Κάθε σχολή πληροφορικής έχει παρόμοια μαθήματα.
Η επιστήμη υπολογιστών έχει το μεγάλο συν ότι το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με το ΙΤΕ.
Στα πολυτεχνεία έχω την αίσθηση ότι προσανατολίζονται πιο πολύ στο hardware. Και έχε υπόψην σου ότι θα βγείς Ηλεκτρολόγος μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών οπότε θα κάνεις πολλά άσχετα μαθήματα αν το ΗΜ (του ΗΜ-ΜΥ

) δε σε ενδιαφέρει.
Λοιπόν, η άποψη/εντύπωση μου μέχρις στιγμής, συνοπτικά --μιας και είμαι στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι:
Εγκαταστάσεις: είμαστε σε κοτέτσι, χωρίς πλάκα. Αναμένουμε να πάμε στα καινούργια κτίρια. Στο μέλλον.
Καθηγητές: Υπάρχουν εξαιρετικοί καθηγητές. Υπάρχουν και καθηγητές όμως που σε παίρνει ο ύπνος στο μάθημα τους.
Αξιολόγηση επίδοσης: Καλώς ή κακώς, ο τελικός βαθμός σου δεν εξαρτάται μόνο από την εξεταστική. Ο βαθμός είναι ένα αποτέλεσμα προόδων, σειρών ασκήσεων, ονλαιν κουιζ, προτζεκτ, κώδικα. Εξαρτάται το μάθημα.
Γενικά πρέπει να σ'αρέσουν τα μαθηματικά, φαντάζομαι για οποιαδήποτε σχολή πληροφορικής ισχύει αυτό.
Το τμήμα έχει και μαθήματα hardware και software. Μπορείς να δεις τον οδηγό σπουδών στο site του τμήματος για περισσότερες πληροφορίες.