Φοιτητικά συγγράμματα Εύδοξος

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Τα βιβλία είναι πάθος. Αφήστε τα e-books και το internet. Καλά είναι κι αυτά αλλά το βιβλίο στην παραδοσιακή του μορφή είναι άλλη ιστορία. Να το πάρεις στα χέρια σου, να το ξεφυλλίσεις, να το μυρίσεις, να γεμίσουν τα μάτια σου από την εικόνα του. Μόνο και μόνο από την προηγούμενη πρόταση γίνεται αντιληπτό ότι ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Και μετά η μαγεία να το μελετήσεις, να βάλεις μέσα χαρτάκια με τις σημειώσεις σου, να υπογραμμίσεις με διάφορα χρώματα που μόνο εσύ ξέρεις τη σημασία τους, να το ντύσεις με διαφανές αυτοκόλλητο αν έχει στραπατσαριστεί, να το κατακτήσεις και να απολαύσεις την πρόσληψη της γνώσης. Να το ανοίγεις μετά από χρόνια και να συγκινείσαι επειδή συνειρμικά σου έρχεται στο μυαλό όλη η αντίστοιχη περίοδος της ζωής σου (με τα καλά και τα κακά της) όταν το πρωτοδιάβασες αλλά και πόσο έχεις προχωρήσει από τότε. Να δώσω εγώ το βιβλίο μου επειδή πέρασα το μάθημα; Ασφαλώς θα αστειεύεστε!!! Δεν θα το έδινα ακόμα κι αν δεν το ξαναχρειαζόμουν ποτέ αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα σας ξαναχρειαστεί και μάλιστα πολλές φορές. Ακόμα και τα βιβλία που όπως λέτε σκονίζονται στη βιβλιοθήκη σας, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σας χρειαστούν. Καλές και οι σημειώσεις, καλή και η e-class αλλά βιβλία δεν είναι. Διαβάζοντας ένα βιβλίο παίρνεις εναύσματα και σε παραπέμπει και σε άλλα του ίδιου αντικειμένου. Πολλές φορές αγόρασα βιβλία με αυτόν τον τρόπο. Είπαμε ότι το πανεπιστημιακό διάβασμα δεν είναι το ίδιο με το σχολικό. Δεν διαβάζουμε για να περάσουμε την τάξη ούτε αντιγράφοντας στα μαθήματα που δεν ήταν στην κατεύθυνσή μας για να μην μας χαλάσει ο μέσος όρος. Βρισκόμαστε σε μια σχολή που επιλέξαμε και κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε για να κατακτήσουμε την επιστήμη μας. Και ούτε είναι σωστό να υποχρεώνεται ο φοιτητής να αγοράζει το ένα και μοναδικό βιβλίο για κάθε μάθημα που του χορηγεί το Κράτος. Μπορεί κάποιοι να μπορούν να το πληρώσουν αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι (ίσως και περισσότεροι) που δεν μπορούν. Να βρουν τον τρόπο και να συνεχίσουν να του το χορηγούν γιατί από αυτό θα ξεκινήσει να ψάχνει για να παραπεμφθεί σε άλλα που σε τελική ανάλυση μπορεί να τα βρει σε κάποια βιβλιοθήκη και να τα δανειστεί. Τα βιβλία σας είναι η ιστορία της ζωής σας, είναι το ξεκίνημα και η συνέχεια, είναι αυτό που θέλατε να γίνετε και αυτό που καταλήξατε να είστε, είναι τα όνειρά σας, είναι οι αναμνήσεις σας, είναι εσείς! Μην τα διαπραγματεύεστε!

Είναι αναμενόμενο σε ένα βαθμο να υπάρχει μια νοσταλγία στο παλιότερο. Αλλά όταν μπαίνει στην εξίσωση και η απόδοση πλέον αναγκαστικά θα προχωρήσεις σε κάτι πιο μοντέρνο. Σε κάποιον άλλο μπορεί να του αρέσει πειρσσότερο και ο παραδοσιακός τρόπος διδασκαλίας με το μαυροπίνακα και τις κιμωλίες αυτό σημαίνει πως θα πρεπε να το υιοθετήσουμε επ' αορίστου και να μην προχωρήσουμε ποτέ σε διαλέξεις με τη χρήση υπολογιστή;

Δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό. Καταρχήν ας σκεφτεί κανείς πόσους τόνους χαρτιού ξοδεύονται για ένα βιβλίο που πιο πολύ παίζει να ικανοποιήσει την πλευρά που θα αρπάξει τα $$ παρά εσένα που θα το ανοίξεις 5-10 φορές μες στη σχολή. Πόσα δέντρα πρέπει να κοπούν για να μη χαθεί ο ρομαντισμός;

Επίσης είναι και θέμα αντίληψης πολλές φορές. Τι μήνυμα περνάς σε έναν φοιτητή όταν του χαριζεις ένα τούβλο για να διαβάζει; Πού πήγε η επιστημονική έρευνα; η διαδικασία που να ψάχνεις την πληροφορία που θες σε πολλές διαφορετικές πηγές. Δεν είμαστε στο λύκειο πλέον, δεν υπάρχουν standards, υπάρχουν papers, παραπομπές, η γνώση αλλάζει από τη μιά μερα στην άλλη.. Ο φοιτητής πρέπει να μάθει πως αν δεν ψάξει ο ίδιος για την πληροφορία που θέλει δεν πρόκειται να του έρθει στο πιάτο και αντίστοιχα πρέπει επίσης να μάθει πως παροχές του πανεπιστημίου όπως συγγράματα, ερευνητικά περιοδικά, εξειδικευμένο λογισμικό έχουν ένα κόστος το οποίο μπορεί να σου το παρέχει η σχολή για να σε βοηθήσει στα πρώτα σου χρόνια αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να το βάλεις από την τσέπη σου μεγαλώνοντας εφόσον το επιθυμείς, ως οικονομικά πλέον ανεξάρτητος επαγγελματίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,088 μηνύματα.
Ακομα και αν δεν χρειάζοταν να διαβάσεις από το βιβλίο που σου έδιναν από τον Ευδοξο για τις εξετάσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι το βιβλίο είναι άχρηστο. Το βιβλίο είναι βιβλίο. Θα μπορούσες να το διαβάσεις κάποια στιγμή και δεν χρειάζεται μόνο για τις εξετάσεις. Ούτε το βιβλίο παύει να υπάρχει αφού το διαβάσεις για την εξεταστικη. Εντάξει, αυτό ίσως εξαρτάται από τη φύση του μαθήματος, πχ το βιβλίο της στατικής ίσως να μην χρειαστεί να το ανοίξω ξανά αλλά έχω πάρει πολλά αξιόλογα βιβλία ιστορίας, βιβλία που παρουσιάζουν σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα κτλ τα οποία σίγουρα θα έχουν μια σημαντική θέση στη βιβλιοθήκη μου. Και μάλιστα μερικά από αυτά τα συγγράματα είχαν εξωφρενικές τιμές για τα δεδομένα μου (πάνω από 100€) και δεν ξέρω ποσο εύκολο θα ήταν να τα αγοράσει κάποιος. Από τη στιγμή που ήρθαν ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα πρέπει να υπάρχει μια βάση δεδομένων ηλεκτρονικά. Και εγώ προτιμώ να διαβάζω από το βιβλίο και σίγουρα υπάρχει αυτή η νοσταλγία για το χαρτί,την αφή του κτλ αλλά ας κάνουν κάτι ώστε να έχουμε τα βιβλία ηλεκτρονικά ή να υπάρχει ένα σύστημα δανεισμού... σίγουρα θα υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει. Προσωπικά χαίρομαι που σε αυτό το εξάμηνο θα χρειάζομαι βιβλίο μόνο για ένα μάθημα στην εξεταστικη αλλά στεναχωριέμαι που δεν ξέρω πως θα το αποκτήσω γιατί είναι σημαντικό βιβλίο που σίγουρα θα είχε και αυτό μια σημαντική θέση στην βιβλιοθήκη.
Βασιλη, ακόμα και βιβλίο να έχεις, συνηθως ποτε δεν διαβάζεις μόνο από εκεί ετσι και αλλιως και πάντα ψάχνεις άλλες πηγες ή σημειώσεις, όποτε δεν είναι ότι σου δίνουν ένα βιβλίο και το παπαγαλίζεις. Και με το βιβλίο γίνεται επιλεκτικό διάβασμα ετσι και αλλιως, δεν το διαβάζεις όλο από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να σκεφτείς λίγο κριτικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
παιδιά εγώ προσωπικά τότε από τα 16 βιβλία έχω ανοίξει να διαβάσω τα 14 έδωσα μονο το 1 σε ενα μικρότερο παιδί και 2 τα διάβασα το 100% και πολλά τα διάβασα σε ποσοστό 80% εννοείται θα τα κρατήσω και για το μέλλον τα περισσότερα κάποιο (ενα κακογραμμένο) δε θα το ξανανοίξω ποτέ υπάρχουν βιβλία που αξίζουν να τα διαβάσω όλα και κάποια αλλα που είναι για πέταμα.
αλλα θα τα κρατήσω γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να μου χρειαστεί
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gnx

Νεοφερμένος

Ο Gnx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Gnx, δεν χρησιμοποίησες ποτέ σου βιβλίο δηλαδή; Εντωμεταξύ σύμφωνα με έρευνες που θυμάμαι από το μάθημα Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή, τα manual προτιμούνταν πάντα έντυπα διότι ο άνθρωπος διαβάζει πιο γρήγορα και ξεκούραστα από χαρτί παρά από οθόνη. Είπαμε, καλά τα e-book αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα..
Σε ένα 10% των περιπτώσεων ναι, αλλά αυτό έγινε γιατί ο συγκεκριμένος καθηγητής δε μας έδινε επαρκές ηλεκτρονικό υλικό και έπρεπε να διαβάσουμε από το βιβλίο. Μιας και μιλάμε για έρευνες για ανάτρεξε λίγο στον Παγκόσμιο Δείκτη για τις γνωστικές δεξιότητες και το μορφωτικό επίπεδο ή στο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης και δες τη θέση της Ελλάδας εν συγκρίσει με χώρες που έχουν δωρεάν δίδακτρα αλλά επι πληρωμη βιβλία.
Απλά αυτές οι χώρες έχουν το αυτονόητο, καθηγητές και πανεπιστήμιο παρέχουν δωρεάν στους φοιτητές του επαρκέστατο ηλεκτρονικό υλικό (υποχρεωτικό απο το νόμο) και συνδρομές στην πλειονότητα των επιστημονικών περιοδικών κάθε κλάδου. Αν θες βιβλίο άντε στη βιβλιοθήκη διαβασε, εκτύπωσε τις σελίδες σου, τελος! Αν θες να το περιποιείσαι καλλιτεχνικά με μαρκαδοράκια αντε αγόρασε το.
Εδώ αναφερόμαστε στα φοιτητικά συγγράμματα και όχι στη λογοτεχνία που όσο να πεις κάποιο ρομαντισμό θα σου βγάλει ένα βιβλίο. Τι ρομαντισμό να βρώ στον υποθετικοπαραγωγικό συλλογισμο, στην πολυμεράση και στα καταχρηστικά ολοκληρώματα;
ΥΣ. Συγγνωμη που έχω εμμονή με αυτά τα μαρκαδοράκια αλλά οταν βλέπω κάποιον να μουτζουρώνει ενα συγγραμμα 300ευρώ με φουξια φωσφοριζε χρώμα και ουσιαστικά να το αχρηστεύει για δεύτερη χρήση (ο καθένας σημειωνει υποκειμενικά) εκνευρίζομαι αφάνταστα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μην κολλάτε στη λέξη "ρομαντισμός" που χρησιμοποίησα για ν΄ αντιδιαστείλω τις δύο απόψεις. Ούτε είμαι κατά της προόδου της τεχνολογίας και ασφαλώς αντιλαμβάνομαι πλήρως την οικονομική κρίση που βιώνουμε. Δεν είμαι από άλλο πλανήτη! Επίσης δεν είμαι μαθουσάλας για να μην μπορώ να συγχρονιστώ με την εποχή που ζούμε. Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι ότι το βιβλίο είναι μια κατηγορία μόνο του. Δεν πρέπει να το πάρει η μπάλα όπως τόσα άλλα. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα διαβάζω e-books.΄Εχω μάθει να μελετάω και να αποδίδω με τα βιβλία στην παραδοσιακή τους μορφή. Τα αγαπάω, τα σέβομαι και δεν τα αντικαθιστώ με τίποτα!΄Αποψή μου! Κάποιοι θα συμφωνούν, κάποιοι θα διαφωνούν. Το θέμα είναι ότι εγώ οτιδήποτε κι αν γίνει θα συνεχίσω να προμηθεύομαι τα αγαπημένα μου βιβλία ακόμα και αν πρέπει να πληρώσω ολόκληρο το αντίτιμό τους.΄Ετσι κι αλλιώς κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ένα έπαιρνα από τον Εύδοξο, πέντε αγόραζα μόνη μου. Ας μην μιλήσω για τα λογοτεχνικά. Η έκπτωση στην ποιότητα της ζωής μου είναι ανεκτή μέχρι κάποιου σημείου και τα βιβλία είναι πολύ πέρα από αυτό. Το ότι εγώ όμως είμαι τυχερή και μπορώ να το κάνω αυτό, δεν σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν κι όλοι οι άλλοι που συμμερίζονται την άποψή μου. Γι΄αυτό ας υπάρχει τουλάχιστον η ευχέρεια της επιλογής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Να κάνω μια ερώτηση 'ακουσα χτες να λέει ο ευδοξος και οι βουλευτες της αξιωματικης αντιπολιτευσης οτι συμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό τα λεφτα που χρωστάει το υπουργείο παιδείας υπάρχουν η ερώτηση είναι γιατι δε τα δίνουν αν υπάρχουν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,088 μηνύματα.
Απλά αυτές οι χώρες έχουν το αυτονόητο, καθηγητές και πανεπιστήμιο παρέχουν δωρεάν στους φοιτητές του επαρκέστατο ηλεκτρονικό υλικό (υποχρεωτικό απο το νόμο) και συνδρομές στην πλειονότητα των επιστημονικών περιοδικών κάθε κλάδου. Αν θες βιβλίο άντε στη βιβλιοθήκη διαβασε, εκτύπωσε τις σελίδες σου, τελος! Αν θες να το περιποιείσαι καλλιτεχνικά με μαρκαδοράκια αντε αγόρασε το.
Στην βιβλιοθήκη άντε να υπάρχουν 2-3 αντίτυπα από ένα βιβλίο και αν (στη βιβλιοθήκη εδώ μερικές φορές υπάρχει μόνο ένα βιβλίο),ποιος θα προλαβει να το διαβασει? Άσε που δεν σου επιτρέπουν να βγάλεις φωτοτυπίες λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Οκ, δανείζεσαι το βιβλίο και βγάζεις φωτοτυπίες μόνος σου αλλά αν το βιβλίο υπάρχει μόνο μια φορά, τρέξε να προλάβεις...

