με θεωρεί φίλο του μου είπε γιά μιά "μάζωξη" το βράδυ στην ταβέρνα του μπαρμπα γιάννη, κέρασμα δηλαδή.Αποτέλεσμα.Πήγα εγώ το βράδυ, έφαγα άκουσα και τα επαναστατικά τραγούδια, προσγειώθηκα, υποπτεύθηκα και απο την επομένη την έκανα με τρόπο.Το κυνήγι συνεχίστηκε γιά καμμιά βδομάδα αλλά να είναι καλά οι άνθρωποι γιά το τραπέζι αλλά δεν ήθελα να φτάσω μέχρι το ..κρεββάτι.Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική περίπτωση γιά μένα.Αλλά γιά άλλους δεν ήταν το ίδιο.Μπλέχτηκαν στα πλοκάμια.Τελικά κι εγώ δεν ..γλύτωσα, μπήκα σε μιά παράταξη εκεί αλλά επειδή το ήθελα εγώ και έπειτα από σκέψη.Όχι επειδή μου το επέβαλαν.
Πάντως σε σχέση με σήμερα υπήρχε μιά σχετική αγωνιστικότητα τότε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Γιατί τα κόμματα βολεύονται από τον κατακερματισμό της ενιαίας πάλης.Και αυτό βολεύει όλα τα κόμματα.Μόνο τους ίδιους τους φοιτητές δεν συμφέρει.
+1
Το παιχνίδι τους παίζουν(-με).
Τόσο με τις νεολαίες-και-καλά-ανεξάρτητες-απο-το-κύριο-κόμμα όσο και με τις εξωκοινοβουλευτικές στάνες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
εγώ σε καμια περίπτωση δεν είπα ότι ο παράταξης είναι οι σωτήρες, το θέμα είναι ότι οι ανεξάρτητοι δεν ενδιαφέρονται. Όταν σε συνέλευση τους λέγαμε παιδιά πρέπει να κλείσουμε το τει διότι δεν έχουμε κτίριο για να κάνουμε μάθημα μας γράψανε εκεί που που ξέρετε όλοι. Μετά από γενική συνέλευση αποφασίστηκε ότι θα κάνουμε κατάληψη αλλα ως γνωστόν για τους ανεξαρτητους κατάληψη = διακοπές. Όταν κατά την διάρκεια τις συνέλευσης είπα την άποψη μου για το κάψιμο τις σημαίας οι ανεξάρτητοι ήρθαν να με δείρουν.Όταν οι ανεξάρτητοι ψηφίζουν πασπ και δαπ ανάλογα με το ποιος κάνει τα καλύτερα party.Όταν spas στο ξύλο και δεν αφήνεις φασίστες(και μερικούς Δαπίτες) να μιλήσουν στις συνελεύσεις ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ και όχι τραμπουκισμός.Οι ανεξάρτητοι φταίνε που το Πανεπιστήμιο έχει καταντήσει έτσι και όχι τα πολιτικά κόμματα και παράταξης. Η βλακεία δεν έχει όρια. Όταν ξυπνήσουν οι ανεξάρτητοι και ασχοληθούν λίγο τότε ίσος να δούμε άσπρη μέρα και στα πανεπιστήμια.

Σε καμια περίπτωση δεν θεωρώ τον ευατό μου σωτήρα η παντογνώστη απλά έχω απογοητευτεί από τους συμφοιτητές μου

Έχεις πρόβλημα.. Πήγαινε σε ψυχίατρο. Δεν είναι κακό. Θα σε βοηθήσει.

ον τοπικ

εσείς είστε οι άθλιοι που έχετε κάνει το περισσότερο κακό στα πανεπιστήμια.Ξύπνα απ τον "ύπνο" που σε έχουν αιχμαλωτίσει και σκέψου. Σαν άνθρωπος και όχι σαν ζώο όπως τώρα. Τολμάς να μιλάς και σχετικά με τι είναι δημοκρατικο.

