Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Ευχαριστώ! Θα πω στη μάνα μου να το ψάξει, τα κυνηγά κάτι τέτοια (ακού εκεί να σου λένε τα ταμπόν δεν είναι καλά). Απλά πώς να το ζητήσει είναι το θέμα, δε νομίζω πως υπάρχει όρος στα ελληνικά. Φαντάζομαι πως προληπτικά θα χρειάζεται να φοράς τουλάχιστον κάποιο σερβιετάκι μαζί, δεν είναι ότι το γλιτώνεις τελείως, σωστά;
στα αγγλικα λεγεται menstrual cup, στα ελληνικα υποθετω πως θα μεταφραζεται ως εμμηνορροικο κυπελο. Μπορει να ρωτησει και για συγκεκριμενες μαρκες (lunacup, mooncup, lunette, divacup, femmecup, meluna). Εγω δεν φορουσα σερβιετακι με το ταμπον οποτε ουτε και τωρα φοραω. Το πολυ πολυ να λερωθω, να 'ναι καλα το tide που καθαριζει αμεσως τους λεκεδες

Αυτα που ακουγονται οτι δεν πρεπει να κανεις μπανιο, δεν πρεπει να μπεις στην θαλασσα, δεν πρεπει να γυμναζεσαι, δεν πρεπει να σηκωνεις βαρη, ειναι μεσαιωνικες αντιληψεις που φυσικα δεν ισχυουν. Εννοειται πως κανω καθημερινα μπανιο, δεν μπορω αλλιως, νιωθω βρωμικη. Μπανιο στην θαλασσα εχω κανει επισης και δεν επαθα τιποτα. Το πιο γελοιο που εχω ακουσει παντως ειναι αυτο με την γυμναστικη. Αν την ημερα που εχω μεγαλη ροη και πονο δεν γυμναστω, ο πονος γινεται πιο εντονος. Μολις τρεξω λιγο εξαφανιζεται εντελως ο πονος. Εμενα παντως η γυμναστικη με κανει να νιωθω πολυ καλυτερα απο το να καθομαι σπιτι κατω απο το παπλωμα. Επισης κανω ασκησεις με βαρη και δεν εχω παθει ποτε τιποτα. Μεχρι και ασπιρινη εχω παρει οταν μαλιστα ειχα μεγαλη ροη!

kate! =]
Εκκολαπτόμενο μέλος

RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

RafAspa94
Περιβόητο μέλος

prinCess.
Επιφανές μέλος

Μια φίλη της από ταμπόν μολύνθηκε με αποτέλεσμα να κάνει 40 πυρετό και καθυστέρησε η περίοδος της 1 χρόνο.Και πρός θεού ποτέ δεν αναφέρθηκα με την πρώτη νύχτα του γάμου και τα κόκκινα σεντόνια.
Ήταν σίγουρα από ταμπόν;;

κελυ
Νεοφερμένο μέλος

RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για να σκεφτεί μια κοπέλα να χρησιμοποιήσει ταμπόν πρέπει να είναι αρκετά εξοικειωμένη με το σώμα της και αυτό το λέω επειδή πριν από μερικά χρόνια και εγώ δεν μπορούσα ούτε να το σκεφτώ. Αυτό συμβαίνει γιατί στην κοινωνία μας , δυστυχώς, αυτά είναι ακόμα θέματα ταμπού...έλεος κατα τη γνώμη μου. Στην Ευρώπη οι μαμάδες με το που έρχεται περίοδος στα 14 χρονών κοριτσάκια τους δεν τους μιλούν για σερβιέτες αλλά για ταμπόν.
Εγώ λοιπόν σήμερα το πήρα απόφαση, πήγα και τα αγόρασα. Οι οδηγίες είναι κατατοπιστικότατες και είναι 3 απλά βηματάκια. Η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά είναι πολύ περιορισμένη...και μην ξεχνάτε οτι τίποτα δεν χάνετε..δεν έχετε από κάτω σας την άβυσο

Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natasoula...
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να σχηματιστεί "κόκκινη λιμνούλα"Εγώ προσπάθησα να βάλω ταμπόν πρώτη φορά πριν λίγες μέρες και πόνεσα... Και φοβάμε μήπως το σχινάκι κοπεί και τρέχω μετά... Να ρωτήσω κάτι όμως; Λένε πως όταν μπένεις στην θάλασσα σταματάει η ροή του αίματος... Ίσχύει αυτό; Ή μήπως σχηματίζετε μια κόκκινη λυμνούλα αν δεν φοράς ταμπόν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.