Μην κολλάτε στη λέξη "ρομαντισμός" που χρησιμοποίησα για ν΄ αντιδιαστείλω τις δύο απόψεις. Ούτε είμαι κατά της προόδου της τεχνολογίας και ασφαλώς αντιλαμβάνομαι πλήρως την οικονομική κρίση που βιώνουμε. Δεν είμαι από άλλο πλανήτη! Επίσης δεν είμαι μαθουσάλας για να μην μπορώ να συγχρονιστώ με την εποχή που ζούμε. Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι ότι το βιβλίο είναι μια κατηγορία μόνο του. Δεν πρέπει να το πάρει η μπάλα όπως τόσα άλλα. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα διαβάζω e-books.΄Εχω μάθει να μελετάω και να αποδίδω με τα βιβλία στην παραδοσιακή τους μορφή. Τα αγαπάω, τα σέβομαι και δεν τα αντικαθιστώ με τίποτα!΄Αποψή μου! Κάποιοι θα συμφωνούν, κάποιοι θα διαφωνούν. Το θέμα είναι ότι εγώ οτιδήποτε κι αν γίνει θα συνεχίσω να προμηθεύομαι τα αγαπημένα μου βιβλία ακόμα και αν πρέπει να πληρώσω ολόκληρο το αντίτιμό τους.΄Ετσι κι αλλιώς κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ένα έπαιρνα από τον Εύδοξο, πέντε αγόραζα μόνη μου. Ας μην μιλήσω για τα λογοτεχνικά. Η έκπτωση στην ποιότητα της ζωής μου είναι ανεκτή μέχρι κάποιου σημείου και τα βιβλία είναι πολύ πέρα από αυτό. Το ότι εγώ όμως είμαι τυχερή και μπορώ να το κάνω αυτό, δεν σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν κι όλοι οι άλλοι που συμμερίζονται την άποψή μου. Γι΄αυτό ας υπάρχει τουλάχιστον η ευχέρεια της επιλογής.
Συμφωνώ με τις απόψεις σου. Αν και προτιμώ τα βιβλια, μπορώ να διαβάσω e-books αν θέλω να διαβάσω χαλαρά κάτι. Αν όμως πρέπει να διαβάσω και να κατανοησω πράγματα ώστε να μπορώ να τα μάθω για την εξεταστική δεν μπορώ με τίποτα να διαβάζω από την οθόνη. Όταν μας δίνουν pdf στη σχολή πάντα τα εκτυπώνω γιατί θέλω να σημειώνω, δεν μπορώ να μάθω αλλιώς (ακόμα και στα συγγράματα σημειώνω, με μολύβι όμως, γιατί με στυλό κτλ νιώθω ότι τα καταστρέφω) :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι ρομαντισμό να βρώ στον υποθετικοπαραγωγικό συλλογισμο, στην πολυμεράση και στα καταχρηστικά ολοκληρώματα;

