Συμβουλές: Πότε και από ποιους μπορούν να δοθούν;

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3.622 μηνύματα.
Ακριβώς.Ενώ είμαι απαισιόδοξη,λέω στους υπόλοιπους να είναι αισιόδοξοι,όλα θα πάνε καλά,τους συμβουλεύω τι να κάνουν...Ωραία τα λέω,αν τα εφάρμοζα κιόλας,καλά θα ταν.:P

Χμμ δεν ξέρω για τους υπόλοιπους εγώ πάντως δε θα θεωρούσα και το πιo αξιόπιστο άτομο για συμβουλές κάποιον που δε μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέει ο ίδιος. No offence. :xixi:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maraki

Δραστήριο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 732 μηνύματα.
Χμμ δεν ξέρω για τους υπόλοιπους εγώ πάντως δε θα θεωρούσα και το πιo αξιόπιστο άτομο για συμβουλές κάποιον που δε μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέει ο ίδιος. No offence. :xixi:

Μα δεν είναι ότι δεν ξέρω πιο είναι το σωστό και τι πρέπει να κάνω στην κάθε περίσταση,απλά τις περισσότερες φορές δεν εφαρμόζω αυτά που σκέφτομαι,είτε λόγω της απαισιοδοξίας μου,είτε λόγω της ντροπής μου,είτε για άλλους λόγους.Άλλο να τα λες στους υπόλοιπους και άλλο να τα εφαρμόζεις ο ίδιος.Είναι αλλιώς.Όμως αυτά που λέω,τα πιστεύω και ξέρω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο που πρέπει να γίνει στην κάθε περίπτωση.Εντάξει,δε σημαίνει ότι επειδή κάποια πράγματα δε μπορώ να τα εφαρμόσω,ότι δεν θα πρέπει να με εμπιστευτεί κάποιος για να τον συμβουλεύσω.Κάποια από αυτά που λέω,δεν μπορώ να τα εφαρμόσω,λόγω του χαρακτήρα μου,αλλά το άτομο που συμβουλεύω έχει διαφορετικό χαρακτήρα,αντιδρά διαφορετικά και γι αυτό του τα λέω αυτά.Αν ήξερα ότι δε θα μπορούσε να τα εφαρμόσει ο ίδιος,δε θα τα λεγα καν.Θα έλεγα κάτι άλλο.Με λίγα λόγια,οι συμβουλές που δίνω είναι με βάση τη λογική(έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον) και προσαρμοσμένες στο άτομο που θα τις δεχθεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chris_90

Διάσημο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.598 μηνύματα.
Μα το να συμβουλευεις τους αλλους ειναι το πιο ευκολο. Το να τα εφαρμοσεις στον εαυτο σου ειναι το πιο δυσκολο.

maraki

Δραστήριο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 732 μηνύματα.
Μα το να συμβουλευεις τους αλλους ειναι το πιο ευκολο. Το να τα εφαρμοσεις στον εαυτο σου ειναι το πιο δυσκολο.

Ακριβώς.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3.622 μηνύματα.
Μα δεν είναι ότι δεν ξέρω πιο είναι το σωστό και τι πρέπει να κάνω στην κάθε περίσταση,απλά τις περισσότερες φορές δεν εφαρμόζω αυτά που σκέφτομαι,είτε λόγω της απαισιοδοξίας μου,είτε λόγω της ντροπής μου,είτε για άλλους λόγους.Άλλο να τα λες στους υπόλοιπους και άλλο να τα εφαρμόζεις ο ίδιος.Είναι αλλιώς.Όμως αυτά που λέω,τα πιστεύω και ξέρω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο που πρέπει να γίνει στην κάθε περίπτωση.Εντάξει,δε σημαίνει ότι επειδή κάποια πράγματα δε μπορώ να τα εφαρμόσω,ότι δεν θα πρέπει να με εμπιστευτεί κάποιος για να τον συμβουλεύσω.Κάποια από αυτά που λέω,δεν μπορώ να τα εφαρμόσω,λόγω του χαρακτήρα μου,αλλά το άτομο που συμβουλεύω έχει διαφορετικό χαρακτήρα,αντιδρά διαφορετικά και γι αυτό του τα λέω αυτά.Αν ήξερα ότι δε θα μπορούσε να τα εφαρμόσει ο ίδιος,δε θα τα λεγα καν.Θα έλεγα κάτι άλλο.Με λίγα λόγια,οι συμβουλές που δίνω είναι με βάση τη λογική(έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον) και προσαρμοσμένες στο άτομο που θα τις δεχθεί.

