Guest 292010
Επισκέπτης

Η ψυχή δεν είναι κάτι υλικό. Ενέργεια δεν είναι? Ε αφού η ενέργεια δεν καταστρέφεται κάπου διοχετεύεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης

alexacker
Νεοφερμένο μέλος

Η ''ψυχή" δεν παύει να υπάρχει, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε εξ αρχής.
kostas111
Νεοφερμένο μέλος

προσωπικά πιστεύω στην μετενσάρκωση, δηλαδή, πιστεύω πως με κάποιον τρόπο ξανα αρχίζουμε να ζούμε σε νέο σώμα.
πολλοί λένε ότι αυτό δε γίνεται και είναι τρελό, απλά δε ξέρω αν σας έχει συμβεί ποτέ αυτό, αλλά έχει ώρες ώρες που κάθομαι και σκέφτομαι γιατί "εγώ" να είμαι σε αυτό το σώμα? Γιατί να νιώθω τι κάνω?
μετά κάθομαι και προσπαθώ να θυμηθώ πως ήταν πριν γεννηθώ και δε θυμάμαι, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα τίποτα, το οποίο πέρασε σε λίγο διάστημα για εμένα σε μεγάλο για άλλους...
δε ξέρω μου είναι κάπως παράξενο το να πεθαίνουμε και τέλος, δεν πιστεύω σε παραδείσους κτλ, αλλά πιστεύω πως όταν πεθαίνουμε δεν εξαφανιζόμαστε τελείως, μπορεί να εξαφανίζεται το σώμα μας, η σκέψη μας, το "εγώ" μας, αλλά πιστεύω πως μετά σε κάποια άλλη μορφή, σε κάποιο άλλο μέρος, αρχίζουμε να νιώθουμε ξανά αυτό που νιώθουμε τώρα, απλά σε άλλη μορφή... δε ξέρω πραγματικά πολλοί θα με παρεξηγήσετε τώρα, αλλά δε μπορώ να εξηγήσω αυτό που θέλω να πώ με απλά λόγια

Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Παντως τι σας πειραζει και να μην συνεχιζει η ζωη μετα τον θανατο?Απο την στιγμη που δεν θα υπαρχουμε καν ,δεν θα σκεπτομαστε αρα δεν θα μας ενοχλει η ανυπαρξια μας

Guest 018946
Επισκέπτης

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Gaspar
Περιβόητο μέλος

Gate4
Επιφανές μέλος

Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

δε μπορούμε να γνωρίζουμε, πολλοί θα πούνε ότι πεθαίνουμε και τέλος, άλλοι θα αρχίσουν να μιλάνε για θρησκείες, ο καθένας μπορεί να πεί ότι θέλει ουσιαστικά...
προσωπικά πιστεύω στην μετενσάρκωση, δηλαδή, πιστεύω πως με κάποιον τρόπο ξανα αρχίζουμε να ζούμε σε νέο σώμα.
πολλοί λένε ότι αυτό δε γίνεται και είναι τρελό, απλά δε ξέρω αν σας έχει συμβεί ποτέ αυτό, αλλά έχει ώρες ώρες που κάθομαι και σκέφτομαι γιατί "εγώ" να είμαι σε αυτό το σώμα? Γιατί να νιώθω τι κάνω?
μετά κάθομαι και προσπαθώ να θυμηθώ πως ήταν πριν γεννηθώ και δε θυμάμαι, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα τίποτα, το οποίο πέρασε σε λίγο διάστημα για εμένα σε μεγάλο για άλλους...
δε ξέρω μου είναι κάπως παράξενο το να πεθαίνουμε και τέλος, δεν πιστεύω σε παραδείσους κτλ, αλλά πιστεύω πως όταν πεθαίνουμε δεν εξαφανιζόμαστε τελείως, μπορεί να εξαφανίζεται το σώμα μας, η σκέψη μας, το "εγώ" μας, αλλά πιστεύω πως μετά σε κάποια άλλη μορφή, σε κάποιο άλλο μέρος, αρχίζουμε να νιώθουμε ξανά αυτό που νιώθουμε τώρα, απλά σε άλλη μορφή... δε ξέρω πραγματικά πολλοί θα με παρεξηγήσετε τώρα, αλλά δε μπορώ να εξηγήσω αυτό που θέλω να πώ με απλά λόγια![]()
Αφού δεν θυμόμαστε προηγούμενες ζωές δεν ισχύει η μετενσάρκωση! Τα πάντα είναι οι αναμνήσεις, αν ξεγράψεις κάτι αυτόματα εξαφανίζεται και είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Είναι πραγματικά φαντασμαγορικό ναι, και δεν ξέρω γιατί η θρησκεία φαίνεται να προτιμάται ιδίως όταν σου δίνει πολύ λιγότερη τροφή για σκέψη από την αλήθεια.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ!Παντως τι σας πειραζει και να μην συνεχιζει η ζωη μετα τον θανατο?Απο την στιγμη που δεν θα υπαρχουμε καν ,δεν θα σκεπτομαστε αρα δεν θα μας ενοχλει η ανυπαρξια μας![]()
kostas111
Νεοφερμένο μέλος