Για εμένα είναι δημοκρατικό να σπαω στο ξύλο κάτι δήθεν κομμουνιστές. Πρόβλημα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Θα πω μόνο τούτο, όταν εγώ πάτησα πρώτη μέρα κιόλας το πόδι μου στη Σχολή.Με πλησίασε κάποιος μου έλεγε διάφορα ενώ εγώ έψαχνα γιά την Γραμματεία προσφέρθηκε να με βοηθήσει μού είπε ότι με θεωρεί φίλο του μου είπε γιά μιά "μάζωξη" το βράδυ στην ταβέρνα του μπαρμπα γιάννη, κέρασμα δηλαδή.Αποτέλεσμα.Πήγα εγώ το βράδυ, έφαγα άκουσα και τα επαναστατικά τραγούδια, προσγειώθηκα, υποπτεύθηκα και απο την επομένη την έκανα με τρόπο.Το κυνήγι συνεχίστηκε γιά καμμιά βδομάδα αλλά να είναι καλά οι άνθρωποι γιά το τραπέζι αλλά δεν ήθελα να φτάσω μέχρι το ..κρεββάτι.

Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι αντί για ταβέρνα επιλέγουν μπουζούκια :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Παιδιά και όχι μόνο συγνώμη κιόλας αλλα έχω απηβδίσει!!!Έχω γράψει τόσες φορες σε αυτήν την συζήτηση και βαρέθηκα να να βλέπω συνεχώς τα ίδια και τα ίδια<<οι παρατάξεις μόνο μας κερνάνε και μας κοροιδέυουν!!!>>συγνώμη κιόλας αλλα εγώ αυτό το επιχείρημα βλέπω...Γνωρίζουμε όλοι οτι στα παν/μια καλώς οι κακώς οι παρατάξεις κάνουν κουμάντο...άρα όπως θα έπρεπε να είναι ένα όργανο των φοιτητών!!!Όμως όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν είναι!!Και εμείς οι ανεξάρτητοι τι πρέπει να κάνουμε για αυτο?να αδιαφορίσουμε?όχι γιατί τότε πραγματικά γινόμαστε πρόβατα στη στάνη του πανεπιστημίου και με τσοπάνη όχι παράταξη αλλά κόμμα που προσπαθεί να μας αποδιοργανώσει ετσι ώστε να μην έχουμε λόγο για το τί γίνετε γύρω μας...αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε δεν είναι να πηγενουμε στην σχολή μας και να τη βγάλουμε σε όσο το δυνατόν λιγότερο διάστημα(οπου αυτό δεν είναι κακο σε καμία περίπτωση αρκεί να μην σε κάνει άβουλο ων!!)Αλλά να πάρουμε μέρος στην πολιτική ζωή του παν/μιου και να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πραγματικά όργανα του φοιτητή!!!Γιατί παμ/μιο δεν είναι μόνο το πτυχίο αλλά είναι και μέρος κοινωνικοποίησης, μέρος που θα βρείς παρέες που πραγματικά θα σε εκφράζουν αλλά και μέρος καλώς η κακώς που θα δημιουργήσεις πολιτική άποψη...Άν λοιπόν αδιαφορόυμε για τις παρατάξεις που επιρεάζουν την άμεση φοίτητική ζωή μας, και πολλές φορές σημαντικά φανταστήτε τι θακάνουμε με τις εθνικές εκλογές που η ψήφος μας καθορίζει την πολιτικη μιας χώρας άρα επιρεάζει την ζωή όλων μας.Δέν λέω σε καμιά περίπτωση οτι οι παρατάξεις είναι σωστές παλεύουν σωστά, αλλά στο χέρι μας είναι να τις αλλάξουμε να τις κάνουμε όπως πραγματικά θα έπρεπε να είναι όργανα εκπροσώπισης του φοιτητή και όχι ενός κόμματος.Άρα το πρόβλημα των (να μην το πώ ανεξάρτητων γιατί αυτό δεν είναι αμεξαρτησία είναι αδιαφορία) αδιάφορων φοιτητών δεν είναι το οτι οι παρατάξεις κερνάνε στα κλάμπς γιατί τους έχω δει πολλές φορές να τα δεχοντε χωρίς κανένα πρόβλημα άλλοστε κι εγώ τα έχω δεχτεί πολλές φορες, αλλά η λάθος λογική με την οποία μπήκαν στα παν/μια, το λέω αυτό γιατί κι εγώ είμαι ανεξάρτητος(όχι όπως είπα πιο πάνω αδιάφορος) και ήρθα με σχεδόν την ίδια λογική απο το σχολείο "σιγά μωρε τις παρατάξεις, εγώ θα μπώ εκεί θα πα΄ρω το πτυχίο μου και θα φύγω" όμως ευτυχώς κατάλαβα το λάθος μου νωρίς και το άλλαξα. Δεν λέω λοιπόν οτι πρέπει να όλοι να έιμαστε σε μια παράταξη,αλλά οτι πρέπει να συμμετέχουμε στην πολιτική ζωή του παν/μιου ενεργά να ψηφίζουμε αυτό που μας εκφράζει διαβάζοντας προσεκτικά όλες τις εναλακτικές.Και αυτό πρέπει να το επεκτήνουμε και στην υπόλοιπη ζωή μας για την πολιτική ζωή πλέον της χώρας.