Σωστά! Για διάβασε όμως από e-books Φιλοσοφία της Επιστήμης, Αριστοτέλεια Συλλογιστική, Κοινωνικές και Πολιτικές Θεωρίες, Ιστορία, Κοινωνιολογία της Γνώσης, ΄Εννοιες της Τέχνης, Πολιτική Ψυχολογία, Θεωρία της Ιδεολογίας, Πολιτική Ανάλυση και Κουλτούρα κτλ, κτλ, κτλ και μετά έλα να τα ξανασυζητήσουμε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gnx

Νεοφερμένος

Ο Gnx αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Τα πνευματικά δικαιώματα αγοράζονται, το πρώτο πράγμα που με έβαλαν να κανω με το που πατησα το πόδι μου στη Σουηδία είναι να υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κανένα απόσπασμα βιβλίου/κειμένου χωρίς παράθεση και ούτε καν εικόνα/γραφημα κάποιου άλλου σε παρουσίαση. Όλες οι εργασίες στέλνονται σε ειδικό μέιλ που τσεκάρει αυτόματα το λεγόμενο πλαγιαρισμ και αν βρεθείς ύποπτος σε στέλνουν σε ειδική επιτροπή και ο ένοχος αποβάλλεται.
Λοιπόν να ξεκαθαρίσω κάτι που μάλλον δεν είναι εμφανές απο τα μηνύματα μου. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να καταργήσει τα δωρεάν συγγράμματα εφόσον δεν έχει επαρκείς ηλεκτρονικές παροχές και βιβλιοθηκες. Αλλά ναι όταν θα μπορεί να σου παρέχει τα πάντα ηλεκτρονικά τότε ναι ούτε σελίδα να μη δίνει τσάμπα. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν ας διατεθούν για εργαστηριακούς εξοπλισμούς, επάρκεια καθηγητών, λειτουργικές αίθουσες και αμφιθέατρα.

Σωστά! Για διάβασε όμως από e-books Φιλοσοφία της Επιστήμης, Αριστοτέλεια Συλλογιστική, Κοινωνικές και Πολιτικές Θεωρίες, Ιστορία, Κοινωνιολογία της Γνώσης, ΄Εννοιες της Τέχνης, Πολιτική Ψυχολογία, Θεωρία της Ιδεολογίας, Πολιτική Ανάλυση και Κουλτούρα κτλ, κτλ, κτλ και μετά έλα να τα ξανασυζητήσουμε!
Ο υποθετικοπαραωγικός συλλογισμός είναι μια έννοια που την έμαθα διαβάζοντας ψυχολογία του εφήβου. Επίσης μαθήματα όπως κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, θεωρια της παιδαγωγικής επιστήμης τα διαβαζα από καταπληκτικές σημειώσεις που σου παρέχουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Κρήτης μέσω e-learning, γιατί ως φοιτητής στο Ηράκλειο δεν είχα πρόσβαση σε διαλέξεις, φωτοτυπίες και επαρκή βιβλιοθήκη των μαθημάτων που γίνονται στο Ρέθυμνο. Παρ'όλα αυτά τα μαθήματα τα πέρασα επιτυχώς, έμαθα αρκετά πράγματα και χωρίς το βιβλίο του ευδόξου που σε κάποια έπρεπε να πάω στο Ρέθυμνο για να το πάρω!
Όσον αφορά φιλοσοφία και αρχαία/νεο-ελληνική γραμματεία δεν επιχείρησα ποτέ να διαβάσω σε πανεπιστημιακό επίπεδο αλλά αν εχω παρατηρήσει καλά και στη Σουηδία διδάσκονται τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη και χωρίς δωρεάν βιβλία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

