Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 68.783 εγγεγραμμένα μέλη και 3.587.956 μηνύματα σε 106.786 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 790 άτομα.
Ναι, ενώ όλοι οι άλλοι της θεωρητικής λέγαμε: "θα γράψω τέλεια ρε συ γιατί διαβάζω και πάω φροντιστήρια και και. Ναι σίγουρα!!
Λάθος. Σου λένε υπάρχουν αυτές και αυτές οι απόψεις κάτσε μάθε τες και γράψε. Εμάς τουλάχιστον έτσι μας είπαν. Υπάρχει βέβαια και το "κάθε άποψη ορθώς τεκμηριωμένη και μπλα μπλα μπλα... αλλά μεταξύ μας τώρα ποιός πήγε και έγραψε με βάση το πώς αντιλαμβανόταν ο ίδιος το κείμενο που του έπεσε; Μη λέμε ό, τι θέλουμε. Υπάρχει συγκεκριμένη προετοιμασία για τα παιδιά της θεωρητικής όπως υπάρχουν πάνω- κάτω και συγκεκριμένα έτοιμα σχόλια, "έτοιμες" απόψεις άλλων που με βάση αυτές πας και γράφεις.
Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν μου αρέσει η λογοτεχνία όπως γίνεται στο σχολείο και όπως εξετάζεται στο τέλος.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τι θα έπρεπε να γίνεται και στο τι γίνεται τελικά.
Ναι σαφώς, τα παιδιά της γ' λυκείου εν γένει και δη της θεωρητικής, ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται την νέα ελληνική γλώσσα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλά μη φανταστείς και εγώ δεν πήγα σε όλα... Μόνο αρχαία, λατινικά και έκθεση (το τελευταίο δεν χρειαζόταν καν!)Εγώ δεν πήγα φροντιστήριο γιατί είμαι πολύ κατά (και διαφωνώ που πάει ο αδερφός μου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)
Να πω αρχικά ότι συμφωνώ με τις αντιλήψεις σου. Ειδικά στη λογοτεχνία (αλλά και στην έκθεση) είναι μεγάλη βλακεία αυτό που γίνεται. Δε σκέφτεσαι καν. Έτοιμη, μασημένη τροφή σε όλα.και πραγματικά δεν σκεφτόμουν καν πως θα γράψω. Εδώ το λύκειο με το ζόρι το έβγαλα, σιγά μην ήθελα σπουδές. Πήγα απλά με τον αέρα του στιλ "πάνω κάτω ξέρω το αντικείμενο, δεν με ενδιαφέρει πως αξιολογείτε εσείς, έχουμε και μια αξιοπρέπεια και χαζο-παπαγαλισμούς δεν κάνουμε". Ε, μάλλον τους άρεσε, τι να πω.
Η λογοτεχνία είναι άλλο πικρό κομμάτι...και την τρώω στη μάπα ακόμα και σε μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά κι εκεί ντρέπομαι να γράψω την γνώμη του κάθε καταξιωμένου κριτικού λες και είναι δική μου, εφόσον δεν συμφωνώ. Η ψωροπερηφάνια που λέγαμε...
Αν τα ενδιαφέρει να την μάθουν, θα την μάθουν. Αν περιμένουν από τα σχολεία και τα φροντιστήρια, πρόβλημά τους. Είναι κάτι που το χρησιμοποιείς κάθε μέρα, βρίσκεις τρόπο να το μάθεις σωστά αν θες. Ειδικά μέσα σε 18 χρόνια ζωής και καθημερινής ομιλίας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.