Φοιτητικές παρατάξεις

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
τελειο τραγουδι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Πρέπει να απαγορευτούν αυτές οι αηδίες μέσα στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αναθεωρηθεί η έννοια του ασύλου.
Και προσωπικά πιστεύω ότι όποιος υπουργός παιδείας το καταφέρει αυτό, θα μείνει στην ιστορία.

Πέτρο, είσαι απόλυτα σωστός. Αν όχι κατάργηση, τότε αναθεώρηση. Μεγάλο ζήτημα το άσυλο, ας μην βγούμε εκτός θέματος. Όσον αφορά την απαγόρευση, μόνο σε χούντα θα μπορούσε να γίνει αυτό δυστυχώς.

Συμφωνω μαζι σου ομως..αρκετα δυσκολο καποιος πολιτικος να το καταφερει αυτο μιας και ας μην κοροιδευομαστε...οι παραταξεις αυτες υποκινουνται απο τα ιδια τα κομματα και αποτελουν κατα καποιο τροπο τη νεολαια και το μελλον του καθε κομματος.Και γενικα το ''νεο αιμα'' ειναι αρκετα σημαντικο για αυτα,κακα τα ψεματα.Παντως και γω π θα παω για εγγραφη αρχισα να τα σκεφτομε και πραγματικα σιχαθικα και μονο στην ιδεα.

Σημειώστε το αυτό που λέει το παιδί.

ολα αυτα γινονται στα πανεπιστημια μονο? ή και στα ΤΕΙ?

Και χειρότερα μπορώ να σου πω στα ΤΕΙ.

Παιδιά...Έλεος..πού βαδίζουμε...αν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε έτσι...η πολιτική είναι δικαίομα του καθενος...αν είναι δυνατόν να μην έχουμε πολιτική συνέιδηση..πού θα βαδίζαμε έχετε συλλογιστεί ποτε?Αν δεν ενδοιαφερόμασταν για το τί γίνετε στην πολιτική ζωή της χώρας έχετε σκεφτεί ποτε πώς θα ήταν τα πράγματα?Θα ήμασταν ένα κράτος που θα κυβερνιόμασταν ή μάλλον θα χειραγωγούμασταν απο μιά μόνο φαινομενική δημοκρατία,γιατί στην ουσιά θα γινόταν ότι ήθελε μια ας την πούμε "κυβέρνηση"( αν και θα ήταν καλύτερα να χρησημοποιούσα τον όρο "χούντα")χωρίς έλεγχο, άρα θα καταλήγαμε σε εποχές τύπου '63-'74 όπου η
τότε πραγματική χούντα δεν άφηνε τους πολίτες να έχουν πολιτική άποψη περνόντας ότι ήθελε χωρίς κανέναν έλεγχο...
Προσοχη!Δέν θέλω να πείσω κανέναν να μπει σε καμία παράταξη εκτός εαν βέβαια αυτός το επιλέξει...Και συμφωνω με το οτι οι παρατάξεις "πρίζουν" και αυτό συμβαίνει παντου...Το μόνο που λέω είναι οτι πρέπει να ακούμε όλες τις γνώμες και να καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα,ας μην είμαστε προκατηλλημένοι...

Κώστας...Οικομομικό Πανεπιστημιου Κρήτης(Ρέθυμνο)


P.S.:Α και ελπίζω όσοι τελικά πήγατε και γραφτήκατε και ζήσατε λίγο μέσα στο πανεπηστήμιο καταλάβατε οτι δεν υπάρχει μόνο για να μας δίνει πτυχία αλλά και για να μας κοινονικοποιεί...

Κοίτα, καλό θα ήταν να είχες τα κότσια να πεις: "Eίμαι από αυτήν την παράταξη, έχετε μεγάλο δίκιο σε όσα λέτε, φερόμαστε έτσι για αυτόν και αυτόν τον λόγο."
Το να παραμυθιάζεις άτομα που δεν έχουν ζήσει τις καταστάσεις (γιατί οι υπόλοιποι δεν ψαρώνουν) δεν σε τιμά. Άλλο πολιτική συνείδηση και άλλο οι παρατάξεις στις σχολές.

Θα περιγράψω τις εμπειρίες μου να σας πω πώς γίνεται η κοινωνικοποίηση στις σχολές, σύμφωνα με τον Κωστάκη. Θα μακρυγορήσω αλλά αξίζει να διαβάσετε.

- Διάδρομος ΤΕΙ Αθήνας.
Τα περισσότερα τραπέζια των παρατάξεων διοργανώνουν πάρτυ στην Ζήνα, στον Κιάμο, στην Τζούλια κλπ. (οι ρομαντικοί της ΚΝΕ επιλέγουν τα ρεμπέτικα. Είναι πιο επαναστατικά, γι'αυτό) Αναλόγως την εποχή έχουμε εκδρομούλες στην Μύκονο, στην Αράχωβα κλπ.
Εδώ να σημειώσω ότι δεν θεωρώ κακό το να ξεσκάς και να διασκεδάζεις, απλά αυτές είναι οι συνεχείς πολιτικές θέσεις των παιδιών. Είναι το ενδιαφέρον των νέων για την πολιτική.

- Προεκλογική περίοδος (παρατάξεων)
Δεν θα σχολιάσω τους ΤΟΝΟΥΣ χαρτιού, το σκουπιδαριό που δημιουργούν και την αντιαισθητική-προπαγανδιστική εικόνα του να κάνεις μάθημα ή να κυκλοφορείς και να βλέπεις τις αφίσες.
Θα σχολιάσω τα μεγάφωνα τύπου νυχτερινού κέντρου που παίζουν σκυλάδικα κλπ στο full την ώρα που κάνουμε μάθημα.
Θα σχολιάσω τις γκόμενες που σου έρχονται αγκαλιά και τρίβονται με τα mini για να τις ψηφίσεις.
Θα σχολιάσω τα συνθήματα με κοινωνικό περιεχόμενο (είμαστε ώριμα άτομα και δεν το κρύβουμε):
  • ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΠΚΣ, όλους σας γ@μ@ει η ΔΑΠ Νουδουφουκου

  • Π0ύτσ@ φέτος, π0ύτσ@ πέρσι, ρε Δαπίτες το γ@μησ1 σας αρέσει
Θα σχολιάσω τα playstation και τους προσομοιωτές FORMULA 1 που εμφανίζονται ξαφνικά μέσα στις σχολές, όλως τυχαίως εκείνη την περίοδο. Υποθέτω ότι τα παιδιά τα νοικιάζουν από το υστέρημά τους προς τέρψην όλων μας.
Θα σχολιάσω τους φλογερούς λόγους των παιδιών (που όπως προαναφέρθηκε διακόπτουν με το έτσι θέλω το μάθημα για 20λεπτη "ενημέρωση"). Ειλικρινά τώρα, αν φέρετε κασετόφωνο και το βάλετε να παίξει, θα το εκτιμήσω παιδιά, αλήθεια. Επίσης όταν μιλάμε, κοιτάμε το ακροατήριο, όχι το ταβάνι προσπαθώντας να θυμηθούμε το ποιηματάκι μας.

Και λαμβάνοντας υπόψην μόνο αυτά γιατί αν συνεχίσω θα βαρεθώ κι εγώ, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έτσι προετοιμαζόμαστε για την πολιτικοποίησή μας και δεν χειραγωγούμαστε από μιά φαινομενική δημοκρατία, όπως λέει ο φίλτατος Κώστας.

- Συνελεύσεις φοιτητών
Φωνάζουμε όλους τους φίλους μας και γνωστούς από όποια σχολή ξέρουμε ώστε να ψηφίσουν υπέρ/κατά της κατάληψης. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ώστε να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη και δροσιστική ατμόσφαιρα με τον καπνό από τα τσιγάρα που ανάβουμε όλοι, στέλνουμε στο έδρανο τα παπαγαλάκια, που ένα 10χρονο να βάλεις να μιλήσει αντί αυτών θα είναι πιο ευφραδές και εύγλωττο και έπειτα ψηφίζουμε. Αν δεν περάσει με τις ψήφους αυτό που θέλουμε, φέρνουμε κρανιοφόρους με ρόπαλα -aka ΕΑΑΚ- και τους πλακώνουμε όλους στο ξύλο (η μέθοδος έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Πάντειο, αν θυμάμαι καλά).