Υ.Γ. Συγνώμη κιόλας αλλά δεν περίμενα απο καθηγητή να έχει τόσο λάθος απόψεις. κατα την γνώμη μου θα έπρεπε εσείς κυρίως να μας δίξετε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε όγο στο ότι γίνετε καθημερινά γυρω μας και όχι να αδιαφορούμε. Τελικά αυτό ίσως να φταίει που η παιδιά μας πάει κατα διαόλου στο οτι στο σχολείο οι μαθητές δεν πέρνουν την σωστή παιδεία αλλά επιφανειακές γνώσεις.Βέβαια δεν ξέρω τι μπορεί να το αλλάξει αυτό ένα μεγαλύτερο ποσοστό για την παιδία όπως λέει η αριστερά ή μια βαθιά μεταρύθμηση που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει όπως λέει η δεξιά? αυτό όμως δεν θα το κρίνω εγώ αλλά όλοι μαζί. Μπορέι βέβαια να μην είναι τελικά η σωστή επιλογή αλλά θα είναι επιλογή συνειδητοπιημένων πολιτών.Θα είναι επιλογή όλων μας.
-----------------------------------------
Έχεις πρόβλημα.. Πήγαινε σε ψυχίατρο. Δεν είναι κακό. Θα σε βοηθήσει.

ον τοπικ

εσείς είστε οι άθλιοι που έχετε κάνει το περισσότερο κακό στα πανεπιστήμια.Ξύπνα απ τον "ύπνο" που σε έχουν αιχμαλωτίσει και σκέψου. Σαν άνθρωπος και όχι σαν ζώο όπως τώρα. Τολμάς να μιλάς και σχετικά με τι είναι δημοκρατικο.

Για εμένα είναι δημοκρατικό να σπαω στο ξύλο κάτι δήθεν κομμουνιστές. Πρόβλημα?

Συνώμη κιόλας αλλά εδώ παραθέτουμε τις απόψεις μας πολιτισμένα κι εσύ έρχεσε και την γ..ς συγνώμη και πάλι αλλά νομίζω οτι εσύ έχεις το πρόβλημα αν θέλεις να του επιβληθείς κάντο παραθέτωντάς του τις απόψεις σου για να δει οτι είναι σωστές και όχι δέρνοντας τον όπως έκαναν επι χούντας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Παραφράζοντας μια φράση του Χατζηστεφάνου, οι παρατάξεις να πάνε να νοικιάσουν ένα υπογειάκι στην Κυψέλη κι ας μας κλάσουν τα @@.
Όχι φίλε μου, δεν μπορείς ν'αλλάξεις καμία παράταξη τη στιγμή που οι σκύλοι που είναι μέσα προορίζονται εξ'ορισμού για κομματικά πόστα και συνήθως είναι κάτι καμμένοι που δεν παίρνουν ποτέ πτυχίο επειδή ασχολούνται με τις μ@λ@κιες της παράταξης όλα τα χρόνια. Αν νομίζεις ότι αυτό έχει σχέση με τη σοβαρή πολιτική συνείδηση, κάνεις λάθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
Υ.Γ. Συγνώμη κιόλας αλλά δεν περίμενα απο καθηγητή να έχει τόσο λάθος απόψεις. κατα την γνώμη μου θα έπρεπε εσείς κυρίως να μας δίξετε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε όγο στο ότι γίνετε καθημερινά γυρω μας και όχι να αδιαφορούμε.

