PavloS
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Respect
Νεοφερμένο μέλος

Ο καθένας μας θα το ανακαλύψει μόνος του όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.
Πάντως πιστεύω (θέλω να ελπίζω) ότι το ''εγώ'' μου, η συνείδηση μου, δεν θα χαθεί και ότι θα υπάρχω ... κάπου. Σαν όταν βλέπουμε όνειρα.
Είναι πολύ περίπλοκο το θέμα και προκαλεί πονοκέφαλο.
Ας ζήσουμε την ζωή μας όσο καλύτερα μπορούμε και ας την απολαύσουμε γιατί ίσως να μην την ξαναζήσουμε !
Superhuman
Δραστήριο μέλος

Πως υπάρχει ζωήήήήήήήήή και μετά από σένα...

Nikos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να μου θυμίσετε να σας πω!

Mr Positive
Δραστήριο μέλος

Αυτό έχεις να πεις μόνο Übermensch? :OΣυγνώμη γι' αυτό που θα γράψω(δεν ξέρω αν το έγραψε κάποιος πιο πριν),αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα το topic είναι το:
Πως υπάρχει ζωήήήήήήήήή και μετά από σένα...![]()
lyrisss
Νεοφερμένο μέλος

Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Libertus
Συντονιστής

Απ 'την άλλη οι έννοεις "Παράδεισος" και "Κόλαση" που προβάλλουν οι θρησκευόμενοι, μου φαίνονται τουλάχιστον αστείες
Malouta
Νεοφερμένο μέλος

babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Φυσικά και δεν υπάρχει ζωή μετά το θανατό.Κάτω απ τα θυμαράκια θα είμαστε και θα μας τρώνε τα έντομα...Ναι, σκληρό ακούγεται, αλλά έτσι είναι!
Απ 'την άλλη οι έννοεις "Παράδεισος" και "Κόλαση" που προβάλλουν οι θρησκευόμενοι, μου φαίνονται τουλάχιστον αστείες
Αυτό θα το δούμε....
Και όταν λέμε παράδεισος, δεν εννοούμε μια πεδιάδα με πράσινο που όλοι θα ζουν αγαπημένοι...και δε ξέρω και τί άλλο..
Είναι μια πνευματική κατάσταση...
Αν εννοείτε ζωή, με την απόλυτη έννοια που λέμε "είμαι ζωντανός άρα είμαι σε μια ζωή" ξέρω 'γω.. τότε όχι δεν υπάρχει μετά θάνατον..
θειο-τραγι
Νεοφερμένο μέλος

Ντοστογιεφσκι
Εγώ πάλι πιστεύω ότι όταν πεθαίνουμε όλα τελειώνουν. Δεν έχει νόημα καν να προβληματιζόμαστε γι αυτο, γιατι αφού πεθάνουμε δεν θα υπαρχουμε πλέον για να έχουμε τη δυνατοτητα να προβληματιστούμε.

Libertus
Συντονιστής

Αυτό θα το δούμε....
Και όταν λέμε παράδεισος, δεν εννοούμε μια πεδιάδα με πράσινο που όλοι θα ζουν αγαπημένοι...και δε ξέρω και τί άλλο..
Είναι μια πνευματική κατάσταση...
Αν εννοείτε ζωή, με την απόλυτη έννοια που λέμε "είμαι ζωντανός άρα είμαι σε μια ζωή" ξέρω 'γω.. τότε όχι δεν υπάρχει μετά θάνατον..
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως ο Παράδεισος είναι μια πραγματική ζωή.
Όμως, ούτε επιβεβαιώνω την ύπαρξη του ως πνευματικός κόσμος.
Δεν πιστεύω σε ανώτερα πνεύματα και Θεότητες.Η έννοια του Θεού είναι μια πρόφαση απ' την οποία
ο άνθρωπος αντλεί δύναμη στις δύσκολες στιγμές της ζωής του.(Έτσι το βλέπω απ τη δική μου οπτική γωνία)
Έτσι το βλέπω λίγο πιο "ρεαλιστικά" το θέμα.Όταν πεθαίνουμε γυρνάμε πίσω στη φύση απ την οποία μας "γέννησε"..
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος

babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Η έννοια του Θεού είναι μια πρόφαση απ' την οποία
ο άνθρωπος αντλεί δύναμη στις δύσκολες στιγμές της ζωής του.(Έτσι το βλέπω απ τη δική μου οπτική γωνία)
Τα άλλα που λες δε το σχολιάζω μιας που είπα τί πιστεύω εγώ, και είναι προσωπικές σου σκέψεις..
Όσο για το πρόσφατη έννοια, είσαι πολύ λάθος ...Για την Ορθοδοξία τουλάχιστον δεν είναι ότι αντλεις απλώς δύναμη, ή αν το θες καλύτερα
είναι ο λόγος ύπαρξης μας. Δεν αντλείς δύναμη μόνο σε δύσκολες στιγμές. Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι δεν τρέχουν μόνο στις δύσκολες στιγμές στο Θεό..
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι...
όπως λέμε πραγματική σοκολάτα ε;
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

όπως λέμε πραγματική σοκολάτα ε;

Libertus
Συντονιστής

Τα άλλα που λες δε το σχολιάζω μιας που είπα τί πιστεύω εγώ, και είναι προσωπικές σου σκέψεις..
Όσο για το πρόσφατη έννοια, είσαι πολύ λάθος ...Για την Ορθοδοξία τουλάχιστον δεν είναι ότι αντλεις απλώς δύναμη, ή αν το θες καλύτερα
είναι ο λόγος ύπαρξης μας. Δεν αντλείς δύναμη μόνο σε δύσκολες στιγμές. Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι δεν τρέχουν μόνο στις δύσκολες στιγμές στο Θεό..
Σαφώς και δεν παρουσιάζεται έτσι απ τους πραγματικούς Ορθόδοξους, αλλά πώς μπορεί να είναι τόσο σίγουροι ότι οφείλουν την ύπαρξή τους στο Θεό?Είναι κάτι τεκμηριωμένο?Ή απλά φοβούνται ότι αν δε δείχνουν σημάδια πίστης θα τους κάψει ο Θεός (σε περίπτωση ύπαρξης του) ?

Και πάλι πιστεύω πως κι αυτό ξεκίνησε απ την ανάγκη του ανθρώπου να νιώθει ότι υπάρχει κάτι ανώτερο απ αυτόν..κάτι που τον προστατεύει ίσως..
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος

Νταξ΄,και λίγη παραμύθα στη ζωή δε κάνει κακό...ας πιαστεί ο καθένας απ'όπου γουστάρει,σε ακραιότητες να μη φτάνουμε...όπως λέμε πραγματική σοκολάτα ε;
θειο-τραγι
Νεοφερμένο μέλος

Σαφώς και δεν παρουσιάζεται έτσι απ τους πραγματικούς Ορθόδοξους, αλλά πώς μπορεί να είναι τόσο σίγουροι ότι οφείλουν την ύπαρξή τους στο Θεό?Είναι κάτι τεκμηριωμένο?Ή απλά φοβούνται ότι αν δε δείχνουν σημάδια πίστης θα τους κάψει ο Θεός (σε περίπτωση ύπαρξης του) ?
Και πάλι πιστεύω πως κι αυτό ξεκίνησε απ την ανάγκη του ανθρώπου να νιώθει ότι υπάρχει κάτι ανώτερο απ αυτόν..κάτι που τον προστατεύει ίσως..
Φτάνουμε όμως.Νταξ΄,και λίγη παραμύθα στη ζωή δε κάνει κακό...ας πιαστεί ο καθένας απ'όπου γουστάρει,σε ακραιότητες να μη φτάνουμε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.