[ame="https://www.youtube.com/watch?v=6ipT9A9EATs&feature=related"]Ένα δείγμα πολιτισμένων συνελεύσεων[/ame]

- Διάλογος μεταξύ εμένα και Κνίτη

Μετά τις γιορτές:
_ Γεια! Καλή χρονιά κλπ!
_ Επίσης! Όλα καλά?
_ Μια χαρά. Να σε ρωτήσω, ξέρεις αν αύριο τελικά θα είναι ανοικτή η σχολή?
_ Τστστσ... Αντί να με ρωτήσεις για τα παιδάκια στην Παλαιστίνη που πεθαίνουν με ρωτάς για το αν θα γίνει μάθημα? Αυτό σε νοιάζει περισσότερο?
_ Μα τι να συζητήσω δηλαδή μαζί σου? Το πόσοι πέθαναν? Σε ρωτάω γιατί έχω εργαστήρια και δεν θέλω να τα χάσω.
_ Πωπω, τόση αδιαφορία? Δεν ντρέπεσαι λίγο? Να συμμετέχεις μετά στην συνέλευση για να σταματήσουμε τον πόλεμο.

Πλέον μπορείτε να είστε ήσυχοι. Ούτε Ο.Η.Ε ούτε άλλες αηδίες. Οι Έλληνες φοιτητές θα σταματήσουν τον πόλεμο. Πώς? ΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΕΒΑΙΑ!

- Εξυπηρέτηση σπουδαστών

Παράδειγμα 1ο:
Μια φίλη μου έχασε το πάσο της. Πάει στην γραμματεία να βγάλει καινούργιο, ρωτάει σε πόσο καιρό, της λένε σε δύο μήνες! Μπουρου μπουρου, βρίζονται, φεύγει τσατισμένη. Την βλέπει ένας γνωστός της νευριασμένη, στέλεχος παράταξης και αφού μαθαίνει τι έγινε της λέει: "Σιγά ρε συ, πάμε μαζί τώρα και θα μας το βγάλει σε 5 λεπτά..."
Προφανώς το έχει ξανακάνει.

Παράδειγμα 2ο:
Σε διάφορα ΤΕΙ της επαρχίας οι "καθηγητές" ρωτούν: Ποιοι υποστηρίζουν την τάδε παράταξη? Σηκώνουν κάποιοι το χέρι και τους ανακοινώνεται ότι μόλις πέρασαν με επιτυχία το μάθημα.

- Θέσεις και επιχειρήματα παρατάξεων
Το επίπεδο των συζητήσεων και των θέσεων είναι πιο χαμηλό και οπαδικό και από αυτό στις αθλητικές διαμάχες. Ενίοτε, έχουμε και επίλυση διαφορών σώμα με σώμα:
[ame="https://www.youtube.com/watch?v=wixqScyeRcU&feature=related"]ΔΑΠ-ΠΑΣΠ[/ame]

Καμαρώστε τους μελλοντικούς επιστήμονες μας... Σίγουρα είναι άτομα με πολιτική συνείδηση που θα ψηφίζουν για την χώρα μας και πιθανόν υποψήφιοι βουλευτές.

Για έγγραφα με τις θέσεις τους μπορείτε να ανατρέξετε στα επίσημα sites των κομμάτων. Ελάχιστες διαφορές θα βρείτε.

Το παρακάτω είναι για την επαναστατική-αντιφασιστική ΠΚΣ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου

Σήμερα το πρωί (11/12/08) το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκλεισε με πρωτοβουλία φοιτητών της Πανσπουδαστικής οι οποίοι επικαλέσθηκαν απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο δεν έχει συμβεί να κλείσει πανεπιστήμιο με απόφαση κομματικού οργάνου.
..................

Video με το ξύλο που ρίχνουν όλοι μεταξύ τους θα βρείτε πολλά στο Youtube, ε συγγνώμη, με τους διαλόγους τους ήθελα να πω.

- Στρατηγική παρατάξεων

Συγγνώμη που ανεβάζω μόνο της ΔΑΠ. Δεν έχω άλλης παράταξης διαθέσιμο. Αλλά μην ελπίζετε ότι θα διαφέρουν. (Είναι τα συνημμένα στο τέλος)

Θα ήθελα να συνεχίσω να γράφω αλλά κουράστηκα και θα κούρασα κι εσάς.
Απλά ήθελα να προετοιμαστούν τα παιδιά για το τι θα αντιμετωπίσουν στα "Πανεπιστήμιά" μας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • seminariodap.pdf
    209.5 KB · Εμφανίσεις: 129
  • 176143-176131-dapndfk1.JPG
    176143-176131-dapndfk1.JPG
    368.2 KB · Εμφανίσεις: 181
  • 176142-176132-dapndfk2.JPG
    176142-176132-dapndfk2.JPG
    327.3 KB · Εμφανίσεις: 170

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
Και μετά μας φταίνε τα ιδιωτικά...

(σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι όλο αυτό το χάος με τα κολέγια), απλά εκεί δεν έχουν ούτε καταλήψεις, ούτε κόμματα και τέτοιες μαλ@ΚΙ3ς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anarki

Διάσημο μέλος

Ο Αλέξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 3,345 μηνύματα.
Σήμερα πήγα σε συνέλευση και απογοητεύτηκα για ακόμη μια φορά. Δεν ψήφισα.
Όσα λέει ο ZedBlue δεν είναι υπερβολές, μπορώ να επιβεβαιώσω οτι τα ίδια γίνονται και εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Uncle Ernie

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Uncle Ernie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 168 μηνύματα.
Όντως, τα περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκαν τα έχω δει και εγώ σε εφαρμογή. Δυστυχώς στα πανεπιστήμιά μας, δε φτιάχνουν οι άνθρωποι πολιτικές παρατάξεις αλλά οι πολιτικές παρατάξεις "φτιάχνουν" τους ανθρώπους.

Ωστόσο δεν ξέρω αν κάποιος το είπε ή το υπονόησε αλλά διαφωνώ κάθετα με την κατάργηση του δικαιώματος του φοιτητή να πολιτευτεί. Και επίσης θεωρώ πως οι πολιτικές παρατάξεις αποτελούν έναν μόνο από τους παράγοντες που συντελούν στη σήψη του ελληνικού πανεπιστημίου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maria_st8

Νεοφερμένος

Η maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 71 μηνύματα.
- Προεκλογική περίοδος (παρατάξεων)
Δεν θα σχολιάσω τους ΤΟΝΟΥΣ χαρτιού, το σκουπιδαριό που δημιουργούν και την αντιαισθητική-προπαγανδιστική εικόνα του να κάνεις μάθημα ή να κυκλοφορείς και να βλέπεις τις αφίσες.
Θα σχολιάσω τα μεγάφωνα τύπου νυχτερινού κέντρου που παίζουν σκυλάδικα κλπ στο full την ώρα που κάνουμε μάθημα.
Θα σχολιάσω τις γκόμενες που σου έρχονται αγκαλιά και τρίβονται με τα mini για να τις ψηφίσεις.
Θα σχολιάσω τα συνθήματα με κοινωνικό περιεχόμενο (είμαστε ώριμα άτομα και δεν το κρύβουμε)


κριμα ρε γαμωτο...εκεινη τη περιοδο δεν ειχαμε εργαστηριο στα κεντρικα.......Πωωωωωωωω τι εχασα?!/.....ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΕΕΣ?:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

who

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,616 μηνύματα.
Zed, θυμάμαι πριν από δύο-τρία χρόνια, είχα διαβάσει ένα από αυτά τα οργανωτικά προγράμματα-παρωδίες της ΔΑΠάρας, που αφορούσαν την προσέλκυση των πρωτοετών-προβάτων και, σε κάποιο άρθρο έγραφε πάνω κάτω (δυστυχώς δεν το 'χω να το ανεβάσω):

"Παρατηρούμε από μακριά τις όμορφες κοπέλες που πλησιάζουν για εγγραφή και, προσπαθούμε να της προσελκύσουμε στα τραπεζάκια μας. Είναι σημαντικό να πείσουμε ωραίες κοπέλες να γραφτούν στην παράταξή μας, μιας και αυτές με τη σειρά τους, θα μπορούν ευκολότερα να προσεγγίσουν τα αγόρια να γραφτούν σε μας."

Καλά, δεν ξέρω για όλους τους άλλους (τα ίδια σκατά θα 'ναι οι περισσότεροι), αλλά αυτοί είναι οι πλέον γλοιώδεις τύποι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maria_st8

Νεοφερμένος

Η maria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 71 μηνύματα.
"Παρατηρούμε από μακριά τις όμορφες κοπέλες που πλησιάζουν για εγγραφή και, προσπαθούμε να της προσελκύσουμε στα τραπεζάκια μας. Είναι σημαντικό να πείσουμε ωραίες κοπέλες να γραφτούν στην παράταξή μας, μιας και αυτές με τη σειρά τους, θα μπορούν ευκολότερα να προσεγγίσουν τα αγόρια να γραφτούν σε μας."

