oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βασικά θα ήθελα την βοήθεια σας, όποιος γνωρίζει να μου πει που μπορούν να δουλέψουν οι ψυχολόγοι εκτός απ' τον ιδιωτικό τομέα. Αν γίνεται στο δημόσιο, θα ήθελα να μάθω το πως ακριβώς εισάγονται και που.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
demerlad
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κατ αρχιν πιστευω πως θα επρεπε να ποσταρεις το θεμα αυτο στον τομεα γενικα και αοριστα αλλα μιας και το εβαλες εδω θα σου απαντήσω.

Όσον αφορά το δημόσιο τομέα, ο ψυχολόγος μπορεί να εργαστεί, μετά από σχετική προκήρυξη, σε Γενικά-και Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, σε Θεραπευτήρια Ψυχικών Παθήσεων, σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, σε Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας, σε φυλακές, σε ΚΑΠΗ και Γεροντολογικά Κέντρα, σε Συμβουλευτικούς Σταθμούς κ.τ.λ Επίσης, εργασία μπορεί να βρει στον ΟΑΕΔ, σε κέ*ντρα απεξάρτησης χρηστών, αλλά και σε ερευνητικά κέντρα / ινστιτούτα και ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ο ψυχολόγος μπορεί να εργαστεί σε μεγάλες επιχειρήσεις που χρειάζονται ψυχολόγους εργασίας για την επίλυση προβλημάτων σχετικών με τις εργασιακές σχέσεις κ.τ.λ.
Επειδή στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αρκετοί εξειδικευμένοι ψυχολόγοι στην Ελλάδα, πολ*λές φορές ο απόφοιτος με το γενικό πτυχίο προσλαμβάνεται για να ασκήσει το ρόλο του Εξειδι*κευμένου Ψυχολόγου και αποκτά τις απαραίτητες δεξιότητες στον εργασιακό χώρο.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ψυχολόγος μπορεί επίσης να απασχοληθεί στο δημόσιο και ιδιω*τικό τομέα (όπως παραπάνω). Επιπλέον, επειδή η Ε.Ε. έχει περισσότερους χώρους και θέσεις εργα*σίας και υπάρχουν περισσότερες κοινωνικές δομές, θεσμοί και υπηρεσίες, ο ψυχολόγος ίσως έχει περισσότερες ευκαιρίες και προοπτικές απασχόλησης.
Ο απόφοιτος του Τμήματος έχει επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεταπτυχιακά προγράμ*ματα Ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ελπίζω να βοήθησα καπως :no1::no1::no1::no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απλά ακόμα κάτι, αυτές οι προκυρήξεις βγαίνουν κάθε χρόνο για όσο ορίζουν; Γιατί εγώ ψάχνω μονιμότητα..αν υπάρχει.
(Επιπλέον αν μπορείς δώσε μου url με τον τομέα γενικά και αόριστα που είπες, γιατί μου φαίνεται ότι θα έχω και για άλλα απορίες.)
Raziel
Νεοφερμένο μέλος

Θα θελα να με βοηθησετε γιατι πρεπει να παραδωσω και το μηχανογραφικο..
Αξιζει να σπουδασω Ψυχολογια;Μετα ως προς την επαγγελματικη μου καταρτιση;
Ποια ειναι η γνωμη σας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ22136
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Letta
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως θα πρέπει να είσαι συνεπείς και να είσαι άνθρωπος που θα μπορείς να καταλαβαίνεις τον άλλο και δεν θα θεωρείς ότι...."Α! ήρθε ακόμα ένας τρελός στο γραφείο μου."
Επίσης παλαιότερα για να μπορέσει κάποιος να ανοίξει δικό του γραφείο και να ασκείσει το επάγγελμα θα έπρεπε να κάνει πρώτα δικιά του ψυχοθεραπεία νομίζω και να παρακολουθεί για κάποια χρόνια μερικά σεμινάρια, τα οποία πλήρωνε ο ίδιος.
hollaback
Νεοφερμένο μέλος