δεν εχει λαθος αποψη,απλως διαφορετικη απο τη δικη σου.

συγγνωμη που δεν παραθετω ολο σου το ποστ (γινεται επειδη ηθελα να σημειωσω μονο το παραπανω) αλλα ενω κατηγορεις ανοιχτα την πλειοψηφια των μελων οτι αναμασουν τα ιδια και τα ιδια επιχειρηματα ,κανεις και συ το ιδιο (imo). ναι οκ συμφωνησαμε ολοι οτι ειναι αναγκαια η πολιτικοποιηση για τους φοιτητες και γενικα για καθε πολιτη αλλα αυτο που πιστευουν μερικοι εδω μεσα (μαζι και γω) ειναι οτι παραταξεις,δημοκρατια και πολιτικο ενδιαφερον πλεον δεν πηγαινουν μαζι. με αλλα λογια,αυτο το ωραιο που ειπε ο μιβ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Όχι φίλε μου, δεν μπορείς ν'αλλάξεις καμία παράταξη τη στιγμή που οι σκύλοι που είναι μέσα προορίζονται εξ'ορισμού για κομματικά πόστα και συνήθως είναι κάτι καμμένοι που δεν παίρνουν ποτέ πτυχίο επειδή ασχολούνται με τις μ@λ@κιες της παράταξης όλα τα χρόνια. Αν νομίζεις ότι αυτό έχει σχέση με τη σοβαρή πολιτική συνείδηση, κάνεις λάθος.


Επειδή κάνουμε μια συζήτηση που φαίνεται να μην οδηγεί πουθενα επειδή κανεις απο τους 2 μας δεν κάνει πίσω θα ήθελα λοιπον να σε ρωτήσω καταρχάς αν είσαι μαθητής λυκείου η φοιτητής(δεν έχει να κάνει με την πολιτική σου άποψη, έτσι κι αλλιώς φαίνεσαι συνειδητοποιημένο παιδι.), 2ον αν συμφωνείς στο οτι πρέπει να έχουμε πολιτική άποψη, και τρίτον αν διαφωνείς σε κάποιο απο τα επιχειρήματά μου.Και sory κιόλας αν δεν είναι πολιτική συνείδηση το να συμμετέχεις ενεργά και όχι σαν κομπάρσος στα ποιλιτικά γεγονότα τότε τι είναι?Και είναι ας πούμε λίγο δύσκολο τα τόσες χιλιαδες μέλη ας πούμε της ΠΑΣΠ ή της ΔΑΠ να γίνουν όλα κυβερνητικα στελέχη,γι'αυτό πάλεψε και άσε τις δικαιολογίες.Α και το οτι θα ασχοληθείς με μια παράταξη δεν σημαίνει οτι παρατάς τα μαθήματα, αυτά τα 2 ξέρεις συμβιβάζοντε και μάλιστα πολλές φορές άψογα και μπορώ να σου δίξω άπειρα παραδείγματα απο παιδιά που είναι ηγετικά στελέχη σε παρατάξεις και όχι απλοί ψηφοφόροι και όμως έχουν μέσους όρους πάνω απο 8.

