Πέτρο, είσαι απόλυτα σωστός. Αν όχι κατάργηση, τότε αναθεώρηση. Μεγάλο ζήτημα το άσυλο, ας μην βγούμε εκτός θέματος. Όσον αφορά την απαγόρευση, μόνο σε χούντα θα μπορούσε να γίνει αυτό δυστυχώς.
Σημειώστε το αυτό που λέει το παιδί.
Και χειρότερα μπορώ να σου πω στα ΤΕΙ.
Κοίτα, καλό θα ήταν να είχες τα κότσια να πεις: "Eίμαι από αυτήν την παράταξη, έχετε μεγάλο δίκιο σε όσα λέτε, φερόμαστε έτσι για αυτόν και αυτόν τον λόγο."
Το να παραμυθιάζεις άτομα που δεν έχουν ζήσει τις καταστάσεις (γιατί οι υπόλοιποι δεν ψαρώνουν) δεν σε τιμά. Άλλο πολιτική συνείδηση και άλλο οι παρατάξεις στις σχολές.
Θα περιγράψω τις εμπειρίες μου να σας πω πώς γίνεται η κοινωνικοποίηση στις σχολές, σύμφωνα με τον Κωστάκη.
Θα μακρυγορήσω αλλά αξίζει να διαβάσετε.
-
Διάδρομος ΤΕΙ Αθήνας.
Τα περισσότερα τραπέζια των παρατάξεων διοργανώνουν πάρτυ στην Ζήνα, στον Κιάμο, στην Τζούλια κλπ. (οι ρομαντικοί της ΚΝΕ επιλέγουν τα ρεμπέτικα. Είναι πιο επαναστατικά, γι'αυτό) Αναλόγως την εποχή έχουμε εκδρομούλες στην Μύκονο, στην Αράχωβα κλπ.
Εδώ να σημειώσω ότι δεν θεωρώ κακό το να ξεσκάς και να διασκεδάζεις, απλά αυτές είναι οι
συνεχείς πολιτικές θέσεις των παιδιών. Είναι το ενδιαφέρον των νέων για την πολιτική.
-
Προεκλογική περίοδος (παρατάξεων)
Δεν θα σχολιάσω τους ΤΟΝΟΥΣ χαρτιού, το σκουπιδαριό που δημιουργούν και την αντιαισθητική-προπαγανδιστική εικόνα του να κάνεις μάθημα ή να κυκλοφορείς και να βλέπεις τις αφίσες.
Θα σχολιάσω τα μεγάφωνα τύπου νυχτερινού κέντρου που παίζουν σκυλάδικα κλπ στο full την ώρα που κάνουμε μάθημα.
Θα σχολιάσω τις γκόμενες που σου έρχονται αγκαλιά και τρίβονται με τα mini για να τις ψηφίσεις.
Θα σχολιάσω τα συνθήματα με κοινωνικό περιεχόμενο (είμαστε ώριμα άτομα και δεν το κρύβουμε):
- ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΠΚΣ, όλους σας γ@μ@ει η ΔΑΠ Νουδουφουκου
- Π0ύτσ@ φέτος, π0ύτσ@ πέρσι, ρε Δαπίτες το γ@μησ1 σας αρέσει
Θα σχολιάσω τα playstation και τους
προσομοιωτές FORMULA 1 που εμφανίζονται ξαφνικά μέσα στις σχολές, όλως τυχαίως εκείνη την περίοδο. Υποθέτω ότι τα παιδιά τα νοικιάζουν από το υστέρημά τους προς τέρψην όλων μας.
Θα σχολιάσω τους φλογερούς λόγους των παιδιών (που όπως προαναφέρθηκε διακόπτουν με το έτσι θέλω το μάθημα για 20λεπτη "ενημέρωση"). Ειλικρινά τώρα, αν φέρετε κασετόφωνο και το βάλετε να παίξει, θα το εκτιμήσω παιδιά, αλήθεια. Επίσης όταν μιλάμε, κοιτάμε το ακροατήριο, όχι το ταβάνι προσπαθώντας να θυμηθούμε το ποιηματάκι μας.
Και λαμβάνοντας υπόψην μόνο αυτά γιατί αν συνεχίσω θα βαρεθώ κι εγώ, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έτσι προετοιμαζόμαστε για την πολιτικοποίησή μας και δεν χειραγωγούμαστε από μιά φαινομενική δημοκρατία, όπως λέει ο φίλτατος Κώστας.