δεν ισχυει με τη καμια αυτο που λες...
εμενα δε με πλησιασε κανενας!:P

σοβαρα τωρα....με αφορμη αυτο...θυμηθηκα στο 1ο 6μηνο..ημασταν μεγαλη παρεα..και στη συγκεκριμενη περιοδο μονο κοριτσια...ενας δαπιτης που τελειωνε τοτε την επεφτε σε ολες...πρωταρες,,οποια του κατσει,.να τον ψηφισουμε κιολας...να μας βαλει και στη παραταξη μεσα...ε,αυτο εγινε μεχρι τις εκλογες που δε πηγε καμια να ψηφισει και δε μας ξαναμιλησε!!φοβερος ο τυπος...πραγματικα...
μαλιστα ο υπευθυνος του τμηματος μας(τον οποιο τον εβαλε στη παραταξη ο αποπανω μαλ@κας)..προσφερθηκε να ερθει να με παρει απ το σπιτι και να παμε μαζι με το αυτοκινητο του..προκειμενου να παω να ψηφισω...εννοειται οτι δε πηγα..ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mavro Provato

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mavro Provato αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 343 μηνύματα.
Πέτρο, είσαι απόλυτα σωστός. Αν όχι κατάργηση, τότε αναθεώρηση. Μεγάλο ζήτημα το άσυλο, ας μην βγούμε εκτός θέματος. Όσον αφορά την απαγόρευση, μόνο σε χούντα θα μπορούσε να γίνει αυτό δυστυχώς.



Σημειώστε το αυτό που λέει το παιδί.



Και χειρότερα μπορώ να σου πω στα ΤΕΙ.



Κοίτα, καλό θα ήταν να είχες τα κότσια να πεις: "Eίμαι από αυτήν την παράταξη, έχετε μεγάλο δίκιο σε όσα λέτε, φερόμαστε έτσι για αυτόν και αυτόν τον λόγο."
Το να παραμυθιάζεις άτομα που δεν έχουν ζήσει τις καταστάσεις (γιατί οι υπόλοιποι δεν ψαρώνουν) δεν σε τιμά. Άλλο πολιτική συνείδηση και άλλο οι παρατάξεις στις σχολές.

Θα περιγράψω τις εμπειρίες μου να σας πω πώς γίνεται η κοινωνικοποίηση στις σχολές, σύμφωνα με τον Κωστάκη. Θα μακρυγορήσω αλλά αξίζει να διαβάσετε.

- Διάδρομος ΤΕΙ Αθήνας.
Τα περισσότερα τραπέζια των παρατάξεων διοργανώνουν πάρτυ στην Ζήνα, στον Κιάμο, στην Τζούλια κλπ. (οι ρομαντικοί της ΚΝΕ επιλέγουν τα ρεμπέτικα. Είναι πιο επαναστατικά, γι'αυτό) Αναλόγως την εποχή έχουμε εκδρομούλες στην Μύκονο, στην Αράχωβα κλπ.
Εδώ να σημειώσω ότι δεν θεωρώ κακό το να ξεσκάς και να διασκεδάζεις, απλά αυτές είναι οι συνεχείς πολιτικές θέσεις των παιδιών. Είναι το ενδιαφέρον των νέων για την πολιτική.

- Προεκλογική περίοδος (παρατάξεων)
Δεν θα σχολιάσω τους ΤΟΝΟΥΣ χαρτιού, το σκουπιδαριό που δημιουργούν και την αντιαισθητική-προπαγανδιστική εικόνα του να κάνεις μάθημα ή να κυκλοφορείς και να βλέπεις τις αφίσες.
Θα σχολιάσω τα μεγάφωνα τύπου νυχτερινού κέντρου που παίζουν σκυλάδικα κλπ στο full την ώρα που κάνουμε μάθημα.
Θα σχολιάσω τις γκόμενες που σου έρχονται αγκαλιά και τρίβονται με τα mini για να τις ψηφίσεις.
Θα σχολιάσω τα συνθήματα με κοινωνικό περιεχόμενο (είμαστε ώριμα άτομα και δεν το κρύβουμε):
  • ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΠΚΣ, όλους σας γ@μ@ει η ΔΑΠ Νουδουφουκου

  • Π0ύτσ@ φέτος, π0ύτσ@ πέρσι, ρε Δαπίτες το γ@μησ1 σας αρέσει
Θα σχολιάσω τα playstation και τους προσομοιωτές FORMULA 1 που εμφανίζονται ξαφνικά μέσα στις σχολές, όλως τυχαίως εκείνη την περίοδο. Υποθέτω ότι τα παιδιά τα νοικιάζουν από το υστέρημά τους προς τέρψην όλων μας.
Θα σχολιάσω τους φλογερούς λόγους των παιδιών (που όπως προαναφέρθηκε διακόπτουν με το έτσι θέλω το μάθημα για 20λεπτη "ενημέρωση"). Ειλικρινά τώρα, αν φέρετε κασετόφωνο και το βάλετε να παίξει, θα το εκτιμήσω παιδιά, αλήθεια. Επίσης όταν μιλάμε, κοιτάμε το ακροατήριο, όχι το ταβάνι προσπαθώντας να θυμηθούμε το ποιηματάκι μας.

Και λαμβάνοντας υπόψην μόνο αυτά γιατί αν συνεχίσω θα βαρεθώ κι εγώ, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έτσι προετοιμαζόμαστε για την πολιτικοποίησή μας και δεν χειραγωγούμαστε από μιά φαινομενική δημοκρατία, όπως λέει ο φίλτατος Κώστας.

- Συνελεύσεις φοιτητών
Φωνάζουμε όλους τους φίλους μας και γνωστούς από όποια σχολή ξέρουμε ώστε να ψηφίσουν υπέρ/κατά της κατάληψης. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ώστε να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη και δροσιστική ατμόσφαιρα με τον καπνό από τα τσιγάρα που ανάβουμε όλοι, στέλνουμε στο έδρανο τα παπαγαλάκια, που ένα 10χρονο να βάλεις να μιλήσει αντί αυτών θα είναι πιο ευφραδές και εύγλωττο και έπειτα ψηφίζουμε. Αν δεν περάσει με τις ψήφους αυτό που θέλουμε, φέρνουμε κρανιοφόρους με ρόπαλα -aka ΕΑΑΚ- και τους πλακώνουμε όλους στο ξύλο (η μέθοδος έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Πάντειο, αν θυμάμαι καλά).

Ένα δείγμα πολιτισμένων συνελεύσεων

- Διάλογος μεταξύ εμένα και Κνίτη

Μετά τις γιορτές:
_ Γεια! Καλή χρονιά κλπ!
_ Επίσης! Όλα καλά?
_ Μια χαρά. Να σε ρωτήσω, ξέρεις αν αύριο τελικά θα είναι ανοικτή η σχολή?
_ Τστστσ... Αντί να με ρωτήσεις για τα παιδάκια στην Παλαιστίνη που πεθαίνουν με ρωτάς για το αν θα γίνει μάθημα? Αυτό σε νοιάζει περισσότερο?
_ Μα τι να συζητήσω δηλαδή μαζί σου? Το πόσοι πέθαναν? Σε ρωτάω γιατί έχω εργαστήρια και δεν θέλω να τα χάσω.
_ Πωπω, τόση αδιαφορία? Δεν ντρέπεσαι λίγο? Να συμμετέχεις μετά στην συνέλευση για να σταματήσουμε τον πόλεμο.

Πλέον μπορείτε να είστε ήσυχοι. Ούτε Ο.Η.Ε ούτε άλλες αηδίες. Οι Έλληνες φοιτητές θα σταματήσουν τον πόλεμο. Πώς? ΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΕΒΑΙΑ!

- Εξυπηρέτηση σπουδαστών

Παράδειγμα 1ο:
Μια φίλη μου έχασε το πάσο της. Πάει στην γραμματεία να βγάλει καινούργιο, ρωτάει σε πόσο καιρό, της λένε σε δύο μήνες! Μπουρου μπουρου, βρίζονται, φεύγει τσατισμένη. Την βλέπει ένας γνωστός της νευριασμένη, στέλεχος παράταξης και αφού μαθαίνει τι έγινε της λέει: "Σιγά ρε συ, πάμε μαζί τώρα και θα μας το βγάλει σε 5 λεπτά..."
Προφανώς το έχει ξανακάνει.

