παρασκευή νομίζω ότι παρεξήγησες....... δεν εννοώ ότι κάνεις προπαγάνδα αλλά ότι χρησημοποιείς τη ρητορεία και τα επιχείρήματα των εθνικιστιστών.
Δεν νομίζω να παρεξήγησα. Όταν κάποιος λέει κάτι, το λέει επειδή το πιστεύει. Και για να το πιστεύει, έχει συνήθως τους λόγους του. Αν και είναι αλήθεια ότι οι λόγοι αυτοί μπορεί να είναι λανθασμένοι, δεν παύουν να ισχύουν στο μυαλό εκείνου που το είπε. Ξανακοίταξα το μήνυμα μου και είδα ότι αυτό μάλλον που σε πείραξε είναι κάποιο από αυτά:
Κατά την γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν τα θρησκευτικά στα σχολεία, με την προϋπόθεση ότι μιλάνε για τον αληθινό χριστιανισμό και όχι με αυτά τα επίτηδες αλλιωμένα λόγια που μιλάνε σήμερα.
ή
Είναι γνωστό ότι ο Χένρι Κίσσινγκερ είχε πει πολλά χρόνια πριν ότι "για να νικήσουμε τους έλληνες πρέπει να τους χτυπήσουμε, την γλώσσα και την θρησκεία". Και αυτό ακριβώς κάνουν.
Αν υποθέσουμε ότι εγώ υπερβάλλω, μπορείς να αμφισβητήσεις το αποτέλεσμα; Η παίδεια μας είναι χάλια. (Πιστεύω πως συμφωνείς). Αφού λοιπόν κανένας γονιός δεν θέλει το παιδί του να μορφώνεται με μια χάλια παιδεία, άρα εξίσου κανένας γονιός δεν θα έφτιαχνε μια τέτοια παιδεία. Για να υπάρχει λοιπόν, κάποιος την φτιάχνει. Κάποιος που ή δεν ειναι γονιός, ή είναι αλλά παίρνει τα μέτρα του (π.χ δάσκαλος στο σπίτι, έξτρα μαθήματα στα φροντιστήρια) ή ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα συμφέροντα του, ώστε δέχεται να θυσιάσει το παιδί του για χατήρι των συμφερόντων του. Και οι μόνοι που έχουν συμφέροντα είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα, γιατί πολύ απλά δεν τάδε χώρα (π.χ Ελλάδα) δεν είναι η δική τους πατρίδα. Λογικό δεν το βλέπεις όλο αυτό; Γι'αυτό και δεν πιστεύω να κάνω λάθος. Κάποιοι μας χρησιμοποιούν.
Lol, ναι το έχω το ρημάδι το συνήθειο. Γράφω πολύ. Σόρρυ.
επίσης επέτρεψέ μου να διαχωρίσω την εθνική συνήδηση με τον εθνικισμό ο οποίος πραγματικά δεν μπορώ να διαλαλεί την την πίστην ορθοδοξία και ταυτοχρόνως καταφέρονται εναντίων των μεταναστών,των μαύρων,των αλλόθρησκων και λοιπών μη "καθαρών" ελληνικών στοιχείων πράγμα εντελώς χαζό και καταστάσεις απίστευτα αντικρουόμενες.
Συμφωνούμε απόλυτα. Αλλά εσύ για ποιο λες; Είπε ποτέ η ορθοδοξία να αρνηθούμε τους μαύρους, τους μετανάστες κ.τ.λ;
μετά λες ότι δεν τηρώ όσα διδάσκω,αφού ψάχνεις τόσο πολύ την ελληνική γλώσσα θα ξέρεις την έννοια της διδαχής,που ακριβώς το βλέπεις λοιπόν αυτό?
Αφού με ρωτάς:

Διδαχή = δι + άγω.