Δεν διαφωνώ. Μίλησα για την αξιοπιστία αυτών που τις δίνουν. Άλλο είναι να μου πει κάποιος ''Φίλε ξέρεις κάτι; Διάβασε αυτό το βιβλίο. Δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω ακούσει πως είναι καλό'' και άλλο να μου πει ''Φίλε ξέρεις, διάβασε αυτό το βιβλίο. Προχθές το τελείωσα και σε διαβεβαιώ, είναι φανταστικό''. Εν ολίγοις δε συμφωνώ με όσους ακολουθούν το ''Δάσκαλε που δίδασκες...''. ;)

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12.243 μηνύματα.
Δεν διαφωνώ. Μίλησα για την αξιοπιστία αυτών που τις δίνουν. Άλλο είναι να μου πει κάποιος ''Φίλε ξέρεις κάτι; Διάβασε αυτό το βιβλίο. Δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω ακούσει πως είναι καλό'' και άλλο να μου πει ''Φίλε ξέρεις, διάβασε αυτό το βιβλίο. Προχθές το τελείωσα και σε διαβεβαιώ, είναι φανταστικό''. Εν ολίγοις δε συμφωνώ με όσους ακολουθούν το ''Δάσκαλε που δίδασκες...''. ;)
αυτο με το βιβλιο το θεωρω λιγο ασχετο καθως οι σουβουλες δεν πηγαζουν απο κατι που εχουμε ακουσει αλλα απο αυτα που πιστευουμε πως ειναι το καλυτερο!οπως ειπαν τα παιδια ειναι δυσκολο να αλλαξεις πλεον το χαρακτηρα σου και να ενστερνιστεις αυτα που πιστευεις,οχι ομως και ακατορθωτο...και στην τελικη αν δεν θεωρεις καποιον αξιοπιστο δεν νομιζω αυτος να αποκαλειται φιλος;)

Shadowfax

Διάσημο μέλος

αυτο με το βιβλιο το θεωρω λιγο ασχετο καθως οι σουβουλες δεν πηγαζουν απο κατι που εχουμε ακουσει αλλα απο αυτα που πιστευουμε πως ειναι το καλυτερο!οπως ειπαν τα παιδια ειναι δυσκολο να αλλαξεις πλεον το χαρακτηρα σου και να ενστερνιστεις αυτα που πιστευεις,οχι ομως και ακατορθωτο...και στην τελικη αν δεν θεωρεις καποιον αξιοπιστο δεν νομιζω αυτος να αποκαλειται φιλος;)

Μπα καθόλου άκυρο. Ίσως κάπως περίεργο, όντως. Απλά βασίζεται στο ότι οι συμβουλές καλό είναι να δίνονται αφού πρώτα έχει αποκτηθεί η ανάλογη εμπειρία από αυτόν που τις δίνει, όταν φυσικά αυτό είναι εφικτό. Για να εξηγώ με λίγα λόγια τα πολλά, είπα απλά πως η όλη νοοτροπία του ''Ακολούθα τη συμβουλή μου, μην κοιτάς που εγώ ο ίδιος δεν το κάνω'' δε με βρίσκει σύμφωνο. Εφόσον δεν είσαι σε θέση να ακολουθήσεις την ίδια σου τη συμβουλή μην τη δώσεις εξ' αρχής.

Όταν ο χαρακτήρας ενός ατόμου δεν προκύπτει από την αφομοίωση και την εφαρμογή των όσων πιστεύει τότε παύει απλά να είναι δικός του.

Το τελευταίο σχόλιο δεν κατάλαβα που ακριβώς κολλά, αλλά συμφωνώ, εν μέρει τουλάχιστον.