Παράδειγμα 2ο:
Σε διάφορα ΤΕΙ της επαρχίας οι "καθηγητές" ρωτούν: Ποιοι υποστηρίζουν την τάδε παράταξη? Σηκώνουν κάποιοι το χέρι και τους ανακοινώνεται ότι μόλις πέρασαν με επιτυχία το μάθημα.

- Θέσεις και επιχειρήματα παρατάξεων
Το επίπεδο των συζητήσεων και των θέσεων είναι πιο χαμηλό και οπαδικό και από αυτό στις αθλητικές διαμάχες. Ενίοτε, έχουμε και επίλυση διαφορών σώμα με σώμα:
ΔΑΠ-ΠΑΣΠ

Καμαρώστε τους μελλοντικούς επιστήμονες μας... Σίγουρα είναι άτομα με πολιτική συνείδηση που θα ψηφίζουν για την χώρα μας και πιθανόν υποψήφιοι βουλευτές.

Για έγγραφα με τις θέσεις τους μπορείτε να ανατρέξετε στα επίσημα sites των κομμάτων. Ελάχιστες διαφορές θα βρείτε.

Το παρακάτω είναι για την επαναστατική-αντιφασιστική ΠΚΣ.


Video με το ξύλο που ρίχνουν όλοι μεταξύ τους θα βρείτε πολλά στο Youtube, ε συγγνώμη, με τους διαλόγους τους ήθελα να πω.

- Στρατηγική παρατάξεων

Συγγνώμη που ανεβάζω μόνο της ΔΑΠ. Δεν έχω άλλης παράταξης διαθέσιμο. Αλλά μην ελπίζετε ότι θα διαφέρουν. (Είναι τα συνημμένα στο τέλος)

Θα ήθελα να συνεχίσω να γράφω αλλά κουράστηκα και θα κούρασα κι εσάς.
Απλά ήθελα να προετοιμαστούν τα παιδιά για το τι θα αντιμετωπίσουν στα "Πανεπιστήμιά" μας...


Eμετικό....:sick:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Επειδή έχω τα κότσια και απαντάω φίλε μου ZedBlue...

Πρώτον,δεν ανήκω σε καμία παράταξη και αν θέλεις σου δίνω και τα στοιχεία μου να ψάξεις όπου θές γιατί πιστεύω κι εγώ όπως κι εσύ οτι αυτό το μπάχαλο, γιατί για μπάχαλο πρόκειτε,που γίνετε απο τις παρατάξεις μόνο καλό δεν κάνει στους φοιτητες και στην παιδεία.Επίσης στο θέμα της κοινωνικοποίησης, το πανεπηστήμιο,και μπορείς να το καταλάβεις και μόνος σου αυτό,δεν υπάρχει εκεί μόνο και μόνο για να πάρεις ένα πτυχίο που αμφιβάλω αν είναι και αυτό αρκετό για να βρείς δουλειά αλλά και για να σε βοηθήσει να βγεις στην κοινωνία έχωντας πάρει μια ιδέα για το πώς είναι να ζεις μόνος σου χωρίς την προστασία της οικογένειας,να βρείς φίλους που πραγματικά θα σε ολοκληρώνουν σαν άτομο,να δεις λίγο την γραφειοκρατεία της καθημερινής ζωής μέσω της γραμματείας,να ζήσεις λίγο το πώς είναι να περνάς την ζωή σου με συγκεκριμένο ποσό το μήνα,να πρέπει να πληρώσεις με αυτό όλους σου τους λογαριασμούς,να μήνεις άφραγκος για τις τελευτάιες μέρεσ του μήνα,μέχρι και να δεις πώς λειτουργεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ μέσω των παρατάξεων!!!Γιατί καλώς ή κακώς όταν πλέον θα βγείς στην κοινωνία εσύ που μάλλον δεν ψήφισες στις προηγούμενες εκλογές εσύ που δεν πατάς στις συνελευσεις και όταν πας δεν ψηφίζεις,εσύ θα γίνεις αυτός που θα ψηφίζεις τα λάθος άτομα γιατί δεν είχες ποτέ ασχοληθεί με το θέμα γιατί ποτέ δεν σε ένοιαξε για το τί συμβένει στην πολιτική ζωή γιατί νομίζεις οτι είναι κάτι κακό να ψηφίσεις και να διαμορφώσεις ένα αποτέλεσμα που μορέι να μην είναι παραίτητα ΣΩΣΤΟ αλλά θα είναι τουλάχιστον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

Όσο αφορά το θέμα του ασύλου.Φαντάσου την περίοδο της χούντας το Πολυτεχνείο να μην είχε το άσυλο,που θα είχαμε φτάσει σήμερα άραγε.Θα σου απαντήσω εγώ.Το λιγότερο θα είχαμε ακόμα Χούντα γιατί προφανώς θα είχαμε μια "παιδεία" φταγμένη απο την δικτάτορες χωρίς φυσικά την έννοια της ελευθερίας και δοσμένη στο μαθητή με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην του αναπτήσσει την κριτική σκέψη και έτσι να τον μετατρέψει σε υποχείριο του λέγοντας του έμμεσα δηλαδη οτι η χούντα είναι καλή και μας προστατεύει.Στην χειρότερη περίπτωση αυτήν την στιγμή δεν θα μιλάγαμε γιατί θα είχαν ξεκινήσει κάποιο πόλεμο-γιατί στρατιωτικοί ήταν όλο και κάτι τέτοιο θα είχαν στον νου τους- και θα μας είχαν καταστρέψει.
Αλλά ας μην μην μείνω τόσο πίσω ας έρθω στο σήμερα.Άν σήμερα τα πανεπηστήμια δεν είχαν το άσυλο που έχουν,απο την μία θα λυνόταν το πρόβλημα με τους αναρχικούς που και όχι μόνο που βρήσκουν καταφήγιο εκεί μετά από κάποια εγκληματική ενέργεια που είχουν κάνει.Από την άλλη όμως σκέψου οτι στις μέρες μας όλες οι μελέτες για τα τεχνολογικά και όχι μόνο επιτευγματα της επιστήμης γίνοντε μέσα στα πανεπιστήμια μέσα απο τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά των φοιτητών άρα κατευθείαν χωρίς άσυλο όλα αυτά α επιτεύγμτα τα πέρνει νε το έτσι θέλω υπο τον έλεχο του το κράτος με αποτέλεσμα να επιβάλει τις δικές του εργασίες σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα ή συμφέροντα κάποιου άλλου κράτους που θα είναι στην ίδια "συμμαχική" οργάνωση.αυτό βέβαια έχει επιπτώσεις στις μάζες καθώς οι εργασίες αυτές θα ασχολούντε προφανώς με την κατασκευή όπλων που είναι καθαρά εναντίον οποιουδήποτε λαού και καταπάτηση κάθε ελευθερίας. Καθώς εκεί που η τεχνολογία αναπτύχθηκε για την διευκόληνση της ζωής του ανθρώπου θα γυρίσει εναντιόν του.
Τελειώνοντας ένα ακόμα πιο προφανές πρόβλημα της κατάργησης του ασύλου είναι η κατάληση οποιασδήποτε ελευθερίας της σκεψης γιατί κακά τα ψέματα όλες οι νέες ιδεες και απόψεις προέρχοντε απο τα πανεπιστήμια.

Ελπίζω μόνο φίλε μου να μην βαρεθείς και να το διαβάσεις!!!
Γιατί δημοκρατία είναι να ακούς την γνώμη του άλλου να ακούει αυτός την δική σου και μέσα απο ειχειρήματα να φτάσεις στο σωστό συμπέρασμα...Πρέπει λοιπόν να ακούμε όλες τις γνώμες και στο τέλος να ακολουθούμε αυτήν που εμείς θεωρούμε σωστή και όχι να ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.

ελπίζω να σε έβαλα σε σκέψεις και όχι εσένα μόνο αλλά και όλους όσους αδιαφορούν(γιατί φάνηκε λίγο σαν επίθεση προς εσένα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
αυτό βέβαια έχει επιπτώσεις στις μάζες καθώς οι εργασίες αυτές θα ασχολούντε προφανώς με την κατασκευή όπλων
????????????????????????????????????????????????

Aπό το διδακτορικό/μεταπτυχιακό σου περιμένουν να κάνουν RnD οπλικών συστημάτων!

