Συγγνώμη αλλά οι άνθρωποι που πουλάνε τον εαυτό τους ως επαγγελματίες στις αιτήσεις πανεπιστημίων, μου προκαλούν γέλιο.
Τι δύσκολο δηλαδή έχει να κάνεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω φυσικά) την αίτησή σου μόνος σου; Τίποτα απολύτως και στο λέω που το έκανα για τα μεταπτυχιακά και το έκανα από το Α μέχρι το Ω μόνη μου.
Όσον αφορά τις δικαιολογίες που σου δίνει. Φυσικά και παίζει ρόλο το προπτυχιακό. Είναι το βασικό σου χαρτί, πρέπει να έχεις τις καλύτερες βάσεις και να έχεις προτιμήσει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Γιατί εκτός από γνώση, το καλό προπτυχιακό (από πανεπιστήμιο με καλό όνομα και υψηλό επίπεδο) θα σου ανοίξει την πόρτα και για ένα καλό μεταπτυχιακό. Και πίστεψέ με, πλέον ένα μέτριο μεταπτυχιακό πλέον ισούται με καθόλου μεταπτυχιακό.
Όσοι βάζουν υψηλά requirements, σημαίνει ότι δίνουν βάση στη δουλειά τους. Δεν θέλουν να βάλουν μέσα τον κάθε έναν, απλά και μόνο για να πάρουν τα λεφτά τους. Όταν ήμουν στο μεταπτυχιακό, μας λέγανε ότι είτε είμαστε native speakers είτε όχι, θα βαθμολογηθούμε το ίδιο. Και αυτό είναι συν δικό μας, γιατί δείχνει ότι θέλουν να είμαστε εξίσου καλοί με τους ντόπιους και να μη μας χαριστούν.
(Το έχω ψάξει πάρα πολύ με την Αγγλία, έψαχνα 1.5 ολόκληρο χρόνο πριν φύγω)
Συμπλήρωση: Άλλο ένα καλό να κάνεις μόνος σου τις αιτήσεις, είναι το να ζεις τη γραφειοκρατία της Αγγλίας και να την μάθεις. Γιατί όταν θα πας εκεί, θα χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.