όσο για εσένα φίλε scully ναι συμφωνώ οτι μπορεί να κάνω λάθος γιατί σε μια συζήτηση για ένα θέμα με αντικρούόμενες απόψεις ποτέ δεν γίνετε να έιναι και οι 2 απόψεις σωστές, εγώ παρέθεσα τα επιχειρήματα μου εσείς τα δικά σας και τώρα κρίντε ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος, αυτός που λέει οτι πρέπει να λαμβάνουμε μέρος στα πολιτικά γεγονότα του παν/μίου και κατ'επέκταση της χώρας ή αυτός που λέει οτι πρέπει να μένουμε απαθείς και να καταπίνουμε αμάσιτα τα όποια μέτρα μας σερβίρουν ώς σωστα οι παρατάξεις.Θα πρέπει δηλαδή να δεχτούμε προκαταβολικά οτι όλα είναι $κ@τ@ και δεν προκειτε να αλλάξουν άρα δεν κάνουμε καμία προσπάθεια. Συγνώμη αλλά εγώ δεν πρόκειτε κα μείνω έτσι θα προσπαθήσω τουλάχιστον αν δεν μπορέσω να αλλάξω κάτι, πρώτα πρώτα για μένα(γιατί μην νομίζετε οτι έιμαι ο μεσσίας που θα σας σώσω όλους απο τις κακές παρατάξεις) να κάνω καλύτερη την φοίτηση μου με δωρεάν σίτιση στέγαση συγγράμματα και μεταφορά. Τώρα αν σε εσάς αρέσει να πληρώνετε το φαγητό το σπίτι τα συγγράματα και τα λεωφορεία τι να πώ...Εγώ μπορεί να κάνω και λάθος θα το κρίνει η ιστορία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
η απεχθεια για την παραταξιακη οργανωση δεν ειναι σονει και καλα απαθεια.
φιλη*
γ λυκειου παει ο μιβ,το λεει στο προφιλ.**
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
Συνώμη κιόλας αλλά εδώ παραθέτουμε τις απόψεις μας πολιτισμένα κι εσύ έρχεσε και την γ..ς συγνώμη και πάλι αλλά νομίζω οτι εσύ έχεις το πρόβλημα αν θέλεις να του επιβληθείς κάντο παραθέτωντάς του τις απόψεις σου για να δει οτι είναι σωστές και όχι δέρνοντας τον όπως έκαναν επι χούντας.

Διάβασε γμτο το αποσπασμα που έχω κάνει quote και θα καταλάβεις γιατί το ειπα. Απλά ειρωνεύτικα το "ξεφτιλίκι" των δήθεν κομμουνιστών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
η απεχθεια για την παραταξιακη οργανωση δεν ειναι σονει και καλα απαθεια.
φιλη*
γ λυκειου παει ο μιβ,το λεει στο προφιλ.**


δεν σου είπα οτι πρέπει να συμπαθήσεις μια παραταξη, θα πρέπει όμως να είσαι ενεργό με΄λος της πολιτικής σου ζωής θα πρέπι δηλαδή ή να συμβιβαστείς με αυτές να διαβάζεις τα πλαίσιά τους και να ψηφίζεις αυτό που σε εκφράζει ή να μπείς μέσα σε αυτές και μέσω των ιδεών σου να τις αλλάξεις προς το καλύτερο. Είστε δηλαδή και δυο μαθητές λυκείου(αυτό μου ενισχθεί την αποψη οτι το σχολέιο τελικά δεν κάνει και τόσο καλη δουλεια) δεν έχετε ζήσει δηλαδή ακόμα μόνοι χωρίς την προστασία των γωνιών σε δικό σας σπίτι με τα δικά σας χρήματα που πρέπει να ζήσετε με αυτά όλο τον μήνα, αυτές είναι εμπειρίες που θα σας αλλάξουν άποψη όπως άλλαξαν και την δική μου.Γιατί το έχω ξαναπεί πολλές φορές και ίσως γίνομε κουραστικός αλλά το πανεπιστήμιο δεν είναι σχολείο είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει κανείς πριν βγεί στην κοινωνία,είναι ο μεγαλύτερος φορέας κοινωνικοποίησης γιατί δεν σου παρέχει απλά στήρες γνώσεις όπως το σχολείο αλλά σου μαθένει πώς να ζείς ανεξάρτητος/η...και ελπίζω οι φίλοι/ες που είνα φοιτητές και έχουν απαντήσει ήδη στο ποστ να με επιβαιβεώσουν.
-----------------------------------------
Διάβασε γμτο το αποσπασμα που έχω κάνει quote και θα καταλάβεις γιατί το ειπα. Απλά ειρωνεύτικα το "ξεφτιλίκι" των δήθεν κομμουνιστών.