Ρε τι ακούμε!??!??!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Ελπίζω μόνο φίλε μου να μην βαρεθείς και να το διαβάσεις!!!
Γιατί δημοκρατία είναι να ακούς την γνώμη του άλλου να ακούει αυτός την δική σου και μέσα απο ειχειρήματα να φτάσεις στο σωστό συμπέρασμα...Πρέπει λοιπόν να ακούμε όλες τις γνώμες και στο τέλος να ακολουθούμε αυτήν που εμείς θεωρούμε σωστή και όχι να ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.

ελπίζω να σε έβαλα σε σκέψεις και όχι εσένα μόνο αλλά και όλους όσους αδιαφορούν(γιατί φάνηκε λίγο σαν επίθεση προς εσένα)

Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφεις, αλλα ισχύουν μόνο στην ιδανική περίπτωση.
Γιατί γενικά πολύ όμορφα μιλάμε για δημοκρατία όταν οι ίδιοι μέσα στις "δημοκρατικές" μας συνελεύσεις δεν την τηρούμε. Μέσα εκεί είναι η κορύφωση της αδιαφορίας πραγματικά, κανείς δεν ακούει κανέναν (συνήθως δεν μπορούνε και όλας με τον χαμό που γίνετια) και όλοι περιμένουν το τέλος για να ψηφίσουν.
Μην μου πεις οτι είναι διαφορετικά, όλοι ξέρουν απο πριν τι θα ψηφίσουν και όλα τα άλλα ενδιάμεσα είναι για να την βγεί η μια παράταξη στην άλλη και να φανεί οτι έχει μεγαλύτερο πουλί.

Ο μόνος λόγος που πατάω πλεον στις συνελεύσεις και ανέχομαι το δημοκρατικότατο κλίμα εκει μέσα (που περιλαμβάνει και έναν δημοκρατικότατο πονοκέφαλο απο τα δημοκρατικά τσιγάρα όλων καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα να ακούγεται η γνώμη του καθενός) είναι για να ψηφίζω για να μην κλείνει με το παραμικρό το ίδρυμα.

Αλλα το να ψηφίζεις, όχι γιατί είναι σωστό, αλλα γιατι είναι δημοκρατικό, είναι τουλάχιστον γελοίο. Αυτό το πράγμα δεν είναι δημοκρατία. Σύμφωνοι, υπήρχαν εποχές που τα πράγματα ήταν χειρότερα, δεν διαφωνώ, αλλα δεν σημαίνει αυτόματα οτι επειδή δεν έχουμε ζήσει χούντα (που μου επαναλάμβανε ένας σε μια πορεία) πρέπει να καταπίνουμε το οτιδήποτε.
-----------------------------------------
????????????????????????????????????????????????

Aπό το διδακτορικό/μεταπτυχιακό σου περιμένουν να κάνουν RnD οπλικών συστημάτων!

Ρε τι ακούμε!??!??!!!

Γιατί όχι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
Επειδή έχω τα κότσια και απαντάω φίλε μου ZedBlue...

Πρώτον,δεν ανήκω σε καμία παράταξη και αν θέλεις σου δίνω και τα στοιχεία μου να ψάξεις όπου θές γιατί πιστεύω κι εγώ όπως κι εσύ οτι αυτό το μπάχαλο, γιατί για μπάχαλο πρόκειτε,που γίνετε απο τις παρατάξεις μόνο καλό δεν κάνει στους φοιτητες και στην παιδεία.Επίσης στο θέμα της κοινωνικοποίησης, το πανεπηστήμιο,και μπορείς να το καταλάβεις και μόνος σου αυτό,δεν υπάρχει εκεί μόνο και μόνο για να πάρεις ένα πτυχίο που αμφιβάλω αν είναι και αυτό αρκετό για να βρείς δουλειά αλλά και για να σε βοηθήσει να βγεις στην κοινωνία έχωντας πάρει μια ιδέα για το πώς είναι να ζεις μόνος σου χωρίς την προστασία της οικογένειας,να βρείς φίλους που πραγματικά θα σε ολοκληρώνουν σαν άτομο,να δεις λίγο την γραφειοκρατεία της καθημερινής ζωής μέσω της γραμματείας,να ζήσεις λίγο το πώς είναι να περνάς την ζωή σου με συγκεκριμένο ποσό το μήνα,να πρέπει να πληρώσεις με αυτό όλους σου τους λογαριασμούς,να μήνεις άφραγκος για τις τελευτάιες μέρεσ του μήνα,μέχρι και να δεις πώς λειτουργεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ μέσω των παρατάξεων!!!Γιατί καλώς ή κακώς όταν πλέον θα βγείς στην κοινωνία εσύ που μάλλον δεν ψήφισες στις προηγούμενες εκλογές εσύ που δεν πατάς στις συνελευσεις και όταν πας δεν ψηφίζεις,εσύ θα γίνεις αυτός που θα ψηφίζεις τα λάθος άτομα γιατί δεν είχες ποτέ ασχοληθεί με το θέμα γιατί ποτέ δεν σε ένοιαξε για το τί συμβένει στην πολιτική ζωή γιατί νομίζεις οτι είναι κάτι κακό να ψηφίσεις και να διαμορφώσεις ένα αποτέλεσμα που μορέι να μην είναι παραίτητα ΣΩΣΤΟ αλλά θα είναι τουλάχιστον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.


Όσο αφορά το θέμα του ασύλου.Φαντάσου την περίοδο της χούντας το Πολυτεχνείο να μην είχε το άσυλο,που θα είχαμε φτάσει σήμερα άραγε.Θα σου απαντήσω εγώ.Το λιγότερο θα είχαμε ακόμα Χούντα γιατί προφανώς θα είχαμε μια "παιδεία" φταγμένη απο την δικτάτορες χωρίς φυσικά την έννοια της ελευθερίας και δοσμένη στο μαθητή με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην του αναπτήσσει την κριτική σκέψη και έτσι να τον μετατρέψει σε υποχείριο του λέγοντας του έμμεσα δηλαδη οτι η χούντα είναι καλή και μας προστατεύει.Στην χειρότερη περίπτωση αυτήν την στιγμή δεν θα μιλάγαμε γιατί θα είχαν ξεκινήσει κάποιο πόλεμο-γιατί στρατιωτικοί ήταν όλο και κάτι τέτοιο θα είχαν στον νου τους- και θα μας είχαν καταστρέψει.
Αλλά ας μην μην μείνω τόσο πίσω ας έρθω στο σήμερα.Άν σήμερα τα πανεπηστήμια δεν είχαν το άσυλο που έχουν,απο την μία θα λυνόταν το πρόβλημα με τους αναρχικούς που και όχι μόνο που βρήσκουν καταφήγιο εκεί μετά από κάποια εγκληματική ενέργεια που είχουν κάνει.Από την άλλη όμως σκέψου οτι στις μέρες μας όλες οι μελέτες για τα τεχνολογικά και όχι μόνο επιτευγματα της επιστήμης γίνοντε μέσα στα πανεπιστήμια μέσα απο τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά των φοιτητών άρα κατευθείαν χωρίς άσυλο όλα αυτά α επιτεύγμτα τα πέρνει νε το έτσι θέλω υπο τον έλεχο του το κράτος με αποτέλεσμα να επιβάλει τις δικές του εργασίες σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα ή συμφέροντα κάποιου άλλου κράτους που θα είναι στην ίδια "συμμαχική" οργάνωση.αυτό βέβαια έχει επιπτώσεις στις μάζες καθώς οι εργασίες αυτές θα ασχολούντε προφανώς με την κατασκευή όπλων που είναι καθαρά εναντίον οποιουδήποτε λαού και καταπάτηση κάθε ελευθερίας. Καθώς εκεί που η τεχνολογία αναπτύχθηκε για την διευκόληνση της ζωής του ανθρώπου θα γυρίσει εναντιόν του.
Τελειώνοντας ένα ακόμα πιο προφανές πρόβλημα της κατάργησης του ασύλου είναι η κατάληση οποιασδήποτε ελευθερίας της σκεψης γιατί κακά τα ψέματα όλες οι νέες ιδεες και απόψεις προέρχοντε απο τα πανεπιστήμια.

Ελπίζω μόνο φίλε μου να μην βαρεθείς και να το διαβάσεις!!!
Γιατί δημοκρατία είναι να ακούς την γνώμη του άλλου να ακούει αυτός την δική σου και μέσα απο ειχειρήματα να φτάσεις στο σωστό συμπέρασμα...Πρέπει λοιπόν να ακούμε όλες τις γνώμες και στο τέλος να ακολουθούμε αυτήν που εμείς θεωρούμε σωστή και όχι να ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.