chris_90

Διάσημο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.598 μηνύματα.
Όταν ο χαρακτήρας ενός ατόμου δεν προκύπτει από την αφομοίωση και την εφαρμογή των όσων πιστεύει τότε παύει απλά να είναι δικός του.
Κι εγω πιστευω καποια πραγματα, αλλα πολλες φορες δεν τα τηρω, κυριως λογω του παρορμητικου χαρακτηρα μου. Και τα πιστευω μου ειναι δικα μου, και οι παρορμησεις μου το ιδιο. Καποιες φορες ακολουθω τα πρωτα, και καποιες τις δευτερες. Αρα ο χαρακτηρας μας δεν ειναι αποτελεσμα μονο αφομοιωσης οσων πιστευουμε, τουλαχιστον απο τη στιγμη που δεν ειμαστε και πληρως ωριμοι.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα.
Aκριβώς, δεν είμαστε ψυχρώς σκεπτόμενα όντα, έχουμε και συναισθήματα, τα οποία έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο και επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Κι εγω πιστευω καποια πραγματα, αλλα πολλες φορες δεν τα τηρω, κυριως λογω του παρορμητικου χαρακτηρα μου. Και τα πιστευω μου ειναι δικα μου, και οι παρορμησεις μου το ιδιο. Καποιες φορες ακολουθω τα πρωτα, και καποιες τις δευτερες. Αρα ο χαρακτηρας μας δεν ειναι αποτελεσμα μονο αφομοιωσης οσων πιστευουμε, τουλαχιστον απο τη στιγμη που δεν ειμαστε και πληρως ωριμοι.

Aκριβώς, δεν είμαστε ψυχρώς σκεπτόμενα όντα, έχουμε και συναισθήματα, τα οποία έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο και επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας.

Χμμ εντάξει ίσως δε μπορούν πράγματι να μπουν στενά όρια σε τέτοια θέματα. Άλλωστε σωστά είπατε πως ο χαρακτήρας καθενός αποτελείται από πολλά άλλα πράγματα πέρα από τις αντιλήψεις και τα πιστεύω του. Απλά δε μου άρεσε η φράση ''ειναι δυσκολο να αλλαξεις πλεον το χαρακτηρα σου και να ενστερνιστεις αυτα που πιστευεις''. Συμπλήρωσε βέβαια πως δεν είναι ακατόρθωτο κάτι τέτοιο. Σαφώς, και δεν πρέπει να γίνει. Εκεί αναφερόμουν κυρίως. Πως πάντα υπάρχει περιθώριο να αλλάξει κανείς το χαρακτήρα του και να τον προσαρμόσει ανάλογα με τις ιδέες του, για να λέγεται δικός του. :iagree:

beautiful loser

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ---- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.260 μηνύματα.
Oι ιδεες τι προιντα ειναι ,δικα μας ? Μηπως λογο της απορροιας του κατεγισμου πληθος διαφορετικων ιδεων ο χαρακτηρας οταν ειναι αντιθετος με τις ιδεες ειναι πιο γνησιος.

maraki

Δραστήριο μέλος

Ναι.(Βασικά κι εγώ το παράδειγμα με το βιβλίο το βρήκα κάπως "άκυρο")Δεν είναι απαραίτητο να έχεις βιώσει κάτι το οποιό πιστεύεις,για να είναι αξιόπιστο.Αυτά που λέμε τα πιστεύουμε(τουλάχιστον εγώ σα Μαρία,ναι τα πιστεύω).Δε λέω πράγματα μόνο και μόνο για να πω κάτι.Αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό στην κάθε περίσταστη,το λέω στον άλλο σα συμβουλή.Εξάλλου,αν θέλει την ακολουθεί,αν όχι την απορρίπτει και κάνει εκείνος ότι νομίζει.

Ακριβώς,δεν είναι απαραίτητο να χεις πραγματοποιήσει κάτι το οποίο πιστευεις,για να μπορείς να δώσεις μια συμβουλή σε κάποιο που τη χρειάζεται.

Α μπράβο.:iagree:Τα συναισθήματα "παίζουν" πολύ σημαντικό ρόλο,σε κάποιους περισσότερο,σε άλλους λιγότερο και σαφώς επηρεάζουν την όλη σημπεριφορά μας.

Χμμ εντάξει ίσως δε μπορούν πράγματι να μπουν στενά όρια σε τέτοια θέματα. Άλλωστε σωστά είπατε πως ο χαρακτήρας καθενός αποτελείται από πολλά άλλα πράγματα πέρα από τις αντιλήψεις και τα πιστεύω του. Απλά δε μου άρεσε η φράση ''ειναι δυσκολο να αλλαξεις πλεον το χαρακτηρα σου και να ενστερνιστεις αυτα που πιστευεις''. Συμπλήρωσε βέβαια πως δεν είναι ακατόρθωτο κάτι τέτοιο. Σαφώς, και δεν πρέπει να γίνει. Εκεί αναφερόμουν κυρίως. Πως πάντα υπάρχει περιθώριο να αλλάξει κανείς το χαρακτήρα του και να τον προσαρμόσει ανάλογα με τις ιδέες του, για να λέγεται δικός του. :iagree:

Αυτό ακριβώς.
Επίσης,εγώ συγκεκριμένα προσπαθώ να μην είμαι απαισιόδοξη και να κάνω αυτό που πιστεύω,αψηφώντας τους ενδεχόμενους ενδοιασμούς που έχω σε διάφορα θέματα και έχω δει βελτίωση.
Πάντως αυτό που είπες αρχικά ότι "δε θα εμπιστευόμουν ένα άτομο,που δίνει συμβουλές,τις οποίες δεν εφαρμόζει",με βρίσκει εντελώς αντίθετη και σου εξήγησα τους λόγους.

