~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

τα παιδιά της θετικής σ'εμάς είναι τα πιο άτυχα (το λύκειό μας είναι ελαττωματικό επί το πλείστον σε θετικούς καθηγητές)..η τεχνολογική παρ'όλα αυτά μια χαρά έχει!και φυσικά το πιο καλό μας (για το οποίο ακουγόμαστε άλλωστε) είναι οι φιλόλογοί μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marialena_95
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προσωπικά, θυμάμαι χημεία στην Α' Λυκείου ήταν χάλια μαύρα...όχι απλά η ώρα του παιδιού, αλλά χαμός. Μέχρι και χαρτιά παίζαμε άνετα (ντρέπομαι και που το λέω). Ανάθεμα κι αν έμαθα κάτι...
Marialena_95
Νεοφερμένο μέλος

santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος

koum
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπνωτισμός.καμία ιδέα για το πώς θα μπορούσε ένας εκπαιδευτικός να "κερδίσει" τους μαθητές του ώστε αυτοί να είναι τελικά πρόθυμοι και να τον ακούσουν αλλά και να κάνουν τις εργασίες που αυτός βάζει;

DOINA
Εκκολαπτόμενο μέλος

isabella
Νεοφερμένο μέλος

Λοιπόν, εγώ παρακολουθούσα κυρίως τα μαθήματα που έδινα,απλά για να πάρω όσες πληροφορίες και όση γνώση μπορούσα για τις Πανελλήνιες... Στα γενικής Παιδείας έλυνα ασκήσεις για το φροντιστήριο...Δε λέω ότι ήταν καλό,αλλά δεν είχα άλλη επιλογή...7 μαθήματα είναι ζόρι! Οι μαθητές ήταν λίγο πέρα-βρέχει,αλλά τα μαθήματα κατεύθυνσης πιστεύω τα παρακολουθούσαν όλοι.
Οι φροντιστηριάδες έλεγαν μεν να προσέχεις στο σχολείο,μπας και ακούσεις κάτι που δεν έχεις ξανακούσει,αλλά σαφώς έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα σε ό,τι έκαναν αυτοί.
Εγώ προσωπικά δεν τους άκουγα αψήφιστα. Έκανα ασκήσεις στα μαθήματα που έδινα και για το σχολείο και για το φροντιστήριο(το ένα βοηθούσε το άλλο) και όσον αφορά τη γενική,ανάλογα με τον καθηγητή.Οι καθηγητές ανάλογα...αλλά πίεζαν πολύ και σχεδόν όλοι προσπαθούσαν να γίνεται μάθημα...Έστω λίγο!!!
Μιας όμως και έχω πετύχει το στόχο μου και είμαι εκεί που ήθελα, η βιβλιοθήκη ανοιχτή είναι και μπορώ να πάρω βιβλία επί παντώς επιστητού.Σαφώς δεν υποκαθιστά τις γνώσεις του σχολείου,αλλά στον ελεύθερό σου χρόνο μπορείς να μάθεις ακόμα περισσότερα απ'όσα έμαθες στο σχολείο...

Joaquín
Διάσημο μέλος

Fata_Morgana
Νεοφερμένο μέλος

Πιστεύω, πάντως, πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μαθήματα που δεν εξετάζονται...δεν μπορώ να καταλάβω τη χρησιμότητά τους, από τη στιγμή που ουσιαστικά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τα διαβάζει...
Αχ μην λες τέτοια, το διάβασα και πήγαν να μου πέσουν τα μαλλιά

Όπως επίσης θα έπρεπε να υπήρχαν χωριστά τμήματα για αυτούς που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις αλλά και για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για τις εξετάσεις, με διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών το κάθε τμήμα.
Ναι σε αυτό συμφωνώ! Είχε εφαρμοστεί αυτό παλιά στις δέσμες, ήταν η πέμπτη αν δεν κάνω λάθος. Έτσι και αλλιώς είναι τρελό που υπάρχουν μαθητές που πάνε στα Γενικά Λύκεια χωρίς να θέλουν να σπουδάζουν κάτι συγκεκριμένα και χωρίς να είναι καλοί μαθητές, είτε επειδή δεν θέλουν ή επειδή δεν μπορούν. Το να περάσεις σε ένα πανεπιστήμιο, συχνά έξω από τα ενδιαφέροντα σου, μόνο και μόνο για να περάσεις είναι τραγικό. Καλλίτερα πάνε μάθε μια τέχνη, δεν είναι κακό