ελπίζω να σε έβαλα σε σκέψεις και όχι εσένα μόνο αλλά και όλους όσους αδιαφορούν(γιατί φάνηκε λίγο σαν επίθεση προς εσένα)

ειναι κατι που και γω και αλλοι εχουμε πει πολλες φορες σε αυτο το φορουμ σε σημειο να γινομαστε κουραστικοι,αλλα δεν πειραζει. μπορεις να εισαι πολιτικοποιημενος και να ασχολεισαι με τα κοινα και χωρις να εχεις ενταχθει ή να υποστηριζεις ενα κομμα. ελεος, αλλο κομματικοποιηση ,αλλο πολιτικοποιηση και κοινωνικοποιηση.τολμω να πω πως με τη σημερινη κατασταση οποιος πραγματικα νοιαζεται για τα συγχρονα προβληματα ,δεν θα ενταχθει σε παραταξεις που ειναι μεχρι με το λαιμο με σκανδαλα,λαικισμο και που χρησιμοποιουν τελειως ΑΝΤΙδημοκρατικα μεσα. δε χρειαζεται καμια παραταξη,φιλε μου, για να μαθεις να ξεχωριζεις το καλο απο το κακο για τη χωρα ουτε ειναι υποχρεωτικη η ψηφος σε καποιο κομμα. μιλας για λαθος ατομα και συμφωνω. αλλα νομιζεις πως τα κομματοσκυλα και οι υποτιθεμενοι πολιτικοποιημενοι (προφανως δεν μιλαω για σενα) θα ψηφισουν τα σωστα ατομα?? συγγνωμη αλλα κατι τετοιο ειναι τουλαχιστον αστειο. μακαρι ολοι να μπορουσαν να πηγαινουν και να συμμετεχουν ενεργα στις συνευλευσεις. κατι τετοιο θα ηταν ιδανικο. αλλα και παλι ,βλεπεις πως εχουν καταντησει την κατασταση οι νεολαιες ? αμα κινδυνευει η σωματικη σου ακεραιοτητα και στα αμφιθεατρα διασυρεται καθε ιχνος ελευθεριας εκφρασης ,δεν ειναι και τοσο παραλογο που πολλοι απεχουν. γιατι αυτοι οι ΔΗΘΕΝ πολιτικοποιημενοι δαπιτες,πασπιτες κλπ που ΔΗΘΕΝ νοιαζονται για τα προβληματα του τοπου ενω θα πρεπε να περιφρουρουν τη δημοκρατια ,δεν το κανουν. εκτος αν ειδες καποιον που να το κανει και στα βιντεακια του ζεντ. οταν καποιοι γελοιοποιουν τη δημοκρατια στις συνελευσεις ,λυπαμαι, αλλα αυτος ο χωρος δεν μπορει πλεον να εχει οποιαδηποτε σχεση με αυτην ,ποσο μαλλον να την προασπιζει. δυστυχως πλεον οι εννοιες δημοκρατια και παραταξεις στα πανεπιστημια τεινουν να ειναι εκ διαμετρου αντιθετες.

τελος θα ηθελα να σημειωσω (φορ ουαν μορ ταιμ:P) οτι οι Αναρχικοι δεν ειναι το προβλημα του ασυλου. μην ανησυχεις και οι psycho στις ενεργειες των οποιων γινομαστε μαρτυρες ολοι μας και στα πανεπιστημια δεν εχουν να κανουν με συγκεκριμενες ιδεολογιες αλλα βρισκονται παντου. και οι δαπιτης και ο κνιτης και οποιος αλλος, φθειρει την εννοια του ασυλου (με την οποια ως μεσο διακινησης ιδεων φυσικα και δεν εχω κανενα προβλημα.δυστυχως η πραγματικοτητα απεχει πολυ:(). γιατι οταν πλακωνονται τα πιθηκια (οπου και αν αυτα προσκεινται) μεσα στα πανεπιστημια και τα κανουν γυαλια καρφια δεν προωθουν καμια ιδεα περα απο τους νομους της ζουγλας. το λεω γιατι εχουμε μαθει ο,τι καταστροφη γινεται να την φορτωνεται ο λεγομενος "αντιεξουσιαστικος χωρος" λες και οι αλλοι ειναι οι Υπεραγιοι Μαχητες Της Ελευθεριας Και Της Αλλαγης.

φιλικα ε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Στέλεχος Φροντιστηρίου και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
tyxodiwkti, ας πούμε ότι θα σε πιστέψω. Αλλά όταν βγήκες και είπες αυτά που είπες με τον τρόπο που τα είπες στο πρώτο κιόλας post σου στο forum και από κάτω έβαλες και όνομα/πανεπιστήμιο και δεν άφησες μόνο τηλέφωνο, όπως κάνουν συνήθως τα εν λόγω άτομα για να σε ψαρέψουν, αυτήν την εντύπωση μου έδωσες. Εν πάσει περιπτώσει, εφόσον το αρνήσαι, σε πιστεύω και ζητώ συγγνώμη για την 'επίθεση'.

Ξαναλέω, για το άσυλο δεν θα μιλήσω. Να ανοιχτεί άλλο θέμα άμα θέλετε να το συζητήσουμε. Αυτά περί χούντας κλπ είναι δικαιολογίες της πλάκας. Με ή χωρίς το άσυλο, η χούντα θα έπεφτε.
Εγώ ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές. Δεν είμαι της άλλης ηλίθιας άποψης "Δεν πάω, δεν ψηφίζω, θα ρίξω λευκό κλπ". Ψήφισα και θεωρώ ότι επέλεξα σωστά (από τα αφανή κόμματα). Αναρωτιέμαι όμως πού είναι όλοι αυτοί που βγαίνουν και κράζουν συνέχεια, στο Internet, στα κανάλια κλπ και μετά τσουπ, πάλι ψηφίζουν όλα τα άχρηστα κόμματα. Αυτό, λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και δημοκρατικό, διότι η κοινή γνώμη διαμορφώνεται από την προπαγάνδα των κομμάτων.
Και δεν δέχομαι να λένε υποτίθεται μορφωμένοι άνθρωποι ότι ζούμε σε δημοκρατία. Το πολίτευμα της χώρας μας είναι κοινοβουλευτική δικτατορία. (Μην το σβήσετε πάλι, αμάν πια... Μας αρκεί η λογοκρισία των υπολοίπων)
Όσον αφορά τις συνελεύσεις και το γιατί δεν συμμετέχω συχνά, με καλύπτει το προηγούμενο post μου αλλά και οι απαντήσεις των αποπάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tyxodioktis

Νεοφερμένος

Ο tyxodioktis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κρήτης (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφεις, αλλα ισχύουν μόνο στην ιδανική περίπτωση.

Δηλαδή πιστέυεις οτι δεν αξίζει τουλάχιστον να παλέψει κανέις για κάτι έστω κι άν είναι ή πολλές φορές μόνο "φαίνεται" εξιδανικευμένο...Δέν πρέπει δηλα΄δη να παλέψουμε για να κάνουμε την κατάσταση λίγο καλύτερη να δουλεύει το σύστημα τουλάχιστον σωστα?

Γιατί γενικά πολύ όμορφα μιλάμε για δημοκρατία όταν οι ίδιοι μέσα στις "δημοκρατικές" μας συνελεύσεις δεν την τηρούμε. Μέσα εκεί είναι η κορύφωση της αδιαφορίας πραγματικά, κανείς δεν ακούει κανέναν (συνήθως δεν μπορούνε και όλας με τον χαμό που γίνετια) και όλοι περιμένουν το τέλος για να ψηφίσουν.
Μην μου πεις οτι είναι διαφορετικά, όλοι ξέρουν απο πριν τι θα ψηφίσουν και όλα τα άλλα ενδιάμεσα είναι για να την βγεί η μια παράταξη στην άλλη και να φανεί οτι έχει μεγαλύτερο πουλί.

