Σημερινος διαλογος μεταξυ εμενα και ενος οικογενειακου φιλου που η κορη του τελειωσε το 1 ετος στο ΦΠΨ.
*Δεν φοιτω ακομα σε καποιο τμημα,ειμαι στην αναμονη.
-Και που θες να περασεις?
-Ως πρωτη επιλογη θελω Κοινωνιολογια. Εχω δηλωσει ομως Κοινωνικη Πολιτικη και Κοινωνικη Διοικηση.
-Αα....Δεν εχουν αποκατασταση...
-Και να μην εχουν δεν με πειραζει. Θελω να κανω κατι που αγαπω.
-Εε...καλα λοιπον...και με τα μορια που εβγαλλες δεν εχεις και πολλες επιλογες. Αν δεν περασεις πουθενα,δινεις παλι του χρονου. Σιιγα! Εξαλλου,δεν μπορουν να γινουν ολοι Φιλολογοι οπως η Μαρια μου! Περασε ολα τα μαθηματα του 1ου ετους! Αχ! Πρυτανης θα γινει!
-Μπραβο της! Αφου περασε στο τμημα που της αρεσει! Μπραβο! Και εις ανωτερα!
-Εσυ Φιλολογια θα δηλωνες αν ειχες περισσοτερα μορια?
-Οχι,θα δηλωνα τα ιδια που εχω δηλωσει και τωρα.
-Αν εβγαζες 16.000,θα δηλωνες Κοινωνιολογια?
-Ναι!
-Α...μαλιστα...Τελοσπαντων...
Τι κακο βρισκουν στην Κοινωνιολογια,στην Κοινωνικη Πολιτικη και στην Κοινωνικη Διοικηση δεν μπορω να το καταλαβω...

Δεν θα γινουμε και ολοι Φιλολογοι,Γιατροι και Δικηγοροι. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Ο καθενας εχει τις δικες του επιλογες,τα δικα του ονειρα,τα δικα του θελω.
Το θεμα ειναι να αγαπας αυτο που εχεις διαλεξει να κανεις. Και περισσοτερα μορια να εβγαζα,τα ιδια θα δηλωνα γιατι απλα ΘΕΛΩ να ασχοληθω με καποιο απο αυτα τα αντικειμενα και ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.
Ειλικρινα, και 16.000 να εβγαζα και 19.000, θα δηλωνα αυτα που δηλωσα. Η μητερα μου με πιεζε να δηλωσω Φιλολογια η' Παιδαγωγικα γιατι λεει εχουν επαγγελματικη αποκατασταση. Δεν μου αρεσουν. Τι να κανουμε? Να σπουδασεις κατι που δεν σου αρεσει μονο και μονο για το "κυρος" που θα εχεις στα ματια των αλλων???
Δεν νομιζω.