Και όσο για την ερώτηση, στο δικό μου το Λύκειο ναι γίνεται μάθημα αλλά αυτό γιατί η μεγαλύτερη μερίδα κοιμάται και δεν κάνει φασαρία

leuki kataigida
Εκκολαπτόμενο μέλος

stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος

Fata_Morgana
Νεοφερμένο μέλος

Σαφώς και μπορείςρε παιδια εγω που δεν θελω να παω στο φροντιστιριο δεν μπορω?εδω πρεπει να πω πως ειμαι μετριος προς καλος μαθητης

stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος

Σαφώς και μπορείςΠροσωπικά δεν πήγα ποτέ φροντηστίριο και δεν έκανα ιδιαίτερα, ούτε καν για Αγγλικά. Και όμως έχω πάρει το Κρατικό στα Αγγλικά και από πλευράς μαθημάτων προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά χρειάζεσαι τσαγανό και μπόλικη οργανωμένη δουλειά, μετράει βέβαια και που θέλεις να περάσεις. Ενημέρωσε τους καθηγητές σου στα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν πως δεν έχεις εξωσχολική βοήθεια και πως θέλεις να σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Πρώτον αυτό θα τους κολακέψει και θα σε βοηθήσουν όπως μπορούν και δεύτερον το μάθημα θα επικεντρώνεται στις ανάγκες σου. Πάρε επίσης κάποιο καλό βοήθημα κατά κύριο λόγο για να έχεις πιο πλούσιο υλικό για να extra λύνεις ασκήσεις (λόγου χάρη μαθηματικά και φυσική για τεχνολογική/θετική, άγνωστα και πηγές σε θεωριτική).
οκ.ευχαριστω πολυ.βεβαια εχω και την βοηθεια του μπαμπα μου ο οποιος με βοηθαει στην φυσικη,στα μαθηματικα και γενικοτερα στα μαθηματα θετικης.επισης κατεβαζω απο το ιντερνετ διαφορες ασκησεις οι οποιες εχουν βγει απο φροντηστιρια και τα εχουν βαλει στο ιιντερνετ και τα κατεβαζεις δωρεαν.Τρομαξα επειδη οι περισσοτεροι μου ελεγαν οτι αν περιμενω απο το σχολειο δεν θα κανω τιποτα και δεν θα καταφερω τιποτα κι οτι ολα τα κανει το φροντιστιριο.ουφ.ηρεμησα λιγο.αν χρειαστει ομως ισως παω σε φροντηστιριο αν και δεν θελω να ξοδευω λεφτα γιατι δεν μας τρεχουν και απο τα μπατζάκια!!!

Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OChemist
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nektariosmakris
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nektariosmakris
Εκκολαπτόμενο μέλος

σχεδον με αντεγραψεςΛοιπον , παω Γ λυκειου (τεχνολογικη) και εχω να πω ενα πραγμα. ΔΕΝ γινεται μαθημα, απλα δεν γινεται. Ο καθενας κανει οτι θελει, να φανταστειτε σε εμας πολλα παιδια ειναι με τα ακουστικα και ακουνε μουσικη, αλλοι διαβαζουν αλλα μαθηματα,αλλοι φερνουν εκει το στοιχημα, και ακομα και οι καθηγητες δεν κανουν μαθημα π.χ ο μαθηματικος μας τα λεει ακαταλαβηστικα,(ναι, δεν εξηγει τιποτα, και να φανταστειτε ειπε "Ελα μωρε τα ξερετε τι να παραδοσω"...) δεν μας βοηθαει γενικα, και δεν παω φροντιστηριο και αυτος ειναι ενας λογος που εχω προβλημα με τα μαθηματικα. Σε γενικες γραμμες ΟΧΙ, δεν γινεται μαθημα στην Γ λυκειου....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.