mike_ross

Νεοφερμένος

Ο mike_ross αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Καλησπέρα στο φόρουμ!
Διάβασα εχθές ότι σταματά η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων (!).Ισχύει;Και αν ναι,θα αναγκαστούμε να τα αγοράσουμε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Καλησπέρα στο φόρουμ!
Διάβασα εχθές ότι σταματά η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων (!).Ισχύει;Και αν ναι,θα αναγκαστούμε να τα αγοράσουμε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

αν το υπουργειο παιδειας δε δωσει αυτα που χρωσταει στον Ευδοξο τοτε ο ευδοξος θα φύγει και ναι θα ισχύει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mike_ross

Νεοφερμένος

Ο mike_ross αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
@Σωτηρης13 Μα αν ισχύει,τι δωρεάν παιδεία έχουμε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
@Σωτηρης13 Μα αν ισχύει,τι δωρεάν παιδεία έχουμε;

ross το θεμα αυτο ειναι συμφωνα με βουλευτες και τον ευδοξο το υπουργειο παιδειας τα λεφτα τα εχει να τα πληρωσει (ετσι ισχυριζονται) για το λογο που δε τα δήνουν δε το ξέρω να σου πω παραπανω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mike_ross

Νεοφερμένος

Ο mike_ross αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση τελικά ,΄ίσως όμως υπάρξει κάποια καθυστέρηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elliot 01

Νεοφερμένος

Ο Elliot 01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
@Σωτηρης13 Μα αν ισχύει,τι δωρεάν παιδεία έχουμε;
Αυτό ακριβώς! Αυτό έγραψα και εγώ και αρκετοί μάλλον δεν με κατάλαβαν, ο Ευδοξος δεν σε υποχρεώνει να πάρεις βιβλία. Μπορεί ορισμένοι να λέτε ότι δεν ανοίξατε ποτέ κανένα βιβλίο (ή ανοίξατε ελάχιστα) αλλά δεν σκέφτεστε τους φοιτητές που τα άνοιξαν και τα ανοίγουν. Τέλος πρέπει να καταλάβατε πόσο σημαντικό είναι το δικαίωμα ενός φοιτητή να παίρνει δωρεάν συγγράμματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mike_ross

Νεοφερμένος

Ο mike_ross αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Αν υπάρξει καθυστέρηση της διανομής ,μπορεί να γίνει αναβολή της εξεταστικής του Γενάρη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,088 μηνύματα.
Αν υπάρξει καθυστέρηση της διανομής ,μπορεί να γίνει αναβολή της εξεταστικής του Γενάρη;


Ναι καλά,μην χαίρεσαι :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mike_ross

Νεοφερμένος

Ο mike_ross αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
@methexys ούτε καν ε; :ρ
Τεσπα,το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να το λύσουν άμεσα και να μην χάνουμε χρόνο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγγελος Κοκ

Τιμώμενο Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
Αν υπάρξει καθυστέρηση της διανομής ,μπορεί να γίνει αναβολή της εξεταστικής του Γενάρη;
Επειδη ειχε γινει στον αδελφο μου(2014) οχι δεν υπαρχει περιπτωση να αναβληθει η εξεταστικη.Απλα θα παιρνεις σημειωσεις απο το νετ και θα κρατας σημειωσεις απο το μαθημα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mike_ross

Νεοφερμένος

Ο mike_ross αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
@Αγγελος Κοκ οκ ,ευχαριστώ για την πληροφορία
Πότε ανοίγει συνήθως ο εύδοξος για να κάνουμε δήλωση μαθημάτων;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top