Τυπογραφικό λάθος;

Bill22

New member

Ο Bill22 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Φυσική κατεύθυνσης, τεύχος Α, σελ. 168, πρόβλημα 3. Στη λύση δίνεται η εξής πράξη. Είναι τυπογραφικό λάθος ή εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω; Κανονικά το αποτέλεσμα είναι 0,6
 

Συνημμένα

Dias

Well-known member

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός του τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα) . Έχει γράψει 7,577 μηνύματα.
Δίκιο έχεις, λάθος είναι. Δεν θα το έλεγα "τυπογραφικό", δεν φταίει ο "τυπογράφος". Το λάθος είναι του συγγραφέα. Πάντως, αυτό το βιβλίο υπάρχει από το 2000 και κανείς δεν είδε το λάθος. Μάλλον κανένας (σχεδόν) δεν κοιτάζει τα λυμένα παραδείγματα των σχολικών βιβλίων. Μου έχουν πει ότι παλιά σε βιβλίο Φυσικής (πάλι) υπήρχε λυμένη λάθος άσκηση (και όχι μόνο αριθμητικό λάθος) και η άσκηση έπεσε σε πανελλήνιες!!

ΛΑΘΟΣ.png
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,459 μηνύματα.
Τελικά είναι κορονοϊός ή κοροναϊός;
 

Μάρκος Βασίλης

Well-known member

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών , Μεταπτυχιακός φοιτητής σε MSc in Cognitive Systems, OUC και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 432 μηνύματα.
Μάλλον κανένας (σχεδόν) δεν κοιτάζει τα λυμένα παραδείγματα των σχολικών βιβλίων.
Σε επίπεδο μαθητών, λίγοι κοιτάνε τις λύσεις από το βοήθημα του υπουργείου. Ωστόσο, οι περισσότεροι από όσους διδάσκουμε τα μαθήματα τα έχουμε σαν «ευαγγέλια» ειδικά της Γ' λυκείου, μιας και αποτελεί και τη βασική πηγή για το πώς πρέπει να μοιάζουν οι απαντήσεις των παιδιών. Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι, υπάρχουν αρκετά τυπογραφικά/κακογραφίες/παροράματα σε πολλά από αυτά.
 

Bill22

New member

Ο Bill22 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Άλλο 1 για τη συλλογή. Φυσική κατεύθυνσης, τεύχος Α, σελ. 143, γ) Δύναμη μεταξύ παράλληλων ρευματοφόρων αγωγών.
Υποθέτω ότι το κυκλωμένο εννοεί "Β1"
Οποιαδήποτε επιβεβαίωση η παρατήρηση καλοδεχούμενη.
 

Συνημμένα

  • 7.1 MB Εμφανίσεις: 6
Top