συμφωνώ μαζί σου στο θέμα οτι μέσα στις συνελέυσεις γίνετε πραγματικά μπάχαλο, που μόνο δημοκρατικό δεν είναι, αλλά δεν μπορείς να μου αναιρεσεις τον ρόλο μιας συνέλευσης του μοναδικού οργάνου που οι φοιτητές μπορούν να συζητήσουν άμμεσα τα προβλήματα τους χωρίς την "συμβολή" των παρατάξεων που μόνο κακό κάνουν. Αλήθεια έχεις σκεφτέι ποτέ μήπως αυτό το "μπαχάλεμα" γίνετε επίτηδες απο κάποιους ακριβώς για να μην συμμετέχουν οι φοιτητές στις συνελεύσεις και να περνάνε τα πλαίσιά τους κάποιοι ασυζητητί? [/quote]


Αλλα το να ψηφίζεις, όχι γιατί είναι σωστό, αλλα γιατι είναι δημοκρατικό, είναι τουλάχιστον γελοίο. Αυτό το πράγμα δεν είναι δημοκρατία. Σύμφωνοι, υπήρχαν εποχές που τα πράγματα ήταν χειρότερα, δεν διαφωνώ, αλλα δεν σημαίνει αυτόματα οτι επειδή δεν έχουμε ζήσει χούντα (που μου επαναλάμβανε ένας σε μια πορεία) πρέπει να καταπίνουμε το οτιδήποτε.

Και πώς μπορείς να αποφύγεις κάτι κακό χωρίς να συμμετέχεις στην ψήφησή του?Θα το αφήσεις απλά να συμβεί?Και όχι διαφωνώ με το ότι πρέπει να καταπίνουμε το οτιδοίποε επειδή εχουμε περάσει μια χούντα, ίσα ίσα που πρέπει να παλέψεις γι'αυτό πυ εσύ θεωρείς σωστό,που μπορέι να μήν είναι για τους άλλους αλλά πρέπει να παλέψεις, δεν πρέπει να αφήσεις τον οποιοδοίποτε να πέρνει αποφάσεις για την ζωή σου.

-----------------------------------------

ειναι κατι που και γω και αλλοι εχουμε πει πολλες φορες σε αυτο το φορουμ σε σημειο να γινομαστε κουραστικοι,αλλα δεν πειραζει. μπορεις να εισαι πολιτικοποιημενος και να ασχολεισαι με τα κοινα και χωρις να εχεις ενταχθει ή να υποστηριζεις ενα κομμα. ελεος, αλλο κομματικοποιηση ,αλλο πολιτικοποιηση και κοινωνικοποιηση.τολμω να πω πως με τη σημερινη κατασταση οποιος πραγματικα νοιαζεται για τα συγχρονα προβληματα ,δεν θα ενταχθει σε παραταξεις που ειναι μεχρι με το λαιμο με σκανδαλα,λαικισμο και που χρησιμοποιουν τελειως ΑΝΤΙδημοκρατικα μεσα. δε χρειαζεται καμια παραταξη,φιλε μου, για να μαθεις να ξεχωριζεις το καλο απο το κακο για τη χωρα ουτε ειναι υποχρεωτικη η ψηφος σε καποιο κομμα. μιλας για λαθος ατομα και συμφωνω. αλλα νομιζεις πως τα κομματοσκυλα και οι υποτιθεμενοι πολιτικοποιημενοι (προφανως δεν μιλαω για σενα) θα ψηφισουν τα σωστα ατομα?? συγγνωμη αλλα κατι τετοιο ειναι τουλαχιστον αστειο. μακαρι ολοι να μπορουσαν να πηγαινουν και να συμμετεχουν ενεργα στις συνευλευσεις. κατι τετοιο θα ηταν ιδανικο. αλλα και παλι ,βλεπεις πως εχουν καταντησει την κατασταση οι νεολαιες ? αμα κινδυνευει η σωματικη σου ακεραιοτητα και στα αμφιθεατρα διασυρεται καθε ιχνος ελευθεριας εκφρασης ,δεν ειναι και τοσο παραλογο που πολλοι απεχουν. γιατι αυτοι οι ΔΗΘΕΝ πολιτικοποιημενοι δαπιτες,πασπιτες κλπ που ΔΗΘΕΝ νοιαζονται για τα προβληματα του τοπου ενω θα πρεπε να περιφρουρουν τη δημοκρατια ,δεν το κανουν. εκτος αν ειδες καποιον που να το κανει και στα βιντεακια του ζεντ. οταν καποιοι γελοιοποιουν τη δημοκρατια στις συνελευσεις ,λυπαμαι, αλλα αυτος ο χωρος δεν μπορει πλεον να εχει οποιαδηποτε σχεση με αυτην ,ποσο μαλλον να την προασπιζει. δυστυχως πλεον οι εννοιες δημοκρατια και παραταξεις στα πανεπιστημια τεινουν να ειναι εκ διαμετρου αντιθετες.

Κατα την γνώμη όλοι φοιτητές θα έπρεπε να ήταν σε μια συνέλευση γιατί πίστεψέ με άν σηνέβαινε αυτό τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά,φαντάσου οτι σε πρόσφατη γενική συνέλευση ψήφισαν γύρο στα 750 άτομα, σε μια πανεπιστημιούπολη των 8.000 φοιτητών γιατί λοιόν να αποφασίζουν αυτά τα 750 άτομα απο τα οποιά όπως είπε και ο φίλος Eruyomo τα οποία ξέρουν απο πρίν τι θα ψηφίσουν για το μέλλον των υπολοίπων 7,250?

τελος θα ηθελα να σημειωσω (φορ ουαν μορ ταιμ:P) οτι οι Αναρχικοι δεν ειναι το προβλημα του ασυλου. μην ανησυχεις και οι psycho στις ενεργειες των οποιων γινομαστε μαρτυρες ολοι μας και στα πανεπιστημια δεν εχουν να κανουν με συγκεκριμενες ιδεολογιες αλλα βρισκονται παντου. και οι δαπιτης και ο κνιτης και οποιος αλλος, φθειρει την εννοια του ασυλου (με την οποια ως μεσο διακινησης ιδεων φυσικα και δεν εχω κανενα προβλημα.δυστυχως η πραγματικοτητα απεχει πολυ:(). γιατι οταν πλακωνονται τα πιθηκια (οπου και αν αυτα προσκεινται) μεσα στα πανεπιστημια και τα κανουν γυαλια καρφια δεν προωθουν καμια ιδεα περα απο τους νομους της ζουγλας. το λεω γιατι εχουμε μαθει ο,τι καταστροφη γινεται να την φορτωνεται ο λεγομενος "αντιεξουσιαστικος χωρος" λες και οι αλλοι ειναι οι Υπεραγιοι Μαχητες Της Ελευθεριας Και Της Αλλαγης.

Επειδή δεν πολυκατάλαβα τελικά είσαι υπέρ η κατά της άρσης? Και ναί συμφωνώ μαζί σου οι "αναρχικοι" δεν είναι κατα την γνώμη μου πρόβλημα του πανεπιστημίου αλλά το όνο επιχείρημα που ακούω καθημερινά είναι αυτό το οτι ταμπουρόνωντε μέσα στα πανεπιστήμια και δεν μπορεί να τους συλλάβει η αστυνομία...Αν είσαι υπέρ όπως νομίζω, τόε αναρωτήσου αν θα μπορούσες να πιστέψεις σε μια ιδανική αστυνομία η οποία θα ανεχόταν οτιδοίποτε το μεμπτό μέσα στο πανεπιστήμιο και δεν θα καταχραζόταν την εξουσία που της έχει δοθεί.

tyxodiwkti, ας πούμε ότι θα σε πιστέψω. Αλλά όταν βγήκες και είπες αυτά που είπες με τον τρόπο που τα είπες στο πρώτο κιόλας post σου στο forum και από κάτω έβαλες και όνομα/πανεπιστήμιο και δεν άφησες μόνο τηλέφωνο, όπως κάνουν συνήθως τα εν λόγω άτομα για να σε ψαρέψουν, αυτήν την εντύπωση μου έδωσες.

συγνώμη άν έτσι φάνηκε αλλά το έβαλα μόνο και μόνο γιατί το είχα δει και σε posts προηγούμενων παιδιών που μάλιστα ελπίζω να ΕΙΧΑΝ την ίδια άποψη με εσένα.

Ξαναλέω, για το άσυλο δεν θα μιλήσω. Να ανοιχτεί άλλο θέμα άμα θέλετε να το συζητήσουμε. Αυτά περί χούντας κλπ είναι δικαιολογίες της πλάκας. Με ή χωρίς το άσυλο, η χούντα θα έπεφτε.

Δέν είμαι τόσο σίγουρος γι'αυτό!!Βασικά δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν αυτό.