Αφού δεν θυμόμαστε προηγούμενες ζωές δεν ισχύει η μετενσάρκωση! Τα πάντα είναι οι αναμνήσεις, αν ξεγράψεις κάτι αυτόματα εξαφανίζεται και είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ
πως θα θυμάσαι την προηγούμενη ζωή σου όταν θα ξανα γεννηθείς; με νέα όργανα, νέους νευρώνες κτλ;
δεν ισχύει ότι εξαφανίζονται οι αναμνήσεις τόσο άμεσα όπως το παραθέτεις, εσύ μαθαίνεις μαθηματικά, φυσική κ.ο.κ από τα βιβλία και τις θεωρίες που βγαλε(ενδεχομένως) και γραψε κάποιος πριν γεννηθείς, επομένως οι αναμνήσεις που ΔΕΝ πρέπει να ξεχαστούν, ΔΕΝ ξεχνιούνται και αν θα θες να τις βρείς, θα τις βρείς.
όπως είπα, δε γνωρίζω το τι γίνεται μετά το θάνατο, απλά σου εξηγώ πως αυτό που λές, είναι λάθος.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

Τωρα περα απο αυτο πιστευω πως δεν υπαρχει ψυχη, οτι μας κανει να αισθανομαστε ειναι το μυαλο.. φυσικα δεν μπορει να αποδειχθει τιποτα ουτε αυτο ουτε το αντιθετο βεβαια, αλλα οτι και να λεμε δεν μπορουμε να βασιστουμε στην λογικη τυπου: "δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει"
Dias
Επιφανές μέλος

Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για το πνεύμα/ψυχή δεν ξέρω.
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος

Άλλωστε και αυτή η επιστήμη που θεωρούμε ότι έχει την απόλυτη ακρίβεια(τα μαθηματικα) έχει πολλά λάθη.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Η ουσία της επιστημονικής μεθόδου που ορίζει την επιστήμη είναι η μεταβλητότητά της. Γι' αυτό η επιστήμη καθαυτή είναι μεταβλητή, ζωντανή και αυτοανατρέψιμη. Αυτή είναι και η διαφορά της με τη θρησκεία δηλαδή. Η πρώτη βαδίζοντας στο άγνωστο μαζεύει, συμπεραίνει και ορίζει στην πορεία πάντα χωρίς να αποκλείει πως ένα βήμα ακόμα μπορεί να της αναποδογυρίσει ό,τι έχτισε ενώ η δεύτερη ξεκινά εξαρχής ως πάγιο και αμετάβλητο δόγμα, οριοθετημένο αυστηρά από κανόνες και οδηγίες οι οποίες δεν αλλάζουν ό,τι κι αν βρεθεί στο δρόμο.
Κάνει λάθος λοιπόν αυτός που προσπαθώντας να καλύψει τη δική του αβεβαιότητα ή ψυχολογικό μπέρδεμα τέλος πάντων θα έρθει να πει πως η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι αδύνατη απ' τη στιγμή που μας λείπουν γνώσεις για τον κόσμο. Λείπουν κομμάτια ναι, πάντα θα λείπουν και κανένας δεν περιμένει πως ο άνθρωπος κάποτε θα μάθει τα πάντα. Κάθε φορά που αποκτά κάτι καινούριο ξεπετιούνται δέκα μυστήρια που θα 'χει να ανακαλύψει κι αυτό είναι που κάνει ωραία την πορεία. Συμπεράσματα ωστόσο μπορεί να βγάλει βασισμένος σε όσα ξέρει τη δεδομένη στιγμή που τα διατυπώνει. Δυνητικά ό,τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα είναι αμφισβητήσιμο από αυτά που θα μάθουμε αύριο. Αλλά αυτό δε μας απαγορεύει να ξέρουμε όντως κάτι σήμερα.
Αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε δεν είναι το αν μπορούμε ή όχι να βγάλουμε συμπεράσματα --μπορούμε, πάει αυτό-- αλλά το αν είμαστε σε θέση να τα αφήσουμε στην άκρη όταν θα ανακαλύψουμε κάτι πιο σωστό αύριο.
dannaros
Πολύ δραστήριο μέλος

Το ίδιο νερό που κατουρώ, πίνεις και εσύΤο ίδιο νερό έπιναν τα μαμούθ το ίδιο κι εμείς.

Τα ίδια άτομα άνθρακα που υπάρχουν στις κουράδες μου, υπάρχουν και στα λαχανικά που τρωςΤα ίδια άτομα άνθρακα δομούσαν τους δεινόσαυρους, τα ίδια δομούν κι εμάς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.