Καλα, νιωθω οτι θα ξεκινησω πολεμο Τιτανων παλι, ΑΛΛΑ ποιος μπορει στον 21ο αιωνα να λεει τις ανθρωπιστικες επιστημες ανωτερες απο τις θετικες ρε φιλε?
Δεν ειναι θεμα αν σου θιγουν τη σχολη, αλλα ειναι θεμα ρημαδας λογικης...
Ολες οι επιστημες στην κοινωνια με τον τροπο τους, αλλα επι της ουσιας περα απο πληροφορικοφυσικομαθηματικα, μηχανολογικα και ιατρικα φασματα, οι υπολοιποι ειμαστε να χαμε να λεγαμε...
Πχ στην δικια μου επιστημη που ειναι κλαδος των οικονομικων, αρα κοινωνικη επιστημη, τι το χρησιμο μπορει να δινει αυτη η κοικωνικη επιστημη που σπουδαζω?
ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΟΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.
Ξενοδοχεια, τουριστικα γραφεια, κρουαζιεροπλοια, αεροπορικες, κ.α το πως θα πουλησει μουρη ή ο καθε πικραμενος στον κοινωνικο του περιγυρο για το μουρατο ξενοδοχειο ή την ουαου κρουαζιερα που πηγε ή ο καθε και καλα φραγκατος για το σουπερ πακετο διακοπων με τα εξτριμ σπορτς στο Μαιαμι...
Στο μοναδικο κομματι κομματι που νιωθω οτι καπου, πολυ απεξω γινεται οντως σημαντικο απο τη πλευρα των σπουδων μου, ειναι στον ιατρικο τουρισμο, που και παλι τους μαδανε οικονομικα για τις πιο "φτηνες" θεραπειες που ψαχνουν οι ανθρωποι σε σχεση με τη χωρα κατοικιας τους.
ΑΛΛΑ, αν εξαιρεσουμε την ουσιαστικη χρησιμοτητα, τον Τουρισμο και τις Μεταφορες (που εκει υπαρχει και κατι χρησιμο), τα γουσταρω και με εκφραζουν, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν θα κανω λες και παθαινω κρισεις πανικου για να υποστηριξω κατι που μου αρεσει εμενα μειονωντας οντως χρησιμα και βιωσιμα πεδια που βοηθουν στην προοδο, την αναπτυξη και την ευημερια.
Αρα, ΟΧΙ, η επιστημη μου δεν ειναι ανωτερη των θετικων και σιγουρα δεν ειναι κατωτερη των ανθρωπιστικων.
Απλα και ομορφα.
Και ναι, η φιλολογια ειναι και γαμω για τα γουστα μου, αλλα δεν προσφερει κατι ουσιαστικο και πρακτικο στην σημερινη κοινωνια.