Θα σε συμβολευα αγαπητε φιλε μου να ξεκινησεις 1 χρονο με δασκαλο καθως θα σου μαθει ακριβως τα απαραιτητα για να μπορεσεις να συνεχισεις μονος σου (κυριως τεχνικη, γιατι αλίως θα νομιζεις πως παιζεις σωστα, ενω μετα στην συνεχεια δεν θα μπορεις να παιζεις μερικα γρηγορα κομματια)... Εχε επισης υπ οψιν σου οτι δεν μετραει ποση ωρα θα παιζεις αλλα το πως... ξερω ατομα που επεζαν 5 -8 ωρες την ημερα αλλα δεν καταφεραν τιποτα, ενω αλλη με προσεκτιθκη μελετη 1-1 30 ωρα ειναι πλεον παρα πολυ καλυτερη... Επειτα θα μπορεσεις να μαθεις και μονος σου απο διαφορα βιβλια. Βεβαια νομιζω πως ειπες οτι θελεις να παιζεις μονο ρυθμο, οποτε τα πραγματα θα ειναι πολυ ποιο ευκολα αν πας σε δασκαλο και σε 3 μηνες σου λεω θα ξες να παιζεις τα αγαπημενα σου τραγουδια. Ειμαι και γω ημιαυτοδιδακτος εδω και 2 χρονια (1 χρονο πηγα ςσε δασκαλο). Το μονο που χρειαζεσε ειναι υπομονη, επιμονη και θέληση και ολα τα αλλα θα ερθουν απο μονα τους. Αν σου αρεσε πραγματικα η κιθαρα γνωμη μου ειναι να ξεκινησεις με δασκαλο οπως σου ειπα και πριν. 1 ωρα την εβφδομαδα ειναι δεν εχεις να χασεις τιποτα. Αν σου αρεσει μενεις, αν οχι μαθαινεις μονος σου. Παντως για αρχη ειναι παααρα πολυ ποιο δυσκολο να μαθεις μονος σου. Πιστεψε με με την τεχνικη μπαρε θα κανεις περιπου 2 μηνες με τον δασκαλο, ενως μονος σου γυρα στους 6-8. Δηλαδη με δασκαλο μαθαινεις πολυ ποιο γρηγορα. Α! και επισης rosi οι νοτες και αυτα τα σχετικα που θα σου μαθει αρχικα ο δασκαλος ειναι ενα βαρετο μαθημα, αλλα αποδυκνειετε ενα παρα πολυ καλο θεμελιο για να μαθεις κιθαρα. Βεβεια εμενα μου αρεζε αυτο το μαθημα, ειναι ενδιαφερον. Παντως στο ξαναλεω αν αγαπας την κιθαρα τοσο πολυ να πας σε δασκαλο. Αλομα και να μην την αγαπας, αν πας σε καλο και σωστο δασκαλο δεν θα ξεκολλας απο πάνω της! Αυτα απο μενα, ελπιζω να μην σε κουρασα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.