-
Συνελεύσεις φοιτητών
Φωνάζουμε όλους τους φίλους μας και γνωστούς από όποια σχολή ξέρουμε ώστε να ψηφίσουν υπέρ/κατά της κατάληψης. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ώστε να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη και δροσιστική ατμόσφαιρα με τον καπνό από τα τσιγάρα που ανάβουμε όλοι, στέλνουμε στο έδρανο τα παπαγαλάκια, που ένα 10χρονο να βάλεις να μιλήσει αντί αυτών θα είναι πιο ευφραδές και εύγλωττο και έπειτα ψηφίζουμε. Αν δεν περάσει με τις ψήφους αυτό που θέλουμε, φέρνουμε
κρανιοφόρους με ρόπαλα -aka ΕΑΑΚ- και τους πλακώνουμε όλους στο ξύλο (η μέθοδος έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Πάντειο, αν θυμάμαι καλά).
Ένα δείγμα πολιτισμένων συνελεύσεων
-
Διάλογος μεταξύ εμένα και Κνίτη
Μετά τις γιορτές:
_ Γεια! Καλή χρονιά κλπ!
_ Επίσης! Όλα καλά?
_ Μια χαρά. Να σε ρωτήσω, ξέρεις αν αύριο τελικά θα είναι ανοικτή η σχολή?
_ Τστστσ... Αντί να με ρωτήσεις για τα παιδάκια στην Παλαιστίνη που πεθαίνουν με ρωτάς για το αν θα γίνει μάθημα? Αυτό σε νοιάζει περισσότερο?
_ Μα τι να συζητήσω δηλαδή μαζί σου? Το πόσοι πέθαναν? Σε ρωτάω γιατί έχω εργαστήρια και δεν θέλω να τα χάσω.
_ Πωπω, τόση αδιαφορία? Δεν ντρέπεσαι λίγο? Να συμμετέχεις μετά στην συνέλευση για να σταματή
σουμε τον πόλεμο.
Πλέον μπορείτε να είστε ήσυχοι. Ούτε Ο.Η.Ε ούτε άλλες αηδίες. Οι Έλληνες φοιτητές θα σταματήσουν τον πόλεμο. Πώς? ΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΕΒΑΙΑ!
-
Εξυπηρέτηση σπουδαστών
Παράδειγμα 1ο:
Μια φίλη μου έχασε το πάσο της. Πάει στην γραμματεία να βγάλει καινούργιο, ρωτάει σε πόσο καιρό, της λένε σε δύο μήνες! Μπουρου μπουρου, βρίζονται, φεύγει τσατισμένη. Την βλέπει ένας γνωστός της νευριασμένη, στέλεχος παράταξης και αφού μαθαίνει τι έγινε της λέει: "Σιγά ρε συ, πάμε μαζί τώρα και θα μας το βγάλει σε 5 λεπτά..."
Προφανώς το έχει ξανακάνει.
Παράδειγμα 2ο:
Σε διάφορα ΤΕΙ της επαρχίας οι "καθηγητές" ρωτούν: Ποιοι υποστηρίζουν την τάδε παράταξη? Σηκώνουν κάποιοι το χέρι και τους ανακοινώνεται ότι μόλις πέρασαν με επιτυχία το μάθημα.
-
Θέσεις και επιχειρήματα παρατάξεων
Το επίπεδο των συζητήσεων και των θέσεων είναι πιο χαμηλό και οπαδικό και από αυτό στις αθλητικές διαμάχες. Ενίοτε, έχουμε και επίλυση διαφορών σώμα με σώμα:
ΔΑΠ-ΠΑΣΠ
Καμαρώστε τους μελλοντικούς επιστήμονες μας... Σίγουρα είναι άτομα με πολιτική συνείδηση που θα ψηφίζουν για την χώρα μας και πιθανόν υποψήφιοι βουλευτές.
Για έγγραφα με τις θέσεις τους μπορείτε να ανατρέξετε στα επίσημα sites των κομμάτων. Ελάχιστες διαφορές θα βρείτε.
Το παρακάτω είναι για την επαναστατική-αντιφασιστική ΠΚΣ.
Video με το ξύλο που ρίχνουν
όλοι μεταξύ τους θα βρείτε πολλά στο Youtube, ε συγγνώμη, με τους διαλόγους τους ήθελα να πω.
-
Στρατηγική παρατάξεων
Συγγνώμη που ανεβάζω μόνο της ΔΑΠ. Δεν έχω άλλης παράταξης διαθέσιμο. Αλλά μην ελπίζετε ότι θα διαφέρουν. (Είναι τα συνημμένα στο τέλος)
Θα ήθελα να συνεχίσω να γράφω αλλά κουράστηκα και θα κούρασα κι εσάς.
Απλά ήθελα να προετοιμαστούν τα παιδιά για το τι θα αντιμετωπίσουν στα "Πανεπιστήμιά" μας...