Δι = δια. Πολλοί θεωρούν ότι βγαίνει από το "δις" (διπλό). Σήμερα σημαίνει "χάρη στο", "με βάση το", "ανάμεσα από [Χ αριθμός εδώ] αντικείμενα "
Άγω = οδηγώ, καθοδηγώ. Εξ' ού και το αγγλικό "ago", που σημαίνει "αυτό που πήγε από πριν, ποιο μπροστά"
Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν το "δι" της λέξης είναι αυτό το "δια" ή το "Δίας". Η αρχαίοι έλληνες πολύ συχνά (όπως κάνουμε και εμείς σήμερα) έβαζαν στην καθημερινή του ζωή, τα γεγονότα που έβλεπαν ή άκουγαν. Δεν μου έρχεται κάποιο παράδειγμα στο μυαλό τώρα, αλλά εννοώ όταν βλέπουμε κάτι π.χ σε μια διαφήμηση, μετά το παπαγαλίζουμε στον καθημερινό μας λόγο. Και η "διαφήμιση" της εποχής, ήταν το 12θεο και βέβαια, μέσα σε αυτούς και ο Δίας. Η λέξη "ενδιαφέρον" π.χ σημαίνει "αυτό που θα μας φέρει ο Δίας". (εν
διαφέρον = εν [μέσα] + Δίας + φέρω)
Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου. Όλο σου το ποστ είναι ένα βήμα προς αρνητικό συμπέρασμα. Με αποκορύφωμα όμως εδώ:
φυσικά και ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει και να το υποστηρίζει αλλά αυτό θα ήταν συνετό να γίνεται κατόπιν μελέτης του αντικειμένου όσων αφορά τα διάφορα δόγματα.
Δεν άγεις (προχωράς) σε κάποια συμπεράσματα με βάση κάποια παραδείγματα; (π.χ σφαγές ειδωλολατρών, καμμένες βιβλιοθήκες, κ.τ.λ). Νομίζω πως ξέρεις, πως όταν κάποιος έχει δίκιο, ο άλλος έχει άδικο, αν οι δύο αυτές απόψεις συγκρούονται. Άρα ουσιαστικά, δεν λες ότι αυτό που πιστεύεις εσύ είναι το σωστό, άρα δηλαδή ο άλλος κάνει λάθος; Πριν προσβληθείς, να σου τονίσω, ότι δεν σου λέω ότι κάνεις λάθος. Σου λέω ότι είπες ότι είσαι σωστός. Όχι άμμεσα, αλλά έμμεσα. Γι' αυτό και ρώτησα
1) τις πηγές και
2) την ερμηνεία τους.
Αναφέρεις κάποια παραδείγματα, (που τα έγραψα ποιο πάνω) ως δόγμα. Με δυο λόγια, έχεις στο μυαλό σου
το αποτέλεσμα κάποιον πράξεων, και το αναφέρεις σαν δόγμα. Είναι όμως;
Πρόσεξε. Ότι λέω, δεν το λέω για να σε στεναχωρήσω. Απλά είναι φανερό ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα από ορθοδοξία. Και πάνω σε αυτό είπες κάτι ποιο κάτω που με παραξένεψε:
τέλος πραγματικά θέλω να μου απαντήσεις που στο καλό διάβασες ότι είμαι ΚΑΤΆ ή ΕΝΑΝΤΊΟΝ της ορθοδοξίας ,πραγματικά απόρησα από το αυθαίρετο συμπέρασμά σου ποιο καθαρά δεν θα μπορούσα να εκφράσω την παποίθηση μου για απόλυτη ανεξιθρησκεία.
Και εδώ, κοίταξα ξανά τα (5 -6

) ποστ μου, και ειλικρινά, δεν κατάλαβα... που βασίζεις την αποπάνω πρόταση; Είπα εγώ ότι είσαι κατά; Με τον τρόπο που το λες ποιο πάνω φάνηκε ότι προσβλήθηκες. Σαφέστατα δεν το είπα για να σε προσβάλλω, από την στιγμή που ούτε κατάλαβα ότι το έκανα. Σου ζητώ συγνώμη πάντως αν αυτό κατάλαβες. Προσπαθώ να μιλήσω μαζί σου, όχι να σε προσβάλλω.
(Συνεχίζεται)
αν ψάξεις στην βιβλιογραφία και στα επίσημα ιστορικά ντοκουμέντα και όχι στα επίσημα εκκλισιαστικά κείμενα θα τα δεις όλα αυτά που σου λέω (δεν αμφισβητώ την εκκλησία εδώ για να μην παραξηγηθείς απλά πιστεύω να συμφωνούμε ότι ο καθένας τις λαδιές του τις κρύβει)
Ναι, δυστυχώς οι λαδιές κρύβονται. Και όλοι μας έχουμε μερικές.

Για ένα μυστηριώδη λόγο, ("μυστηριώδης".... που λέει ο λόγος δηλαδή... όλοι ξέρουμε ότι έχουν συμφέροντα) όλοι όσοι κατηγορούνε την εκκλησία, το κάνουν έχοντας σαν παραδειγματα, γεγονότα που δεν έχουν καμμία (μα καμμία λέμε) σχέση με την ορθοδοξία. Το ποιο κοινό; Το "πίστευε και μη ερεύνα". Πότε το είπε η ορθοδοξία αυτό, όταν ο ίδιος ο Χριστός λέει "ερευνάται τα γραφάς"; Απλά κάνουν ότι μπορούν για να την σπηλώσουν.
