Aν ήξερες μόνο την χρησιμότητα των θεωρητικών μαθημάτων μαθηματικών πέρα από την τεχνοκρατική αντίληψη για την εργασία αλλά και σε εφαρμογές μέσω μεταπτυχιακών σπουδών, θα είχες άλλη άποψη!
Αδιαφορώ τι ζητάει η περιορισμένη και ανύπαρκτη Ελληνική αγορά εργασίας..σε μια ανταγωνιζόμενη Ε.Ε.. Τις σπουδές μου και την κατεύθυνσή μου (προπτυχιακή ειδίκευση), τα επέλεξα με γνώμονα τι μου αρέσει ώστε να γίνω καλός σε αυτό. Όλα τα άλλα θα έρθουν μετά, μέσω συνεχών επιμορφώσεων (σεμινάρια, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών,...κτλ). Σήμερα, μεγαλύτερη βάση δίνουμε στο ποια δουλειά είναι της μόδας και πόσα λεφτά θα βγάλουμε (μέσω κοπριτείας) και όχι στο τι μας αρέσει. Η σωστή αφετηρία για προσωπική επιτυχία...είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις...Παρόλο, που μεγάλο μέρος των σπουδών μου, είναι θεωρητικό και "εκτός μόδας" όπως λέει ο φίλος statistikos, σε μεταπτυχιακά προγράμματα όλων των θετικών-οικονομικοτεχνολογικών επιστημών αλλά και στην αγορά εργασίας..θεωρούμαι περιζήτητος.
Είναι μια κρίση της εποχής, ο πυρήνας των θετικών επιστήμών (φυσικομαθηματικά) να έχει μηδαμινή ζήτηση (και μηδαμινή προτίμηση από μαθητές) παγκοσμίως..αλλά αυτό από την άλλη είναι καλό, διότι έτσι υπάρχει ζήτηση σε φυσικομαθηματικούς στο αναπτυγμένο εξωτερικό. Το ξέρεις ότι για παράδειγμα στην Αγγλία και ΗΠΑ αλλά και αλλού, πτυχιούχοι Μαθηματικοί με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μαθηματική Φυσική ή στην Αστροφυσική (!), έχουν ζήτηση από την αγορά εργασίας και εργάζονται σε καλοπληρωμένες θέσεις οικονομολόγων μηχανικών ή διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρείες ή τράπεζες (παρόλο που δεν έχουν τόσο καλό υπόβαθρο σε εξειδικευμένη οικονομία-διοίκηση-στατιστική);
Υ.Σ.: Δυστυχώς η χώρα μας, δεν αντιμετωπίζει ανάλογα την σοβαρότητα και το κύρος των φυσικομαθηματικών επιστημών...

Τόσο διάβασμα και ξενύχτι, τόσο υψηλού επιπέδου γνώσεις και σπουδές*, για να καταλήξεις μόνο...ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης (χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές).
*όπου στο εξωτερικό (καλά πανεπιστήμια), πολλά προπτυχιακά μαθήματα της σχολής μου...προσφέρονται μόνο σε μεταπτυχιακές σπουδές