Συμφωνώ οτι οι δήθεν αριστεροι μόνο κακό κάνουν(βλέπε ΠΑΣΠ), αλλά όπως το έγραψες παραπάνω τουλάχιστον εγώ το εκλαβα ως φασιστικό. Ελπίζω να το έκλαβα μόνο εγώ έτσι.συγνώμη και πάλι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
αλλο να εκφραζεις τις αποψεις σου,αλλο να συμβιβασεσαι με την μετριοτητα (τι μετριοτητα δηλαδη...πατος) και να ψηφισεις καποιον απο δαυτους. για το λογο αυτο η ψηφος σε καποιο κομμα (οπως και στην πολιτικη ζωη περαν των οριων του πανεπιστημιου) δεν ειναι υποχρεωτικη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
να κανω γενικοτερα μια οργανωση
η υπαρξη κομματων , ιστορικα, που οφειλεται?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.

Γενικά από ορθογραφία έχεις τεράστιο πρόβλημα αλλά εδώ το σκότωσες. "Εξέλαβα" είναι. Μην το πάρεις προσωπικά αυτό που θα πω (ως αφορμή το παίρνω), αλλά γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα άτομα που συνήθως έχουν τον λόγο στις συνελεύσεις ως ομιλητές-εκπρόσωποι των κομμάτων (όχι παρατάξεων, κομμάτων, καλά το λέω) έχουν πραγματικά τραγική ευχέρεια της γλώσσας και μιλάνε χειρότερα κι από έναν αμόρφωτο. Απλά ως παρατήρηση αυτό, καμία επίθεση προς εσένα.

Επίσης να πω ότι θέλει πολύ θάρρος για να μπορέσει κάποιος να πει "εγώ θα παλέψω για αλλαγές με ουσία στο τμήμα μου". Κι αυτό διότι αυτόματα τίθεται ο ίδιος αντιμέτωπος με φασίστες και αλήτες (παρατάξεις) και η ζωή του σε κίνδυνο, χωρίς υπερβολή. Αυτό ως απάντηση στο "μένουμε απαθείς και άπραγοι".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Γενικά από ορθογραφία έχεις τεράστιο πρόβλημα αλλά εδώ το σκότωσες. "Εξέλαβα" είναι. Μην το πάρεις προσωπικά αυτό που θα πω (ως αφορμή το παίρνω), αλλά γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα άτομα που συνήθως έχουν τον λόγο στις συνελεύσεις ως ομιλητές-εκπρόσωποι των κομμάτων (όχι παρατάξεων, κομμάτων, καλά το λέω) έχουν πραγματικά τραγική ευχέρεια της γλώσσας και μιλάνε χειρότερα κι από έναν αμόρφωτο. Απλά ως παρατήρηση αυτό, καμία επίθεση προς εσένα.

Επίσης να πω ότι θέλει πολύ θάρρος για να μπορέσει κάποιος να πει "εγώ θα παλέψω για αλλαγές με ουσία στο τμήμα μου". Κι αυτό διότι αυτόματα τίθεται ο ίδιος αντιμέτωπος με φασίστες και αλήτες (παρατάξεις) και η ζωή του σε κίνδυνο, χωρίς υπερβολή. Αυτό ως απάντηση στο "μένουμε απαθείς και άπραγοι".

Κοίταξε να δεις δεν έχω κανένα πρόβλημα που με διορθώνεις εξ' άλλου δεν είναι εκεί το θέμα μου εγώ είμαι πιο πρακτικός τύπος(γι'αυτό και οικονομικο).Δν νομίζω όμως οτι είναι αυτό ένα κύριο πρόβλημα εξ'άλλου η γλώσσα δημιουργήθηε ως ένα μέσο επικοινωνίας και όχι ως ενα μέσο εντυπωσιασμού.Άρα δεν πρέπει να σε πειράζει που κάποιοι δεν ξέρουν να χειρίζοντε σωστά την γλώσσα αρκεί πάντα να καταλαβαίνεις αυτά που θέλουν να πουν.