:)

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Kρατώ την ουσία της σκέψης σου,

Ακριβώς,δεν είναι απαραίτητο να χεις πραγματοποιήσει κάτι το οποίο πιστευεις,για να μπορείς να δώσεις μια συμβουλή σε κάποιο που τη χρειάζεται.

και ξαναλέω για τρίτη ίσως φορά πως μίλησα για την αξιοπιστία και όχι για τη δυνατότητα. Σαφώς μπορεί να δώσει κανείς συμβουλή πάνω σ' αυτά που πιστεύει. Πολλές φορές όμως πιστεύει λανθασμένα, μιας και άλλο η υπόθεση και άλλο η εμπειρία. Λες ''πιστεύω''. Εκεί ακριβώς βασίζεται όλη μου η σκέψη, στο ότι απλά ''πιστεύεις'' και όχι ''έχεις ζήσει άρα έχεις την εμπειρία''. Τι να πω, ίσως δίνω μεγαλύτερη αξία στο βίωμα παρά στην πεποίθηση και στην άποψη γι' αυτό, πριν καν λάβει χώρα.

Όπως και να 'χει έχω πει και άλλες φορές πως για μένα το προνόμιο να δίνει κανείς συμβουλές είναι σπουδαίο πράγμα. Προσωπικά τις αποφεύγω όταν απλά ''πιστεύω'' και δεν έχω ζήσει. Και όταν πρέπει να τις δώσω δίχως να ξέρω πολλά προσπαθώ να το κάνω με όσο περισσότερη προσοχή γίνεται. Γιατί μπορεί ναι μεν η δυνατότητα να τις απορρίψει ο άλλος να υπάρχει, όπως λες, άλλά κανείς δε σου εγγυάται πως κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά.

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στον τρόπο που διατύπωσα το πρώτο μου μήνυμα νομίζω.

Έχω περάσει και τις δύο φάσεις στη ζωή μου, τη μια της υπερβολικής αισιοδοξίας και την άλλη της απόλυτης απαισιοδοξίας. Με σιγουριά λέω πως καμιά από τις δύο δεν είναι καλή.

Αυτός, για μένα, είναι ο ιδανικός τρόπος. Η διασταύρωση, η εξακρίβωση και η γνώση. Με λίγα λόγια η εμπειρία. Φυσικά δέχομαι πως αυτή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και κάτι που για μένα είναι καλό μπορεί για σένα να είναι κακό και το αντίστροφο. Όπως και να 'χει όμως θεωρώ πιο ''ασφαλές'' να συμβουλεύει κανείς έχοντας έστω και την υποκειμενικότερη εμπειρία από το να βασίζεται μόνο σε εικασίες. :iagree:

djimmakos

Διάσημο μέλος

Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα.
Oι πιο σωστές συμβουλές δίνονται από άτομα που έχουν κάνει λάθος γιατί μόνο αυτοί ξέρουν τι δε δουλεύει και μπορούν να μας αποτρέψουνε από το να το προσπαθήσουμε

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Oι πιο σωστές συμβουλές δίνονται από άτομα που έχουν κάνει λάθος γιατί μόνο αυτοί ξέρουν τι δε δουλεύει και μπορούν να μας αποτρέψουνε από το να το προσπαθήσουμε

Χμμ γιατί όχι; Καλή λογική, δεν καλύπτει ωστόσο όλες τις περιπτώσεις μιας και μια καλή συμβουλή δεν προέρχεται απραίτητα από λάθος. ;)

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3.567 μηνύματα.

Σαφώς. Αλλά όταν πάω να δώσω μια συμβουλή, δε θα κοιτάξω αν είναι καλή για μένα, θα κοιτάξω αν είναι καλή για αυτόν που θα τη δώσω.

