Χαιρετώ.
Πηγαίνω γ λυκείου και μου είπε σήμερα η διευθήντρια ότι υπάρχει μία νέα εγκύκλιος και ότι δεν γίνεται φέτος να πάρω απαλλαγή. Μου λέει έπειτα ο μόνος τρόπος για να πάρω απαλλαγή είναι να αποδείξω ότι είμαι αλλόθρησκος ή ετερόδοξος γιατί χωρίς χαρτί για εκείνους είμαι χριστιανός ορθόδοξός (που ισχύει άλλωστε) επειδή το έγραφε το χαρτί του γυμνασίου. Και της λέω μα μπορεί να αλλαξα στο λύκειο και μου λέει "οχι, γτ είσαι ανήλικος" Δηλαδή επειδή είμαι ανήλικος δεν μπορώ να αλλάξω θρησκεία???
Τέλος πάντων αυτό που θέλω να μου πει όποιος ξέρει είναι ένα πράγμα. Πως μπορώ να βγάλω ένα χαρτί που θα το αναγνωρίσει το σχολείο και να λέει ότι είμαι αλλόθρησκος ή ετερόδοξος?
Ρώτησα εναν άνθρωπο που ξέρω και δουλεύει σε ένα ΚΕΠ και μου λέει ότι χαρτί ότι είμαι της τάδε θρησκείας δεν βγάζει κανένας. Οπότε τι κάνω? Το είπα και αυτό στην διευθήντρια και δεν ήξερε τι να απαντήσει!!! Μου λέει θα σου δώσω την εγκύκλιο να την δεις και μου έδωσε αυτό
https://thriskeftika.blogspot.com/2009/07/blog-post_6943.html
που ουσιαστικά δεν λέει πως να πάρεις αππαλαγή αν είσαι αλλόθρησκος ή ετερόδοξος.
Υ.Γ. Θα παρακαλούσα να μην πάρω απαντήσεις του τύπου "έλα μωρέ τώρα ένας χρόνος είναι και μία ώρα την εβδομάδα" γιατί το θέμα είναι ιδεολογίας και όσο μπορώ θα κηνυγίσω αυτήν την απαλλαγή.