Το web delelopment γενικά είναι από τους τομείς της πληροφορικής στο οποίο μπορεί να μάθει κάποιος χωρίς να έχει σχέση με πληροφορική. Αυτό που λες για το joomla ισχύει και για html/css/javascript/php. Για αυτό το χαρακτήρησα light. Αυτό δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό για system programming ή βάσεις δεδομένων πχ. Αλλά οκ το point μου δεν είναι εκεί, απλά λέω ότι πολλές φορές και τα παραπάνω μαθήματα μπορεί να είναι φούσκες.
Σε κάθε σχολή υπάρχουν ευκολότερα και δυσκολότερα μαθήματα. Δεν γίνεται να είναι όλα στο ίδιο επίπεδο. Το συγκεκριμένο όντως δεν είναι ότι πιο δύσκολο υπάρχει αλλά όχι και να το λες μάθημα φούσκα.
Σε σχολή πληροφορικής με 65 μαθήματα θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για ένα μάθημα web development.
Παρόμοιο μάθημα (επιλογής) έχει και η σχολή σου.
τεσπα... αν θεωρείς τόσο εύκολα html/css/javascript/php, να σου στείλω μια μικρή ασκησούλα πάνω σ' αυτά να δούμε πόσο γρήγορα θα τη λύσεις;
Αλλά άσχετα απ' αυτό ξεχνάς ότι και οι 5ετείς σχολές σήμερα θεωρούνται προπτυχιακό+master. Ότι δηλαδή τα τελευταία εξάμηνα και καλά είναι μεταπτυχιακό ενοποιημένο.
οι 5ετείς σχολές σήμερα θεωρούνται προπτυχιακό+master μόνο από τον εαυτό τους και από κανέναν άλλο στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα σπουδών των τελευταίων εξαμήνων δεν έχει κάτι που να δικαιολογεί την αυτοανακύρηξή τους ως master.
Στην πράξη μπορεί να υπάρχει επικάλυψη αλλά θεωρητικά δεν είναι όλοι ίδιοι. Για αυτό λέω εξαρτάται πάνω σε τι βάση μιλάς. Ένας computer scientist σαν computer scientist, είναι μια χαρά ολοκληρωμένος γιατί έχει κάνει όλα τα του αντικειμένου του. Σαν μηχανκός όμως όχι, γιατί μπορεί να έχει κάνει κάποια μαθήματα αλλά όχι όλα. Το ίδιο ακριβώς αλά αντίστροφα ισχύει και για το μηχανικό.
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά το αντίστροφο που λες, δεν ισχύει για το ceid. Δεν υστερεί σε τίποτα (και μάλλον υπερτερεί από τις περισσότερες 4ετείς σχολές) σε software/computer science.
Από την αρχή αυτό που μου πες ήταν ότι από σχολές με περισσότερα μαθήματα έχει περισσότερες πιθανότητες κάποιος να βγει ας πούμε "καλύτερος". Αν συμφωνείς ότι τα παραπάνω μαθήματα ωστόσο δεν δείχνουν τίποτα τότε κάτι έχεις μπλέξει
.
Συμφωνώ σε αυτό που είπες ότι παίζουν ρόλο "το τι ύλη κάνεις, πόσο συμπηκνωμένα την κάνεις, πώς την κάνεις, όπως και το
τι κάνεις" αλλά τα 25 παραπάνω μαθήματα εννοείται ότι τα θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα για το φοιτητή του ceid.
Αλλά αυτό που υποννούσα (και δε ξέρω αν το κατάλαβες) λέγοντας ότι αυτά τα παραπάνω μαθήματα δίνουν απλώς περισσότερες πιθανότητες ώστε να βγει κάποιος "καλύτερος", είναι ότι αυτό που μετράει κυρίως είναι η προσωπική προσπάθεια.
Προφανώς και γίνεται κάποιος απόφοιτος του di να αξίζει χίλιες φορές περισσότερες το τίτλο του "μηχανικού" από κάποιο απόφοιτο του ceid. Μηχανικός δε γίνεσαι βγάζοντας ένα πολυτεχνείο, πρέπει να "το 'χεις" κιόλας.
Spoiler
μα είναι δυνατόν; 25 μαθήματα παραπάνω και ακόμα κουβεντιάζουμε για το ποια σχολή είναι καλύτερη;
Λοιπόν οι επιλογές μου είναι αυτές
219 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (ΑΔΥΝΑΤΟΝ, να την πιάσω μιας και είναι 18.300 μόρια )
Δε γίνεται να λες ότι δε σου αρέσει η φυσική και να δηλώνεις ως 1η επιλογή μια σχολή ηλεκτρολόγων!