Βλέπεις λοιπόν πως ύστερα από 30 περίπου μηνύματα σε 4 σελίδες θέματος καταλήγεις σε ό,τι λέω από την αρχή; Πως σημασία δεν έχει μόνο η συμβουλή αλλά και η πηγή της; Πως πρέπει πάντα να προσέχουμε τι συμβουλές δίνουμε, που και πως; Στα λόγια μου ήρθες. Αυτή η ''επεξεργασία'' που θα γίνει από την πλευρά σου, όπως λες, είναι ό,τι υποστηρίζω από την αρχή σε αυτό το θέμα.Φυσικά εγώ λέω επίσης πως κάποιος που δε μπορεί να κάνει την εν λόγω ''επεξεργασία'' καλό είναι να μην δώσει εν τέλει τη συμβουλή.(1) Αλλά αυτή τελικά είναι η λεπτή διαφορά, το αυστηρότερο δικό μου ''φιλτράρισμα'' ας το πω έτσι.
Εντάξει αν είναι ουτοπία τότε αύριο-μεθαύριο όταν θα βρεθείς σε δίλημμα για το ποιά σχολή θα επιλέξεις πήγαινε στον καθηγητή των καλλιτεχνικών σου να σε συμβουλεύσει.(2) Εμένα θα μου επιτρέψεις να συμβουλευτώ φοιτητές της σχολής, καθηγητές σχετικούς με το αντικείμενο, οδηγούς σπουδών κ.λπ.
Παιδιά απλά ελληνικά είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν καταλαβαίνετε και πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Ναι τα κατάλληλα άτομα δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές. Πού το περίεργο; Ακόμα και στους φίλους που αναφέρεις, ο καθένας δίνει συμβουλές με βάση τις εμπειρίες του κυρίως. Δεν θα πας στον κολλητό σου για να λυθούν οι ενδυματολογικές σου απορίες. Θα τον ρωτήσεις όμως για μια χορογραφία, μιας και τυγχάνει να είναι χορευταράς (παράδειγμα φέρνω έτσι). Απλό.(3)
Στο ίδιο φόρουμ είμαστε μέλη; Αν ναι ρίξε μια ματιά σε θέματα με απορίες για τα φροντιστήρια. Σε πληροφορώ, είναι πάρα πολλά.
Μια χαρά ήταν το παράδειγμα. Σκοπός του παραδείγματος άλλωστε δεν είναι να είναι πάντα αληθές αλλά να σου δώσει να καταλάβεις απλά τα λεγόμενα και το σκεπτικό κάποιου. Ακραίο από την άλλη θα χαρακτήριζα, και χαρακτήρισα, το παράδειγμα με το κάπνισμα και γενικά με τους εθισμούς.
Ευτυχώς που το επεσήμαναν. Ειλικρινά δε θ' άντεχα για 5η(?) φορά.