μη τσακωνεστε και με στεναχωρείτε!!! λοιπον, για αλλη μια φορα θελω να σας ευχαριστησω για τις συμβουλες σας τις διαβασα ολες με προσοχη κι ας αργισα να απαντησω! αρχικα, να πω πως το τεστακι του "περιμενε δεν ειμαι ετοιμη" με βρισκει συμφωνη, γιατι οπως και να το κανουμε οι αντρες λειτουργουν πολυ λιγοτερο με το συναισθημα και περισσοτερο με το σωμα ενω οι γυναικες το αντιθετο. Αρα, αν καποια θελει σοβαρη σχεση -δηλ. να μην την εχει ο αλλος μονο για το σεξ- του κανει αυτο το τεστ για λιγο καιρο (δεν ειπαμε να περιμενει και μεχρι το γαμο!) κι αφου σιγουρευτει οτι ειναι ενταξει απεναντι της ο τυπος, προχωρα. Νομιζω το οφειλουμε στον εαυτο μας, εκτος αν ειμαστε απο εκεινες τις περιπτωσεις γυναικων που τα κανουν μανταρα για να κλαιγονται στις φιλες!
Δευτερον, το θεοκρατικο προτυπο ειχε μεγαλη επιπτωση στις σχεσεις. Κι αν οχι το θεοκρατικο τοτε σιγουρα το κοινωνικο, που ηθελε (και θελει) τους αντρες με εμπειριες να τους κανει θεους ενω τις γυναικες να τις χαρακτηριζει ξερετε πώς! Ο σεξισμος σε ολο του το μεγαλειο!!! Βεβαια κι αυτο το απελευθερωμενο που γινεται στις μερες μας ειναι το αλλο πραγμα! Δεν αναφερομαι μονο στο σεξ, απλα παρατηρω οτι απο γενια σε γενια ή καλυτερα απο χρονια σε χρονια οι αλλαγες ειναι τεραστιες. πχ μου κανει πολυ ασχημο να βλεπω κοριτσι γυμνασιου με βαμμενο μαλλι και πριν προλαβετε να με πειτε συντηρητικη, το λεω αυτο για τον απλουστατο λογο οτι βιαζομαστε να μεγαλωσουμε κι αφηνουμε ολοκληρες ηλικιακες μοναδες να περασουν ετσι.
Οσον αφορα τους γονεις, εννοειται οτι το βρισκω πολυ δυσκολο να μιλησω για τετοια θεματα. Μονο με υπονοουμενα, πεταω πού και πού σπιθες αλλα ειλικρινα ποιος γονιος μπορει να πει την αντικειμενικη του αποψη απεναντι στο παιδι του, που τον ρωτα για την πρωτη του φορα; Στα ματια των γονιων μας -κι αυτο το λενε οι ψυχολογοι- ειδικα τα κοριτσια μενουμε παντα παρθενες!
Και για να μην μακρυγορω, νομιζω την βρηκα την λυση στο προβλημα μου. Απλα με το παιδι δεν ειχαμε χημεια, οποτε ειχα πειστει πριν φτασουμε στο παρασυνθημα -που δεν φτασαμε ποτε- οτι δεν ηθελα να κανω κατι με αυτον. Ειμαι σιγουρη πως οταν βρεθει ο καταλληλος ολα αυτα τα αγχη θα αποβληθουν (αφου κιολας τα προφυλακτικα ειναι ασφαλη!)