jackass
Εκκολαπτόμενο μέλος

Raziel
Νεοφερμένο μέλος

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!!!Με βοηθουν παρα πολυ στο να παρω την αποφαση μου!!
Ειναι ωραια η ψυχολογια αλλα δεν ξερω αν θα βρω δουλεια..Μου φαινεται παρα πολυ δυσκολο και δεν ξερω αν θα πρεπει να ρισκαρω..Σιγουρα,παντως,ολο και ανεβαινει ο βαθμος της και ισως μελλοντικα να ειναι ισχυρη σχολη και μαλιστα πριν κορεστει και αυτο το επαγγελμα..
Δεν ξερω τι να κανω..Να το ρισκαρω;
Raziel
Νεοφερμένο μέλος

Raziel
Νεοφερμένο μέλος

eliza04
Εκκολαπτόμενο μέλος

Raziel
Νεοφερμένο μέλος

Δε νομιζω οτι ο Ελληνας παει τοσο σε ψυχολογο..Οχι ακομα,τουλαχιστον και δεν ξερω αν θα πρεπει να το ρισκαρω..
Δυστυχως,εκτος απο Νομικη και Ψυχολογια δε με ενδιαφερει κατι αλλο απο πρωτο πεδιο..
Letta
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μετά όμως είναι που θα χρειαστείς πολύ δουλειά....
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

Φίλε τη δουλειά του ψυχολόγου την κάνει (στην Ελλάδα κυρίως αλλά και αλλού) ο ψυχίατρος και μάλιστα πολύ καλύτερα. Πραγματικά οι σπουδές αυτές δεν αξίζουν.
Raziel
Νεοφερμένο μέλος

Βασικα ειχα την εντυπωση οτι μεσω της ψυχολογιας μπορει καποιος να κατευθυνθει προς την ψυχιατρικη αλλα δε γνωριζω καθολου..
el_greco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Raziel
Νεοφερμένο μέλος

Ετσι και αλλιως δε θα μου αρεσε..
Απλα σκεφτομαι για το αν εχει μελλον η Ψυχολογια..Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω..
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος

Letta
Εκκολαπτόμενο μέλος

Φίλε τη δουλειά του ψυχολόγου την κάνει (στην Ελλάδα κυρίως αλλά και αλλού) ο ψυχίατρος και μάλιστα πολύ καλύτερα. Πραγματικά οι σπουδές αυτές δεν αξίζουν.
Καθόλου πολύ καλύτερα, διαφωνώ τελείως. Ο ψυχίατρος δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα μόνο χειρότερα μπορεί να σε κάνει.
Πας εκεί, π.χ του λές έχω κατάθλιψη, ωραία σου λέει πάρε αυτό και εκείνο το φάρμακο και έλα την επόμενη φορά να σου γράψω άλλα.
Όχι, αυτό δεν είναι δουλειά, με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεσαι καλά.
Ο ψυχολόγος μπορεί να σε κάνει καλά εδώ!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 73 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Madakis
- Sotiris.Y
- zoeta_
- tomftw
- monika20
- chester20080
- GiwrgosLxs
- eww1qewqeqweqw
- user2k
- E.Z
- Neos210
- Iri2001
- Aggel0sss
- Guhahg5837
- manosz
- Hased Babis
- JoannaVas
- PanMoonlight
- KATIA5
- Τρελας123
- Schlimazel
- Ody24
- Αριάνα123
- ValiArg
- Philologist
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Eleanna7
- Kostis-Palamas
- SlimShady
- KingOfPop
- margik
- jYanniss
- angies
- vasilis123321
- Giii
- george777
- Joji
- augustine
- Alexecon1991
- Specon
- shadow
- BoredPanda
- kwnstantinatagkalakh
- Ksenia. Ksenia77
- Psychologist
- ioannaion
- panspil
- goofydia
- Petraland
- Libertus
- clevercat
- charmander
- Ria99
- Ροβερτα
- stefan
- Μελίνα
- johnsala
- Lab13
- johnpa
- efi25
- Κλημεντίνη
- Zetakallipidou
- sofia!
- Dimitris9
- rafaela11
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.