Φιλε Glix,
Ειμαι και εγω υποψηφιος για τις αστυνομικες σχολες (τοσο αξιωματικων οσο και αστυφυλακων) και εχω μια χ πληροφορηση επι του θεματος, οποτε θα προσπαθησω να σε ενημερωσω οσο καλυτερα μπορω.
Πρωτα απ' ολα (και διορθωστε με αν κανω λαθος), στην αιτηση-δηλωση για τις πανελληνιες δεν περιεχει επιλογη "Θα δωσω αθληματα". Αμα δηλωσες οτι θα γραψεις πανελλαδικα Α.Ο.Θ. και Μαθ/κα γενικης και τσεκαρες την επιλογη "Θελω να ειμαι υποψηφιος για τις σχολες Αστυνομιας", τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα.
Δευτερον, η σχολη Αστυφυλακων διαρκει 2,5 χρονια (5 εξαμηνα). Τον 1ο χρονο ειναι η εκπαιδευση στη σχολη και τον υπολοιπο 1,5 χρονο κανεις πρακτικη ασκηση - εισαι δηλαδη εξω. Κατα την διαρκεια της φοιτησης σου στη σχολη και στη πρακτικη πληρωνεσαι με 280€ περιπου (κανοντας ουσιαστικα την δουλεια ενος κανονικου αστυφυλακα, αρα δεν ειναι τοσο "ωραιο"). Τωρα ως αστυφυλακας οφειλεις να υπακους τους ανωτερους σου, αλλα δεν νομιζω να μπορουν να σου ζητησουν εξωφρενικα πραγματα περα των καθηκοντων σου (αν θες ρωτα αυτους που ειναι ηδη αστυφυλακες)
Σχετικα με την Αξιωματικων, η φοιτηση εκει διαρκει 4 χρονια και ο αποφοιτος παιρνει τον τιτλο του υπαστυνομου β' (οι αστυφυλακες νομιζω μπορουν τυπικα να φτασουν μεχρι αστυνομος, αλλα ειναι πολυ δυσκολο) με μισθο γυρω στα 1200€.
Σημειωση: η βαση ειναι 18.600, οχι 17.500
Οσον αφορα τα αθληματα, μην αγχωνεσαι τοσο. Εγω θα αγχωνομουν (και αγχωνομαι

) αν δεν εβγαζα το 1000 στα 4:20 (που δεν τα βγαζω

). Γενικα εκτος απο το 1000 τα υπολοιπα ειναι ευκολα (τα 9 μετρα που λενε για την σφαιρα ειναι 4,5 μετρα με το δεξι και 4,5 μετρα με το αριστερο).
Για περισσοτερες πληροφοριες για την σχολη Αστυφυλακων/Αξιωματικων δες
στο site του υπουργειου και για τις προκαταρκτικες εξετασεις δες
εδω