Λέμε τα ίδια πράγματα.Και εγώ γνωρίζω άτομο που δεν έχει τελειώσει το σχολείο και όταν μιλάει λέει σοφές κουβέντες.Άρα που καταλήγουμε πάλι και οι 2? Ότι το σχολείο δεν προσφέρει κριτική σκέψη όσα χρόνια και να κάτσεις.Αναπτύσσεται όπως λες και εσύ..από οικογένεια,βιβλία, γενικά τον κόσμο.Η παιδεία δεν είναι απαραίτητα εκπαιδευτικό σύστημα, είναι όλα τα παραπάνω..
Και πάμε πάλι..όχι δεν έχουν μόνο οι πλούσιες οικογένειες αυτό το προνόμιο.Οι μη προνομιούχοι είναι τα ''λιοντάρια''που αγωνίζονται.Εγώ είπα γενικά ότι δεν έχουν πραγματικά τα εφόδια..αλλά παλεύουν για το καλύτερο.Οι προνομιούχοι τα έχουν,σίγουρο μέλλον.Το σίγουρο μέλλον και τα χρήματα δεν σημαίνει κρτική σκέψη! Άλλοι έχουν την ευκαιρία την αρπάζουν...άλλοι όχι και όμως κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.Και το ανάποδο.
Γιατί νομίζω ότι λέμε τα ίδια σε κάθε ποστ και συμφωνούμε και οι δύο..απλά τα λέμε με άλλον τρόπο?
Η κριτική σκέψη δεν συνδέεται με το σχολικό σύστημα και την εκπαίδευση(Όχι απαραίτητα,το είπα από την αρχή ότι πάνω σε αυτό δεν είμαι απόλυτη)