Θα απαντήσω χωρίς να έχω διαβάσει τις προηγούμενες απόψεις.
Σίγουρα υπάρχει αληθινή αγάπη.Μπορεί να μην είναι τόσο συχνή και αγνή όσο σε προηγούμενες εποχές,αλλά πολλοί άνθρωποι την βιώνουν.Μάλλον η σύγχρονη ζωή,η συνεχής επιδίωξη πλουτισμού,η κυριαρχία των υλικών αγαθών στην κορυφή της πυραμίδας των προτεραιτήτων μας,το ψέμα που ζούμε δεν έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν ολοκληρωτικά αυτό το δυνατό συναίσθημα!
Δεν συμβαίνει σε όλους και μακάρι να είμαστε από τους τυχερούς που θα το βιώσουν.
Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα την έννοια της αγάπης.Μπορεί να είναι το να νοιάζεσαι τον άλλο χωρίς ναταλλάγματα,να του αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά,να κάνεις κάθε θυσία για να είσαι μαζί του-να χαμογέλαει-να είναι καλά...
Άνθρωπος που αγαπάει είναι,για 'μένα,αυτός που όταν θα κόβουν το κεφάλι του συντρόφου του,θα πάρει αυτός τη θέση του στην αγχώνη.Θα δωσει τη ζωή του για τον σύντροφο του,γιατί-ναι-αγαπάει πραγματικά...Θα διώξει κάθε ίχνος εγωισμού και θα πεθάνει χωρίς να το σκεφτεί...Αυτό για εμένα είναι μια έννοια της αληθινής αγάπης.
Βέβαια υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή του ίδιου παραδείγματος,αλλά δεν την αναφέρω για να μην κουράσω
Πάντως το ''σ'αγαπώ'' το έχουμε κάνει καραμέλα,προσπαθώντας να εκφράσουμε άλλου είδους συναισθήματα ευφορίας,χαράς,έρωτα,ενθουσιασμού