Guest 986132
Επισκέπτης

Σίγουρα όσο μεγαλώνουμε είναι δύσκολο να υπάρξουν αληθινοί φίλοι,αυτό που λέμε "αδελφές ψυχές".Λίγο η καχυποψία μας που δεν μας αφήνει να ανοιγόμαστε πολύ στους άλλους, λίγο υποχρεώσεις μας, δεν μπορούμε να φροντίζουμε όσο πρέπει τους φίλους μας. Και για να γίνομαι κατανοητή δεν εννοώ τις παρέες που κάνουμε, που εννοείται πως είναι ωραίες αλλά τον φίλο που μπορείς να "ανοιχτείς" να μοιραστείς χαρές, που δεν θα σε κρίνει αλλά θα σε συμβουλέψει και θα σε στηρίξει....
Μη ποντάρεις στην ηλικία. Δεν παίζει ρόλο. Άλλωστε σε πολύ μικρότερες ηλικίες, δεν υφίσταται ο όρος "αληθινή φιλία" και τόσο. Η "αληθινή φιλία" είναι σύνθετη έννοια κι εμπεριέχει πολλά πράγματα, τα οποία τα μικρά παιδάκια δεν αντιλαμβάνονται -τουλάχιστον όχι τόσο, όσο ένας ενήλικας. Τον ελεύθερο χρόνο τους μοιράζονται, παίζοντας. Μεγαλώνοντας, κι όσο το παιδάκι ανακαλύπτει τον εαυτό του, καλλιεργεί κάποια πράγματα, αρχίζει το αλισβερίσι κι η επένδυση στην έννοια της φιλίας.
Κατά τ' άλλα, συμφωνώ, οποτεδήποτε στη ζωή μας, μπορούμε να κάνουμε αξιόλογες γνωριμίες, που μπορούν να εξελιχθούν σε δυνατές φιλίες. Στο χέρι μας είναι. Αρκεί να είμαστε κι οι ίδιοι εντάξει, να κάνουμε επενδύσεις κλπ. Ας δώσουμε ευκαιρίες στους άλλους να τους ανακαλύψουμε, ας δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
leuki kataigida
Εκκολαπτόμενο μέλος

που αποτρεπουν την δημιουργια μιας αληθινης και ουσιαστικης φιλιας..επομενως θεωρω εξαιρετικα
σπανια την υπαρξη αυτης..
''Λιγοι ανθρωποι το εχουν στη φυση τους αυτο..να τιμουν χωρις φθονο
τον ευτυχισμενο φιλο τους..''Αισχυλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
granita
Δραστήριο μέλος

Νηρηίς
Διάσημο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

missducaine
Νεοφερμένο μέλος

PanosMak
Νεοφερμένο μέλος

Θεωρώ δύσκολο να βρει κανείς έναν πραγματικό φίλο κυρίως γιατί μας είναι δύσκολο να βάλουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να κατανοήσουμε πως υπάρχουν άτομα που έχουν περισσότερες δυνατότητες και ικανότητες από τις δικές μας.Εννοώ πως μας είναι δύσκολο να εχουμε έναν φίλο που θα ναι καλύτερος από μας ακόμα κι αν αυτός δεν επιδυκνείει την ανωτερότητά του.
Επίσης πιστεύουμε πως για να μαστε πραγματικοί φίλοι με κάποιον πρέπει να χουμε και τις ίδιες απόψεις να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο δηλ θεωρούμε πως δεν μπορούμε να μαστε φίλοι με κάποιον που σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά από μας.
Ακόμα πιστεύουμε πως ο πραγματικός φίλος μας θα έχει προτεραιότητα στη ζωή μας, θα χει και θα χουμε στη διάθεσή μας τον ελεύθερο χρόνο του.Αυτό όμως δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί υπάρχουν κι άλλες σχέσεις πέραν της φιλίας οι οποίες απαιτούν και έχουν ανάγκη το δικό τους χρόνο.(πχ οικογένεια,ερωτική σχέση κτλ)
Ψάχνοντας λοιπόν όλα αυτά σε έναν άνθρωπο χάνουμε την ουσία της φιλίας και καταλήγουμε να χουμε πολλούς γνωστούς και λίγους ή ανύπαρκτους φίλους
κaτε_αlx
Πολύ δραστήριο μέλος

Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

απο την μια θελω να απαντησω ναι απο την αλλη κατι με κραταει.
ολοι μας εχουμε νιωσει εστω και μια φορα τοσο κοντα σε καποιον! να ξερουμε τα παντα για αυτον και αυτος για μας. να τον εμπιστευομαστε απολυτα. να ξερουμε τι σκεφτεται.
το ατομο μπορει να ρθει και να φυγει αλλα αυτο το αισθημα οσα χρονια και να περασουν θα μεινει.
thanosmylo
Δραστήριο μέλος

Σίγουρα έχουμε γίνει πιο σκληροί οι άνθρωποι...Όχι άδικα...Και αυτό οδηγεί σε "στημένες" φιλίες...Πολλές φορές πιστεύω πως δεν κάνουμε αληθινε΄ς φιλίες γιατί μπορεί αν είναι δίπλα μας κάποιοι, να νοιάζονται αλλά εμείς να το περιφρονούμε... Ναι, υπάρχουν και εγωιστές, αλλά πιστεύω πως κι εμείς έχουμε κάνει πέρα κάποιους και δε βλέπουμε...Ή τον έχουμε δεδομένο και ψάχνουμε το αληθινό σε αυτόν που μας το παίζει δύσκολος!
Συζητήστε το! Εγώ ήμουν πολύ κλειστόε και δεν εξέφραζα τα συναισθήματά μου...Όσο και αν ακούγεται κουλό, είπα στην παρέα μου ένα βράδυ, έτσι γιατί μου τη βάρεσε που κρατάγαμε μέσα μας πράγματα και είπα στον καθένα τί ένιωθα...Εκπλαγήκαν όλοι! Μάλιστα τον κολλητό μυο δεν τον έλεγα κολλητό. Δεν το πίστευε ότι έτσι τον ένιωθα...Ποτέ δεν του το είχα πει... Ακούγεται χαζό όλο αυτό αλλά μετά από εκείνο το βράδυ όλη η παρέα έχει έρθει πιο κοντά. Λογικό. Φοβόμαστε να μιλήσουμε, γιατί φοβόμαστε μην την πατήσουμε...
Αν κάποια άτομα πιστεύετε ότι το αξίζουν συζητήστε το μαζί του...π.χ. αν φέρεται εγωιστικά. Ή αν πάλι νιώθετε ότι τον έχετε καβαλήσει πείτε το του και αυτό. Στον φίλο μου του το είπα, ότι απορώ πώς με ανέχεται ώρες ώρες, γιατί είμαι για δέσιμο... Αυτά όμως τα ανοίγματα, φανερώνουν τα αληθινά αισθήματα. Αν από την κουβέντα δε βγάλετε, άκρη, τότε χάνε το χρόνο σας με το άτομο...
Παλιά φοβόμουν να διαγράψω άτομο, μη μείνω μόνος. Από τότε που έκανα διαλογή καλοί-σκάρτοι όλα πάνε ρολόι!
Συνοψίζοντας, συζητήστε το και εκφραστείτε! Αυτή είναι η λύση! Γι'αυτό γεμίσαμε με προβλήματα! Κανείς δεν τα συζητάει...
Έφη35891
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παλιά φοβόμουν να διαγράψω άτομο, μη μείνω μόνος. Από τότε που έκανα διαλογή καλοί-σκάρτοι όλα πάνε ρολόι!
Ισχύει.

Τώρα στο αν υπάρχει αληθινή φιλία...Είμαι μικρή ακόμα, έχω γνωρίσει σχετικά λίγους ανθρώπους αναλογικά και σίγουρα δεν θα απαντήσω αντικειμενικά. Από την περιορισμένη εμπειρία μου, όμως, έχω καταλήξει στο εξής (sad but true): μόνος έρχεσαι, μόνος φεύγεις. όλοι όσους γνωρίζεις στο ενδιάμεσο είναι σταθμοί...σε άλλους ανοίγεσαι, σε άλλους κλείνεσαι, με άλλους δένεσαι και το ονομάζεις "αληθινή φιλία", με άλλους συνδέεσαι απλά για ένα διάστημα και έπειτα επειδή οι δρόμοι σας χωρίζουν, ξεχνιέστε. Απλώς για να έρθεις πιο κοντά με τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου έτσι όπως είναι, προσέξτε δεν λέω εγωιστικά...

steve391242
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να, χθες μιλουσα στο skype με μια παρα πολυ καλη φιλη που την γνωρισα οταν ημασταν 9, μετα αλλαξα πολη, μετα αλλη μια, την ειδα ξανα στην πρωτη λυκειου που πηγα διακοπες εκει, και μετα ξαναειδα live την φυσιογνωμια της χθες. Μπορει να μην περναμε μαζι της μερες μας οπως πιστευω οτι χρειαζεται με τους φιλους (ε γιατι κακα τα ψεματα χωρις την καθημερινη τριβη πως να ερθουμε πιο κοντα

sunday(atlie)
Νεοφερμένο μέλος

Eniac
Νεοφερμένο μέλος

Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος

Πιστευω πως ειναι λαθος να κανουμε καποιο ατομο φιλο επειδη μονο και μονο ειναι δημοφιλες και συνεπως θελουμε να ενταχθουμε και εμεις σε μια <<κουλ και ιν>> παρεα.Απο προσωπικη εμπειρια εχω καταλαβει πως μονο αληθινη φιλια δεν υπαρχει μεταξυ αυτων των ατομων.
Θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που εχω πραγματικες φιλες.Φιλες που μπορω να συζιτισω μαζι τους τα παντα,φιλες που θαυμαζω και που μου εχουν σταθει ,οπως κι εγω αντιστοιχα,σε καθε δυσκολη και χαρουμενη στιγμη της ζωης μου .Με μια κοπελα μαλιστα εχουμε τελιως διαφορετικες αποψεις και ιδεολογια σε συγκεκριμενα θεματα: κιομως ακουμε τις συμβουλες και τις γνωμες η μιας της αλλης και ας διαφονουμε

dimitra12345
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αγγελική!!!
Δραστήριο μέλος

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να αποδειχθεί αν μία φιλία είναι πραγματική-αληθινή και όχι ψεύτικη- επιφανειακή χρειάζεται να περάσει αρκετός καιρός !!!

Τι φιλία; Ποιά φιλία; Ποιού είδους φιλία;Τι φιλία πρέπει να ψάξεις πολύ και σε πολλούς για να την βρεις.
Και στην τελική... τι είναι φιλία;

katerina16
Πολύ δραστήριο μέλος

...αλλά είναι πολύ δύσκολο να τη βρεις ειδικά στις μέρες που οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο εγωκεντρικοί,καχύποπτοι ή χαρακτήρισε τους όπως θέλεις...Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βλάψουν (σκόπιμα ή ακόμη και άθελα τους),αλλά πάντα θα υπάρχουν κάπου εκεί και άνθρωποι που να μοναδικό που θα θέλουν είναι ένα έστω χαμόγελο σου..να σε δουν ευτυχισμένη,

Αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις τέτοιους ανθρώπους και εκεί βρίσκεται και η πραγματική φιλία...μία σχέση που έχει δοκιμαστεί από άπειρο αριθμό ανθρώπων άπειρες φορές και έχει επιβιώσει

Και μην είσαι απαισιόδοξη...αν κοιτάξεις γύρω σου πιστεύω ότι θα βρεις τη φιλία αλλά για να είναι αληθινή και ανθεκτική θυμήσου ότι πρέπει να περάσει από πολλά κύματα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.