Γι' αυτό και δεν πιστεύω "τα επίσημα ιστορικά ντοκουμέντα" τα οποία μάλιστα χάνουν ακόμα ποιο πολύ από την μετάφραση στην δημοτική. Αλλά ακόμα και δεν έχαναν, ούτε τότε θα τα πίστευα. Η ερμηνεία, Παναγιώτη η ερμηνεία. Αγοράζεις ένα λεξικό π.χ το 1950 και γράφει ότι ο Νέρωνας έκαψε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Αγοράζεις και ένα λεξικό του 2010 και ο "Νέρωνας"έχει μετατραπεί αυτομάτως σε "οι χριστιανοί". Άσε. Πουλημένοι όλοι.
με τα παραπάνω δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω από το ότι άλλο τα κεφάλια της εκκλησίας και άλλο το εκκλησίασμα
Συμφωνούμε απόλυτα. Αλλά ποιος μίλησε για κεφάλια; Εξάλλου εξακολουθώ να σου λέω για το ΔΟΓΜΑ. Για το δόγμα του Χριστού. Τι είπε ο Χριστός. Ακόμα και αν τα πράγματα ήταν 10 φορές χειρότεροι από όσο διαφημίζουν και οι ίδιοι οι εχθροί της εκκλησίας, ΤΙ μας νοιάζει; ΤΙ σχέση έχει; Σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν τον Χριστό; Ή το θέμα είναι να δούμε το κήρυγμα του;
μετά λες για το δόγμα,τι επεξήγηση χρειάζεται?
Μα τον λόγο φυσικά. Το "γιατί". Γιατί γινεται αυτό; Εκείνο; Αξίζει; Δεν αξίζει; ΓΙΑΤΙ αξίζει; Το γιατί είναι το δόγμα. (Και μάλιστα δεν είναι ούτε αυτο άκριβώς... το δόγμα έχει πολύ μεγάλη εξήγηση για το σημαίνει)
πίστευε ότι θες αρκεί να το έχεις επιλέξει εσύ και να μην το βρήκες έτοιμο,που είναι το περίεργο?
Περίεργο δεν είναι. Αντιθέτως για την σημερινή γενεά που ψάχνει τα πάντα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είπα εγώ ότι είναι περίεργο;
φυσικά και με χαλάει και αυτό γιατί θεωρώ την γλώσσα,όχι μόνο την ελληνική,αλλά πρωτίστως την ελληνική που τόσα χρόνια εξελίσετε και εμπλουτίζετε κάτι το ζωντανό και το όμορφο,αλλά αυτό είναι ζήτημα πολιτικής.
όταν δεν υπάρχει μέριμνα για να έχει ο άνθρωπος τα στοιχείωδη για να ζήσει περιμένεις μέριμνα ια την εκμάθηση της γλώσσας από τους νέους?απλά δεν γίνεται.
Ζήτημα πολιτικής; Ναι, όντως οι πολιτικοί τα καθορίζουν αυτά. Όμως με ΠΟΙΑ κριτήρια; Το ξέρεις ότι όταν έγινε το σύνταγμα, ένα από τα πρώτα πράγματα που εγράφτηκαν με καθαρά, καθαρότατα γράμματα ήταν ότι κανείς
μη έλλην στην καταγωγή και την παιδείαν δεν έχει δικαίωμα να ανέβει στην πολιτική σκηνή; Το ξέρεις ότι όλοι σήμερα (οι 9 /10 ) είναι αμερικάνοι και στην καταγωγή και στην παιδεία; Το ξέρεις ότι το "Σημίτης" και το "Παπανδρέου" είναι τροποποιημένα ονόματα για να μοιάζουν με ελληνικά; Το ξέρεις ότι όταν ρώτησαν μια μέρα τον Παπαδρέου αν ήθελε ένα φλυτζάνι καφέ, εκείνος σαν "γνήσιος" έλληνες που δεν ξέρει καλά - καλά την γλώσσα, αντί να απαντήσει "όχι" ή "όχι, ευχαριστώ", είπε "ευχαριστώ είμαι καλά";; (Από το αγγλικό I'm fine, thanks) Γιατί ποιος τον ρώτησε αν είναι άρρωστος;

Δεν μιλάμε για "πολιτική" Παναγιώτη αλλά για "πολιτικούς". Πουλημένοι όλοι τους. Ελάχιστες εξαιρέσεις οι τίμιοι. Χαμένοι μέσα στο πλήθος...
(Συνεχίζεται)