Συμβουλές μπορούν, κατά τη γνώμη μου, να δοθούν πάντοτε και από όλους. Το θέμα είναι να μπορούμε να διυλίζουμε τις άχρηστες.

chris_90

Διάσημο μέλος

Να δωσω ενα παραδειγμα (που σχετιζεται με το θεμα απ' το οποιο προηλθε το split). Γενικα ειμαι απαισιοδοξο ατομο. Στους γυρω μου ομως λεω συνεχεια "να ειστε αισιοδοξοι, να σκεφτεστε παντα θετικα κλπ". Φυσικα φαινεται περιεργο εγω να λεω κατι τετοιο, οταν ο ιδιος πνιγομαι σε μια κουταλια νερο. :P Ομως τις ελαχιστες φορες που καταφερα να σκεφτω αισιοδοξα, ειδα αισθητη διαφορα προς το καλυτερο. Αρα, η συμβουλη μου πηγαζει απο αυτες τις λιγες φορες που σκεφτηκα θετικα, και ας μην με χαρακτηριζει γενικοτερα η θετικη σκεψη.
Σαφώς. Αλλά όταν πάω να δώσω μια συμβουλή, δε θα κοιτάξω αν είναι καλή για μένα, θα κοιτάξω αν είναι καλή για αυτόν που θα τη δώσω.
Κι εγω αυτο κανω. Αλλα τελικα σκεφτομαι οτι τις περισσοτερες φορες, εμεις ειμαστε οι καλυτεροι συμβουλοι του εαυτου μας. Και το λεω εγω που παιρνω στα σοβαρα και σκεφτομαι ολων τις συμβουλες (αν και ειναι κουραστικο και με μπερδευει αυτο το πραγμα, γιατι ο καθενας θα σου πει τα δικα του).

maraki

Δραστήριο μέλος

Kρατώ την ουσία της σκέψης σου,

και ξαναλέω για τρίτη ίσως φορά πως μίλησα για την αξιοπιστία και όχι για τη δυνατότητα. Σαφώς μπορεί να δώσει κανείς συμβουλή πάνω σ' αυτά που πιστεύει. Πολλές φορές όμως πιστεύει λανθασμένα, μιας και άλλο η υπόθεση και άλλο η εμπειρία. Λες ''πιστεύω''. Εκεί ακριβώς βασίζεται όλη μου η σκέψη, στο ότι απλά ''πιστεύεις'' και όχι ''έχεις ζήσει άρα έχεις την εμπειρία''. Τι να πω, ίσως δίνω μεγαλύτερη αξία στο βίωμα παρά στην πεποίθηση και στην άποψη γι' αυτό, πριν καν λάβει χώρα.(1)

Όπως και να 'χει έχω πει και άλλες φορές πως για μένα το προνόμιο να δίνει κανείς συμβουλές είναι σπουδαίο πράγμα. Προσωπικά τις αποφεύγω όταν απλά ''πιστεύω'' και δεν έχω ζήσει. Και όταν πρέπει να τις δώσω δίχως να ξέρω πολλά προσπαθώ να το κάνω με όσο περισσότερη προσοχή γίνεται. Γιατί μπορεί ναι μεν η δυνατότητα να τις απορρίψει ο άλλος να υπάρχει, όπως λες, άλλά κανείς δε σου εγγυάται πως κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά.(2)

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στον τρόπο που διατύπωσα το πρώτο μου μήνυμα νομίζω.

Αυτός, για μένα, είναι ο ιδανικός τρόπος. Η διασταύρωση, η εξακρίβωση και η γνώση. Με λίγα λόγια η εμπειρία. Φυσικά δέχομαι πως αυτή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και κάτι που για μένα είναι καλό μπορεί για σένα να είναι κακό και το αντίστροφο. Όπως και να 'χει όμως θεωρώ πιο ''ασφαλές'' να συμβουλεύει κανείς έχοντας έστω και την υποκειμενικότερη εμπειρία από το να βασίζεται μόνο σε εικασίες. :iagree:

(1)Μάλλον ναι,δίνεις μεγαλύτερη αξία στην εμπειρία,παρά στην πεποίθηση.Πάντως θεωρώ ότι και κάποιος που όπως λες έχει ζήσει την εμπειρία,δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου δώσει τη σωστή συμβουλή.Μπορεί να έχει απογοητευτεί από αυτή του την εμπειρία και να σε αποτρέψει να πραγματοποιήσεις μια επιθυμία σου επειδή ο ίδιος απογοητεύτηκε είτε να επωφελήθηκε και να σε ωθήσει στην επίτευξή της.Και στις δύο περιπτώσεις αυτός που δίνει τη συμβουλή κρίνει υποκειμενικά,με βάση αυτό που ο ίδιος έχει βιώσει.Όμως,αν κάποιος όπως λες δεν έχει εφαρμόσει κάποια συμβουλή που θα σου δώσει,κρίνει με βάση τα πιστεύω του,με ορθολογισμό,με αποτέλεσμα η άποψη του να καθίσταται πιο αντικειμενική.Εγώ αυτό πιστεύω.
Α και να σημειώσω ότι οι συμβουλές που εγώ δίνω,δε σημαίνει ότι καμία από αυτές δεν έχω εφαρμόσει.Γενικά μιλούσα.Απλά επειδή τις περισσότερες φορές,έχω κάποιο ενδοιασμό για κάποια πράγματα.

(2)Ωραία...Λοιπόν,ο καθένας πρέπει να εκφράζει τη γνώμη του και να λέει αυτό που πιστεύει,χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι θα είναι αξιόπιστο.Ναι,το ξέρουμε ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιος να μην απορρίψει τη συμβουλή που θα του δώσεις,αλλά υποτίθεται ότι έχει κάτσει να σκεφτεί τι είναι σωστό με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν.Με βάση αυτά λοιπόν,δρα και πράττει.Είναι υπεύθυνος των πράξεων του.Επίσης,και να μην έχεις βιώσει κάποιο περιστατικό,δε σημαίνει ότι δεν ξέρεις πολλά.Μπορεί να το χεις βιώσει,αλλά να μην έχεις εξωτερικεύσει στους υπόλοιπους αυτό που νιώθεις για ποικίλους λόγους.Εγώ,θεωρώ εξίσου αξιόπιστη και τη συμβουλή ενός ατόμου που έχει την εμπειρία και ενός ατόμου που δεν την έχει βιώσει.Εξάλλου,η συμβουλή δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιώματα,αλλά και με τα συναισθήματα,με τις ενδόμυχες σκέψεις,τη λογική αλλά και το χαρακτήρα του ατόμου.
-----------------------------------------

Συμβουλές μπορούν, κατά τη γνώμη μου, να δοθούν πάντοτε και από όλους. Το θέμα είναι να μπορούμε να διυλίζουμε τις άχρηστες.

Αυτή ακριβώς είναι η γνώμη μου.Συμφωνώ απόλυτα.

Να δωσω ενα παραδειγμα (που σχετιζεται με το θεμα απ' το οποιο προηλθε το split). Γενικα ειμαι απαισιοδοξο ατομο. Στους γυρω μου ομως λεω συνεχεια "να ειστε αισιοδοξοι, να σκεφτεστε παντα θετικα κλπ". Φυσικα φαινεται περιεργο εγω να λεω κατι τετοιο, οταν ο ιδιος πνιγομαι σε μια κουταλια νερο. :P Ομως τις ελαχιστες φορες που καταφερα να σκεφτω αισιοδοξα, ειδα αισθητη διαφορα προς το καλυτερο. Αρα, η συμβουλη μου πηγαζει απο αυτες τις λιγες φορες που σκεφτηκα θετικα, και ας μην με χαρακτηριζει γενικοτερα η θετικη σκεψη.

Μια από τα ίδια κι εγώ.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει από Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.
Συμφωνώ .Η μητερα μου μας δίνει διάφορες συμβουλές ,ενώ η ίδια δεν τις εφαρμόζει :P
Γι'αυτό καταλήγουμε σε καβγά ,επειδή της λέω πως αυτή δεν τα εφαρμόζει και ούτε πρόκειται και εγώ :P

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Συμφωνώ .Η μητερα μου μας δίνει διάφορες συμβουλές ,ενώ η ίδια δεν τις εφαρμόζει :P
Γι'αυτό καταλήγουμε σε καβγά ,επειδή της λέω πως αυτή δεν τα εφαρμόζει και ούτε πρόκειται και εγώ :P

Μα εκεί βασίζεται όλο το σκεπτικό μου. Στο ότι δίνοντας μια συμβουλή που ο ίδιος δεν τηρείς εξ' αρχής αποτελείς το χειρότερο πρότυπο και έναυσμα. Είναι λίγο κουτό να προωθείς κάτι ως σωστό την ίδια στιγμή που εσύ παραμένεις με το λάθος. Δε θα σε πάρει και ο άλλος, κατά πάσα πιθανότητα, στα σοβαρά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...