Για το δευτερο θέμα. Προς Θεού αν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε έτσι στα 2009 που διανύουμε.Είμαστε ας το πούμε μια δημοκρατική χώρα που τουλάχιστον σέβετε την πολιτική άποψη του κάθενος άρα δεν πρέπει να φοβόμαστε να εκφράσουμε τα πιστευω μας, δεν πρέπει να είμαστε δηλοι αλλά να παλεύουμε για αυτά που πιστεύουμε, αν είναι δυνατόν να ζούμε υπο το καθεστός του φόβου αυτό ανήκει σε άλλα πολιτευματα και όχι στην δημοκρατία, έστω και σε αυτή που ζούμε σήμερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Απ οτι καταλαβα η γενικη ιδεα του tyxodiokti ειναι οτι οσο μεγαλο προβλημα ειναι η δικτατορια ορισμενων παραταξεων στα πανεπιστημια αλλο τοσο ειναι και η αδιαφορια των φοιτητων για την πολιτικη ζωη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Ακριβώς beautiful loser, γιατί τι χρειάζετε μια δικτατορία για να επιβληθεί; Σίγουρα αρκετές εκτελέσεις, αλλά το κυριότερο ενα λαό που να μην έχει λόγο και να δέχετε τα πάντα ασηζητητί. Ο μόνος λοιπόν τρόπος να αλλάξουμε τα κακώς κοίμενα της γενικότερα πολιτικής ζωής και όχι μόνο με τα παν/μια είναι να αποκτήσουμε πολιτική άποψη. Και συγνώμη κιόλας αλλά πολιτική άποψη δεν αποκτάς όταν αδιαφορείς,όταν δεν σε νοιάζει τι εκφράζει αληθινά ένα κομμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

who

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,616 μηνύματα.
Γενικά από ορθογραφία έχεις τεράστιο πρόβλημα αλλά εδώ το σκότωσες. "Εξέλαβα" είναι. Μην το πάρεις προσωπικά αυτό που θα πω (ως αφορμή το παίρνω), αλλά γενικά έχω παρατηρήσει ότι τα άτομα που συνήθως έχουν τον λόγο στις συνελεύσεις ως ομιλητές-εκπρόσωποι των κομμάτων (όχι παρατάξεων, κομμάτων, καλά το λέω) έχουν πραγματικά τραγική ευχέρεια της γλώσσας και μιλάνε χειρότερα κι από έναν αμόρφωτο. Απλά ως παρατήρηση αυτό, καμία επίθεση προς εσένα.

Στη δική μου σχολή, οι εκπρόσωποι των ΕΑΑΚ και ΠΚΣ, κάθε φορά που μιλάνε, στις 10 λέξεις που λένε, οι 12 είναι "και καλά" και "ας πούμε". Τόσο πολύ, που καμιά φορά αναρωτιέμαι, τους τα γράφουν έτσι ακριβώς στις ανακοινώσεις που μας διαβάζουν; "Και καλά, ας πούμε, ότι η Ευρωπαϊκή ένωση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και καλά, με την αντιλαϊκή πολιτική τους, ας πούμε" ( δηλαδή, δεν είστε σίγουροι; )... απ' έξω τα 'χω μάθει. Όχι μόνο απ' αυτές τις δύο παρατάξεις, απ' όλες.

ΥΓ1. Συγγνώμη παιδιά των παρατάξεων (όλων), αλλά σας έχουμε βαρεθεί οι περισσότεροι και, θέλω να πιστεύω, δεν αργεί ο καιρός που θα πάρετε πόδι από τους ίδιους τους φοιτητές.
ΥΓ2. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ένα χελιδόνι δε φέρνει την άνοιξη.
ΥΓ3. Μη συγκρίνετε το κίνημα του 73 με το σημερινό. Είναι τουλάχιστον αστείο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top