παρόλο που το θεμα ειχε μπει πριν πολυ καιρο ελπιζω να ξανασυνδεθει ο δημιουργος του..! Raziel καταρχας συγχαρητηρια που περασες στη σχολη που σε ενδιεφερε..να σου πω κι εγω βρισκομαι περιπου στην ιδια κατασταση..δεν εχω δωσει βεβαια ακομα για να ξερω τα μορια μου,αλλα με ενδιαφερει και η νομικη και η ψυχολογια..και ειμαι ακριβως οπως κι εσυ πριν ενα χρονο..

δεν εχω αρκετες πληροφοριες γι αυτες τις σχολες και κυριως με απασχολει κι εμενα η επαγγελματικη αποκατασταση..
περισυ με ενδεφερε αρκετα η νομικη και το ειχα ψαξει λιγο..ειδα δηλαδη τι μαθηματα κανουν κλπ και ειχα ενθουσιαστει..!φετος ομως μου φαινεται πως εχω αλλαξει γνωμη..δε με ελκυει πια τοσο ουτε η σχολη,ουτε το επαγγελμα..κυριως λογω ιδιοσυγκρασιας θα ελεγα ! Δηλαδη το να μιλαω δυνατα μπροστα σε δικαστες και να προσπαθω να πεισω,πιστευω πως δε μου ταιριαζει..αλλα λενε οτι μετα τη νομικη δε γινεσαι μονο δικηγορος ή δικαστικος..εχει κι αλλες πολλες διεξοδους..ποιες ειναι ομως αυτες;! ουτε ξερω..και φυσικα αυτο που ολοι ξερουμε και ολοι μας το υπενθυμιζουν: " αν δεν εχεις πατερα/συγγενη/γνωστο δικηγορο, δυσκολα τα πραγματα.." και δεν εχουν κι αδικο εδω που τα λεμε..εκτος αυτου ειναι επισης αληθεια οτι ειναι κορεσμενο επαγγελμα..εδω εγω μενω σε νησι κι οπου γυρισεις εχει και μια ταμπελα με το ονομα κι απο κατω "δικηγορος"..

οποτε με ανησυχει και αυτο κι οτι ειναι πολυ δυσκολο να πετυχεις με τετοιον ανταγωνισμο..
τωρα σχετικα με την ψυχολογια..πιστευω πως ειναι ενα εξαιρετικα ενδιαφερον επαγγελμα και θα μου αρεσε να ασχοληθω..γενικα εχω προσεξει οτι μαρεσει να παρατηρω τους ανθρωπους και να τους "ψυχολογω" που λεμε..

παρατηρω κινησεις,συμπεριφορα κ.α. και πιστευω πως ετσι καταλαβαινω πολλα πραγματα γι αυτους..οτι εχω δηλαδη μια διαισθηση να το πω;δεν ξερω..απλα νομιζω πως ευκολα μπορω να καταλαβω τι χαρακτηρας ειναι καποιος..οποτε πιστευω οτι αυτο ειναι ενα θετικο αν θελω να ακολουθησω αυτο το επαγγελμα..δηλαδη ειναι κατι που ταιριαζει σε μενα,στη φυση μου αν θες..μαρεσει επισης να βοηθαω τους αλλους γιατι νιωθω κι εγω χαρουμενη οταν τους κανω κι αυτους να χαιρονται ξανα !

και ερχομαστε παλι στο φλεγον ζητημα της επαγγελματικης πορειας....

απ ο,τι εχω δει ολοι αυτο λενε..οτι στην Ελλαδα δεν εχει μελλον και μενεις ανεργος κτλ..ουφφ
ειμαι θεωρητικη και απο το πρωτο πεδιο δε βλεπω καμια αλλη σχολη να μου αρεσει ιδιαιτερα..με ενδιαφερει επισης η αγγλικη φιλολογια γιατι παντα μ αρεσαν τα αγγλικα αλλα παλι δεν ξερω και μετα απο εκει τι προοπτικες υπαρχουν..μαθημα επιλογης πηρα βιολογια αλλα μονο και μονο για να γραψω καλο βαθμο..απο το τριτο πεδιο δε με ενδιαφερει τιποτα..
τελος παντων, αν μπεις καποια στιγμη και το διαβασεις πες μου αν θες τωρα που σπουδαζεις ψυχολογια πώς σου φαινεται η σχολη,τα μαθηματα,γενικα η ολη κατασταση

και αν το μετανιωσες..(που ελπιζω οχι)
pano28 ερχομαι σε σενα τωρα !

καλα εσυ και διδακτορικο κανεις τι να σου πω και εις ανωτερα ;

συγχαρητηρια και παντα επιτυχιες ! μιας που σε βρηκα λοιπον εσενα αν μπορεις θες να μου πεις μερικα πραγματα μηπως βοηθηθω; ας πουμε τωρα που εργαζεσαι ; ηταν δυσκολο να βρεις δουλεια; που σπουδασες; εδω στην Ελλαδα ;