Πρώτα από όλα, πρέπει να συνειδητοποιήσεις( ίσως να μην είναι εύκολο σε αυτήν τη φάση), ότι δε χρειάζεται να δικαιολογηθείς για το ότι δε θέλεις να μπεις στο ψηφοδέλτιό τους. Έπειτα, πρέπει να συνειδητοποιήσεις( λιγότερο εύκολο από το προηγούμενο ), ότι η παρέα σου δεν είναι και η καλύτερη. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα ξέρω τα παιδιά, αλλά και μόνο το ότι σε πιέζουν, μου είναι αρκετό για να εκφέρω άποψη.
Γενικά θα μπορούσαμε να βρούμε επιχειρήματα για να υποστηρίξεις τη θέση σου, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι. Δεν πρέπει, πιστεύω, να χαραμίζεις χρόνο και να αγχώνεσαι για τέτοια ζητήματα. Καταλληλότερο είναι όταν σου ζητάνε τον λόγο, εσύ να λες " γιατί δε θέλω" και αν σου την μπουν ή κάτι τέτοιο, να απομακρυνθείς. Γενικά εγώ θα σου έλεγα να απομακρυνθείς από την αρχή, μιας και λίγο πολύ ξέρω πώς σκέφτονται και λειτουργούν αυτά τα άτομα, αλλά μιας και θα διαφέρουμε σα χαρακτήρες, δεν ξέρω αν αυτή η συμβουλή συνίσταται για σένα.
Με αυτόν τον τρόπο, αν βρεις το σθένος και το κάνεις, θα δυναμώσεις σαν χαρακτήρας και επιπλέον θα ησυχάσει το κεφάλι σου. Αυτό φυσικά θα σε αφήσει ξεκρέμαστη σε περίπτωση που δεν έχεις άλλη παρέα, αλλά σε διαβεβαιώ πως αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις παρέες, αλλά δε θα το αναλύσω μόνο και μόνο επειδή δε μας το ζήτησες.
Πάντως, εύκολος τρόπος δεν υπάρχει να ξέρεις. Όλα από εσένα εξαρτώνται. Anyway, αυτά προς το παρόν :p
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.