Εγώ ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές. Δεν είμαι της άλλης ηλίθιας άποψης "Δεν πάω, δεν ψηφίζω, θα ρίξω λευκό κλπ". Ψήφισα και θεωρώ ότι επέλεξα σωστά (από τα αφανή κόμματα). Αναρωτιέμαι όμως πού είναι όλοι αυτοί που βγαίνουν και κράζουν συνέχεια, στο Internet, στα κανάλια κλπ και μετά τσουπ, πάλι ψηφίζουν όλα τα άχρηστα κόμματα. Αυτό, λοιπόν, όχι μόνο δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και δημοκρατικό, διότι η κοινή γνώμη διαμορφώνεται από την προπαγάνδα των κομμάτων.
Και δεν δέχομαι να λένε υποτίθεται μορφωμένοι άνθρωποι ότι ζούμε σε δημοκρατία. Το πολίτευμα της χώρας μας είναι κοινοβουλευτική δικτατορία. (Μην το σβήσετε πάλι, αμάν πια... Μας αρκεί η λογοκρισία των υπολοίπων)

Δεν θα σταθώ στο τί ψήφισες έτσι κι αλλιώς δεν είναι εκεί το θέμα μας...Το θέμα είναι οτι προσπαθώ να σας πείσω για ακριβώς αυτό το θέμα που μιλάς το οτι δηλαδή δεν πρέπει να αδιαφορούμε για το τί γίνετε στην πολιτική ζωή μας αλλά να κρίνουμε και να ψηφίζουμε αυτόν που μας πείθει και όχι αυτόν που μας "τάζει".Προσπαθώ να σας πείσω οτι η κάθε ψήφος είναι σημαντική και γι'αυτό δεν πρέπει να αδιαφορόυμε πρέπει όλοι να έχουμε πολιτική σηνείδηση.!!!

Όσον αφορά τις συνελεύσεις και το γιατί δεν συμμετέχω συχνά, με καλύπτει το προηγούμενο post μου αλλά και οι απαντήσεις των αποπάνω.

Νομίζω οτι απάντησα πιο πάνω...

Α!και καλή εξεταστική!!!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ToMakriAggouri

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Φώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 209 μηνύματα.
Κάθε δέσμευση ειν' ολιγωρία, αν επιθυμείς δεσμά φάει ιδεολογία.

-Νικόλας Ασιμόπουλος

Κάτω τα χέρια από Α/Α.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lazos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Lazos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 159 μηνύματα.
Ελληνικο πανεπιστημιο μακρυα απο κομματα και παραταξεις :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panathas

Νεοφερμένος

Ο Μαριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Ήμουν σε παράταξη αλλα έφυγα για προσωπικούς λόγους.
1) Όταν μιλάτε να μιλάτε με επιχειρήματα τουλάχιστον και όχι αεορολογιες.
2) ένας φίλος έχει γράψει "Αυτό με τα κόμματα στα πανεπιστήμια είναι που καταστρέφει τελείως τα Ελληνικά Πανεπηστήμια". Aς θυμηθούμε τι έγινε το 73
3) Η λογική περνώ ένα χαρτί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να φύγω νομίζω ότι μπορώ να την χαρακτηρίσω ηλίθια. Το θέμα είναι τι να το κάνω το χαρτί αυτό ?????????????
4)Όταν λες σε συνέλευση στους συμφοιτητές σου ότι η σχολη πρέπει να κλείσει διότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε μάθημα το επόμενο εξάμηνο και σου λένε δεν με νοιάζει μονο ηλίθιους μπορώ να τους χαρακτηρίσω.
5)Όταν παλεύουμε για Δημοσια Δωρεάν παιδιά για όλους και οι φοιτητές διαφωνούν πάλι ηλίθιους μπορώ να τους χαρακτηρίσω. Με 600 euro δεν θα μπορώ να ζήσω σιγά μην σκεφτώ να πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό αφού δεν θα υπάρχουν δημοσια παιδιά.
6)θεωρούμε τα φροντιστήρια φυσιολογικά ποσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε?
Ηλίθια άβουλα οντα παντού και το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με την ηλιθιότητα.
Τα πανεπιστήμιο είναι ένας χορός που πρέπει να σε μάθει να σκέφτεσαι και όχι να γίνεσαι υπάκουο και υπόδουλο ων. Όχι στα πτυχία που πιστοποιούν το ποσο καλο ρομπότ ήσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Ήμουν σε παράταξη αλλα έφυγα για προσωπικούς λόγους.
1) Όταν μιλάτε να μιλάτε με επιχειρήματα τουλάχιστον και όχι αεορολογιες.
2) ένας φίλος έχει γράψει "Αυτό με τα κόμματα στα πανεπιστήμια είναι που καταστρέφει τελείως τα Ελληνικά Πανεπηστήμια". Aς θυμηθούμε τι έγινε το 73
3) Η λογική περνώ ένα χαρτί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να φύγω νομίζω ότι μπορώ να την χαρακτηρίσω ηλίθια. Το θέμα είναι τι να το κάνω το χαρτί αυτό ?????????????
4)Όταν λες σε συνέλευση στους συμφοιτητές σου ότι η σχολη πρέπει να κλείσει διότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε μάθημα το επόμενο εξάμηνο και σου λένε δεν με νοιάζει μονο ηλίθιους μπορώ να τους χαρακτηρίσω.
5)Όταν παλεύουμε για Δημοσια Δωρεάν παιδιά για όλους και οι φοιτητές διαφωνούν πάλι ηλίθιους μπορώ να τους χαρακτηρίσω. Με 600 euro δεν θα μπορώ να ζήσω σιγά μην σκεφτώ να πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό αφού δεν θα υπάρχουν δημοσια παιδιά.
6)θεωρούμε τα φροντιστήρια φυσιολογικά ποσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε?
Ηλίθια άβουλα οντα παντού και το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με την ηλιθιότητα.
Τα πανεπιστήμιο είναι ένας χορός που πρέπει να σε μάθει να σκέφτεσαι και όχι να γίνεσαι υπάκουο και υπόδουλο ων. Όχι στα πτυχία που πιστοποιούν το ποσο καλο ρομπότ ήσουν.

Μέτρησα 5 επιχειρήματα μέχρι τώρα.
Μπράβο αγόρι μου, εύγε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

statakos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Βούλα (Αττική). Έχει γράψει 295 μηνύματα.
Ήμουν σε παράταξη αλλα έφυγα για προσωπικούς λόγους.
1) Όταν μιλάτε να μιλάτε με επιχειρήματα τουλάχιστον και όχι αεορολογιες.
2) ένας φίλος έχει γράψει "Αυτό με τα κόμματα στα πανεπιστήμια είναι που καταστρέφει τελείως τα Ελληνικά Πανεπηστήμια". Aς θυμηθούμε τι έγινε το 73
3) Η λογική περνώ ένα χαρτί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να φύγω νομίζω ότι μπορώ να την χαρακτηρίσω ηλίθια. Το θέμα είναι τι να το κάνω το χαρτί αυτό ?????????????
4)Όταν λες σε συνέλευση στους συμφοιτητές σου ότι η σχολη πρέπει να κλείσει διότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε μάθημα το επόμενο εξάμηνο και σου λένε δεν με νοιάζει μονο ηλίθιους μπορώ να τους χαρακτηρίσω.
5)Όταν παλεύουμε για Δημοσια Δωρεάν παιδιά για όλους και οι φοιτητές διαφωνούν πάλι ηλίθιους μπορώ να τους χαρακτηρίσω. Με 600 euro δεν θα μπορώ να ζήσω σιγά μην σκεφτώ να πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό αφού δεν θα υπάρχουν δημοσια παιδιά.
6)θεωρούμε τα φροντιστήρια φυσιολογικά ποσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε?
Ηλίθια άβουλα οντα παντού και το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με την ηλιθιότητα.
Τα πανεπιστήμιο είναι ένας χορός που πρέπει να σε μάθει να σκέφτεσαι και όχι να γίνεσαι υπάκουο και υπόδουλο ων. Όχι στα πτυχία που πιστοποιούν το ποσο καλο ρομπότ ήσουν.

Βλέπω πως ακόμη και αν έφυγες(?) από την παράταξη, συνεχίζεις ακόμη το έργο τους ...

1)Αν δεις προηγούμενα ποστ θα δείς ένα σωρό επιχειρήματα...

2)Ναι τα κόμματα (ΚΥΡΙΩΣ) καταστρέφουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και μη συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις ('73).

5)Να μην το σχολιάσω καλύτερα.

Ντροπή και μόνο που έκανες το παραπάνω ποστ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top