Επειδή η απάντηση δεν με κάλυψε γιατί μάλλον δεν διατύπωσα σωστά το ερώτημα. Ας το πάρουμε από την αρχή. Έχω περάσει Πάτρα, και έχω ήδη βρει σπίτι κτλπα. Η μάνα μου κυρίως με έχει πρήξει να πάρω μεταγραφή για Αθήνα. Εγώ δεν έχω θέμα είτε μείνω Πάτρα είτε Αθήνα. Παρόλα αυτά έχω 4 μόρια μεταγραφής με βάση τα κριτήρια του προηγούμενου έτους. Το "σχέδιο" λοιπόν είναι να πάω Πάτρα να παρακολουθήσω κανονικά τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο και να τρέξω ταυτόχρονα την μεταγραφή. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι πως εάν πχ η μεταγραφή γίνει αποδεκτή στο αντίστοιχο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κάπου στα μέσα του Α εξαμήνου, και αναγκαστώ να ξαναγυρίσω πίσω στην Αθήνα και να παρακολουθήσω τα μαθήματα στο αντίστοιχο τμήμα, θα είμαι σε θέση να τα περάσω (όσα περάσω) στην εξεταστική ή χάνω το α εξάμηνο και ξεκινάω από το 2ο εξάμηνο Ή ακόμα χειρότερα ξεκινάω από την επόμενη χρονιά εκ νέου στην Αθήνα;
Αν η μετεγγραφή ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της εξεταστικής του Α΄εξαμήνου τότε θα δώσεις τα μαθήματα στο τμήμα που μετεγγράφηκες (στη δική σου περίπτωση στην Αθήνα). Το αν είσαι σε θέση να περάσεις τα μαθήματα εξαρτάται, όπως καταλαβαίνεις, από τη συνάφεια της ύλης που θα έχεις παρακολουθήσει στην Πάτρα. Τα μαθήματα που πιθανόν δεν περάσεις μπορείς να τα διαβάσεις μόνος σου και να τα περάσεις τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν "τα παίρνεις μαζί σου" στο Γ΄εξάμηνο και παρακολουθείς κανονικά το Β΄εξάμηνο.
Αν η μετεγγραφή ολοκληρωθεί μετά το τέλος της εξεταστικής τότε είναι ευνόητο ότι θα δώσεις τα μαθήματα του Α΄εξαμήνου στην Πάτρα και όταν έρθεις στην Αθήνα θα ακολουθήσεις τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 35 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 τ.Α΄/30-1-2013)
https://www.et.gr/idocs-nph/search/p...ijGXTNg17faVZkOCZZZ9QiPieOaCcd_WFK60B0Sg6GXAU
Άρθρο 35
Αναγνώριση μαθημάτων
στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
1. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 δίνεται η δυνα−
τότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των
Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές
Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν
διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευ−
σής τους.
2. Η αναγνώριση των μαθημάτων, σύμφωνα με την
προηγούμενη παράγραφο, πραγματοποιείται με από−
φαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμ−