Συμβουλές: Πότε και από ποιους μπορούν να δοθούν;

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.200 μηνύματα.
Νομίζω καταλαβαίνει κανείς πως δεν λέω όσα λέω από εγωισμό. ''Α καπνίζει αυτός; Σιγά μην ακούσω τη συμβουλή του. Θα καπνίσω κι εγώ, χαχα!''. Απλά λέω πως τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις φορές παίζει και το παράδειγμα του άλλου σπουδαίο ρόλο. Είναι ειρωνικό, έως και υποτιμητικό για την νοημοσύνη κάποιου, να του λες ''Μην καπνίζεις'' τη στιγμή που φουμάρεις πέντε πακέτα την ημέρα.
Aυτο ακριβως,δεν τιθεται θεμα εγωισμου.

Προσωπικα για μενα,το να μου δινει καποιος συμβουλες χωρις πρωτα να τις εχει εφαρμοσει ο ιδιος μου φαινεται ασημαντο.

Εχω κανει πολλες συζητησεις με ατομα,οι οποιες ανετα θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν "ανουσιες",μιας και μονο με τα λογια δεν με βοηθας ουσιαστικα.

Θελω ενα παραδειγμα μπροστα μου για να ακολουθησω και να εφαρμοσω οσα μου λες.

Αλλιως γιατι το κανεις?

Για να με "παρηγορησεις" στην δυσκολη στιγμη?

Ε οκ ναι,για 10 λεπτα με εχεις παρηγορησει,εχεις φανει "σωστος ανθρωπος".

Σ'ευχαριστω για τον χρονο σου.

Απο κει και περα τι γινεται?

Δεν με βοηθαει καποιος ουσιαστικα μονο με τα λογια χωρις ο ιδιος να τα κανει και πραξεις.-

Οπως και να εχει βεβαια,πιστευω πως το συγκεκριμενο θεμα εχει να κανει με το πως αντιμετωπιζει τις καταστασεις ο καθενας,αναλογα με την προσωπικοτητα του.

Συνολικά λοιπόν ο καθένας μπορεί όντως να δώσει συμβουλές. Αυτό που προσπαθώ όμως εδώ και μερικές σελίδες να πω είναι πως πέρα από τη συμβουλή αυτήν καθ' αυτή σημασία έχει και το άτομο που τις δίνει καθώς και το τι υπόδειγμα αυτός αποτελεί με τις πράξεις του. Έτσι το βλέπω εγώ. Σημασία δεν έχει μόνο το νερό, αλλά και η πηγή.
:iagree: :no1:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12.243 μηνύματα.
εξαρταται απο την προσωπικοτητα του καθενος αλλα και απο τις σχεσεις που εχεις αναπτυξει με το ατομο που θα σου δωσει την συμβουλη ανεξαρτητα απο το αν θα την τηρει εκεινος...διοτι καποιοι εχουν υποπεσει σε λαθη και προσπαθουν να σε αποτρεψουν..εσυ θα τους πεις ''οκ, θενξ αλλα αφου δεν το τηρεις εσυ μην μ δινεις συμβουλες''??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maraki

Δραστήριο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 732 μηνύματα.
εξαρταται απο την προσωπικοτητα του καθενος αλλα και απο τις σχεσεις που εχεις αναπτυξει με το ατομο που θα σου δωσει την συμβουλη ανεξαρτητα απο το αν θα την τηρει εκεινος...διοτι καποιοι εχουν υποπεσει σε λαθη και προσπαθουν να σε αποτρεψουν..εσυ θα τους πεις ''οκ, θενξ αλλα αφου δεν το τηρεις εσυ μην μ δινεις συμβουλες''??

Τα παιδιά μιλούν για την αξιοπιστία της συμβουλής.Όχι ότι κάποιος που δεν τηρεί αυτό που λέει δεν μπορεί κι έχει το δικαίωμα να το πει,αλλά ότι δε θα ναι και πολύ αξιόπιστο επειδή δεν το χει βιώσει.Αν κι εγώ διαφωνώ,αλλά εντάξει.:P

Boom

Επιφανές μέλος

η αξιοπιστια μιας συμβουλης νομιζω οτι πηγαζει απο τις σχεσεις που αναπτυσεις με τ συγκεκριμενο ατομο..αν νιωθεις ανετα μαζι του,αν σ'αγαπαει ,αν νοιαζεται για εσενα..

αυτα πιστευω εγω..

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.200 μηνύματα.
Τα παιδιά μιλούν για την αξιοπιστία της συμβουλής.Όχι ότι κάποιος που δεν τηρεί αυτό που λέει δεν μπορεί κι έχει το δικαίωμα να το πει,αλλά ότι δε θα ναι και πολύ αξιόπιστο επειδή δεν το χει βιώσει.Αν κι εγώ διαφωνώ,αλλά εντάξει.:P
Αυτο ακριβως. :P

Προσωπικα,στο παραπανω ποστ μου,ειπα πως αντιδρω αφου μου εχουν δωθει οι συμβουλες,δεν απορριπτω ουτε και αποτρεπω καποιον που θα μου δωσει συμβουλη,το θεμα ειναι αν τελικα θα τις εφαρμοσω εγω στο τελος.

Κι οπως ειπε και ο Γιωργος:

Συνολικά λοιπόν ο καθένας μπορεί όντως να δώσει συμβουλές.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3.622 μηνύματα.
(1)Nαι,αλλά εγώ έχοντας επίγνωση αυτής της κατάστασης,θα φροντίσω η συμβουλή που θα του δώσω να είναι η κατάλληλη στην περίσταση.Θα προσπαθήσω να "επεξεργαστώ" την όλη κατάσταση για να του δώσω την καλύτερη δυνατή συμβουλή.Και μάλιστα θα προσπαθήσω να του εξηγήσω ότι αυτή η συμβουλή που του δίνω δεν είναι απαραίτητα η σωστή και να προσπαθήσει εκείνος με βάση αυτά που το είπα και αυτά που εκείνος θέλει και νιώθει να πάρει τη σωστή απόφαση.Με λίγα λόγια θα τον βοηθήσω να ακολουθήσει όχι απαραίτητα αυτό που εγώ του λέω,αλλά αναλογιζόμενος και τα δικά του "θέλω",σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είναι.

Βλέπεις λοιπόν πως ύστερα από 30 περίπου μηνύματα σε 4 σελίδες θέματος καταλήγεις σε ό,τι λέω από την αρχή; Πως σημασία δεν έχει μόνο η συμβουλή αλλά και η πηγή της; Πως πρέπει πάντα να προσέχουμε τι συμβουλές δίνουμε, που και πως; Στα λόγια μου ήρθες. Αυτή η ''επεξεργασία'' που θα γίνει από την πλευρά σου, όπως λες, είναι ό,τι υποστηρίζω από την αρχή σε αυτό το θέμα. Φυσικά εγώ λέω επίσης πως κάποιος που δε μπορεί να κάνει την εν λόγω ''επεξεργασία'' καλό είναι να μην δώσει εν τέλει τη συμβουλή. Αλλά αυτή τελικά είναι η λεπτή διαφορά, το αυστηρότερο δικό μου ''φιλτράρισμα'' ας το πω έτσι.

(2)Κατά τη γνώμη μου αυτό αποτελεί ουτοπία.Δηλαδή πως μπορώ εγώ να ξέρω ποιός θα μου δώσει τη σωστή συμβουλή;Άλλωστε πολλοί θεωρούν ότι σωστή συμβουλή για εκείνους είναι αυτή που συμπίπτει με τη δική τους γνώμη,με τα δικά του "θέλω" και πολλές φορές ζητούν μια συμβουλή είτε λόγω ανασφάλειας,είτε λόγω επιβεβαίωσης,είτε λόγω κάποιων ενδοιασμών που μπορεί να έχουν για κάποιο θέμα.Τις περισσότερες φορές,τουλάχιστον οι περισσότεροι,συμβουλευόμαστε τους φίλους μας ή την οικογένεια μας,γιατί με αυτούς νιώθουμε πιο κοντά,γιατί αυτούς εμπιστευόμαστε.Το "πρέπει να αναζητούμε τα κατάλληλα άτομα για τις κατάλληλες συμβουλές",δεν το θεωρω σωστό και βασικά δεν είναι δυνατό να γίνει.Πρέπει να παίρνουμε συμβουλές από διάφορα άτομα,να ακούμε διαφορετικές απόψεις,και αυτό σε συνδυασμό με το τι πραγματικά θέλουμε,να παίρνουμε την κατάλληλη απόφαση.

Εντάξει αν είναι ουτοπία τότε αύριο-μεθαύριο όταν θα βρεθείς σε δίλημμα για το ποιά σχολή θα επιλέξεις πήγαινε στον καθηγητή των καλλιτεχνικών σου να σε συμβουλεύσει. Εμένα θα μου επιτρέψεις να συμβουλευτώ φοιτητές της σχολής, καθηγητές σχετικούς με το αντικείμενο, οδηγούς σπουδών κ.λπ.

Παιδιά απλά ελληνικά είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν καταλαβαίνετε και πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Ναι τα κατάλληλα άτομα δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές. Πού το περίεργο; Ακόμα και στους φίλους που αναφέρεις, ο καθένας δίνει συμβουλές με βάση τις εμπειρίες του κυρίως. Δεν θα πας στον κολλητό σου για να λυθούν οι ενδυματολογικές σου απορίες. Θα τον ρωτήσεις όμως για μια χορογραφία, μιας και τυγχάνει να είναι χορευταράς (παράδειγμα φέρνω έτσι). Απλό.

καταρχην φερνεις λιγο 'ακραια' παραδειγματα..γιατι κανεις δεν θα σε ρωτησει για το αν θα κανει ή οχι φροντηστηριο...λιγο πολυ β,γ λυκειου ολοι κανουν φροντηστηριο,ακομα και αυτοι που δεν ειναι καλοι...και παλι χωρις να εχεις εμπειρια,που εχεις δηλ, καθως γνωριζεις και γνωριζουμε ολοι το εκπαιδευτικο μας συστημα μπορεις να δωσεις συμβουλη απ'οσα ακους..

Στο ίδιο φόρουμ είμαστε μέλη; Αν ναι ρίξε μια ματιά σε θέματα με απορίες για τα φροντιστήρια. Σε πληροφορώ, είναι πάρα πολλά.
Μια χαρά ήταν το παράδειγμα. Σκοπός του παραδείγματος άλλωστε δεν είναι να είναι πάντα αληθές αλλά να σου δώσει να καταλάβεις απλά τα λεγόμενα και το σκεπτικό κάποιου. Ακραίο από την άλλη θα χαρακτήριζα, και χαρακτήρισα, το παράδειγμα με το κάπνισμα και γενικά με τους εθισμούς.

Ευτυχώς που το επεσήμαναν. Ειλικρινά δε θ' άντεχα για 5η(?) φορά.

Αυτο ακριβως. :P

Προσωπικα,στο παραπανω ποστ μου,ειπα πως αντιδρω αφου μου εχουν δωθει οι συμβουλες,δεν απορριπτω ουτε και αποτρεπω καποιον που θα μου δωσει συμβουλη,το θεμα ειναι αν τελικα θα τις εφαρμοσω εγω στο τελος.

Κι οπως ειπε και ο Γιωργος:

Boom

Επιφανές μέλος

στο ιδιο φορουμ ειμαστε αλλα επετρεψε μου να εχω την δικια μου αποψη!αυτο για την παραπαδεια ισχυει οσο και αν δεν θες να το πιστεψεις!

:bye:

maraki

Δραστήριο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 732 μηνύματα.
Βλέπεις λοιπόν πως ύστερα από 30 περίπου μηνύματα σε 4 σελίδες θέματος καταλήγεις σε ό,τι λέω από την αρχή; Πως σημασία δεν έχει μόνο η συμβουλή αλλά και η πηγή της; Πως πρέπει πάντα να προσέχουμε τι συμβουλές δίνουμε, που και πως; Στα λόγια μου ήρθες. Αυτή η ''επεξεργασία'' που θα γίνει από την πλευρά σου, όπως λες, είναι ό,τι υποστηρίζω από την αρχή σε αυτό το θέμα.Φυσικά εγώ λέω επίσης πως κάποιος που δε μπορεί να κάνει την εν λόγω ''επεξεργασία'' καλό είναι να μην δώσει εν τέλει τη συμβουλή.(1) Αλλά αυτή τελικά είναι η λεπτή διαφορά, το αυστηρότερο δικό μου ''φιλτράρισμα'' ας το πω έτσι.

Εντάξει αν είναι ουτοπία τότε αύριο-μεθαύριο όταν θα βρεθείς σε δίλημμα για το ποιά σχολή θα επιλέξεις πήγαινε στον καθηγητή των καλλιτεχνικών σου να σε συμβουλεύσει.(2) Εμένα θα μου επιτρέψεις να συμβουλευτώ φοιτητές της σχολής, καθηγητές σχετικούς με το αντικείμενο, οδηγούς σπουδών κ.λπ.

Παιδιά απλά ελληνικά είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν καταλαβαίνετε και πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Ναι τα κατάλληλα άτομα δίνουν τις κατάλληλες συμβουλές. Πού το περίεργο; Ακόμα και στους φίλους που αναφέρεις, ο καθένας δίνει συμβουλές με βάση τις εμπειρίες του κυρίως. Δεν θα πας στον κολλητό σου για να λυθούν οι ενδυματολογικές σου απορίες. Θα τον ρωτήσεις όμως για μια χορογραφία, μιας και τυγχάνει να είναι χορευταράς (παράδειγμα φέρνω έτσι). Απλό.(3)

Στο ίδιο φόρουμ είμαστε μέλη; Αν ναι ρίξε μια ματιά σε θέματα με απορίες για τα φροντιστήρια. Σε πληροφορώ, είναι πάρα πολλά.
Μια χαρά ήταν το παράδειγμα. Σκοπός του παραδείγματος άλλωστε δεν είναι να είναι πάντα αληθές αλλά να σου δώσει να καταλάβεις απλά τα λεγόμενα και το σκεπτικό κάποιου. Ακραίο από την άλλη θα χαρακτήριζα, και χαρακτήρισα, το παράδειγμα με το κάπνισμα και γενικά με τους εθισμούς.

Ευτυχώς που το επεσήμαναν. Ειλικρινά δε θ' άντεχα για 5η(?) φορά.

(1)Μα εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να προσέχουμε τις συμβουλές που δίνουμε,πως και σε ποιον τις δίνουμε.Το αντίθετο μάλιστα.Σε αυτό συμφωνούμε.Εκει που εγώ διαφωνώ είναι τα μαυρισμένα γράμματα.Αυτό κυρίως είναι που με βρίσκει αντίθετη.

(2)Άλλο αυτό.Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ εύκολο να καταλάβω ποιος μπορεί να με βοηθήσει,ποιον θα πρέπει να συμβουλευτώ,ποιο είναι το κατάλληλο άτομο.Αλλά ακόμα και στην περίπτωση αυτή,ίσως αν είχα πολύ καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο καθηγητή,τον εμπιστευόμουν και ήξερα πως είναι αξιόλογος,γιατί όχι να μην τον ρωτήσω;Μια γνώμη θα έπαιρνα(αφόύ θα βρισκόμουν σε δίλλημα) και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες γνώμες από τους πιο "ειδικούς" στο θέμα,θα έπαιρνα την κατάλληλη απόφαση.

(3)Ωραία σ' αυτό συμφωνώ,φυσικά και είναι καλό να συμβουλευτείς κάποιο άτομο που να γνωρίζει το θέμα στο οποίο χεραιάζεσαι βοήθεια.Όμως δεν είναι πάντα έτσι.Δηλαδή δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις τόσο εύκολο,να βρεθεί το κατάλληλο άτομο.Αυτό ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα.Σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να βρεις το κατάλληλο άτομο κι επίσης δεν είναι απραίτητο να συμβουλευτείς κάποιον που γνωρίζει το "θέμα",αλλά κάποιον που εμπιστεύεσαι.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

Ο Shadowfax αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3.622 μηνύματα.
στο ιδιο φορουμ ειμαστε αλλα επετρεψε μου να εχω την δικια μου αποψη!αυτο για την παραπαδεια ισχυει οσο και αν δεν θες να το πιστεψεις!

:bye:

Μα δεν σου απαγόρευσα να έχεις άποψη. Ίσα ίσα. Απλά στέκεσαι στο παράδειγμα αυτό καθ' αυτό και δεν βλέπεις την ουσία που θέλω να περάσω χρησιμοποιώντας το ως μέσο. Εντάξει ήταν άκυρο ως παράδειγμα, αν αυτό σε ικανοποιεί. Δε σημαίνει όμως πως δεν ισχύει ό,τι είπα. Θέλω δε θέλω, ισχύει δεν ισχύει το παράδειγμα οι συμβουλές μου σε κάποιον της Γ δεν θα ήταν βάσιμες ή τουλάχιστον θα βασίζονταν σε δικές μου εικασίες και όχι σε δεδομένα της πραγματικότητάς μας κάτι που θα τις καθιστούσε, γιατί όχι, άχρηστες.

Anarki

Διάσημο μέλος

Ο Αλέξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 3.345 μηνύματα.
Δεδομένης της συμβουλής, το απο ποιον προήλθε είναι γενικά αδιάφορο.
Όταν δεν μπορείς να κρίνεις εσύ το πόσο καλή είναι η συμβουλή (για οποιοδήποτε λόγο), τότε αρχίζει να σε ενδιαφέρει το απο ποιον προήλθε επειδή αυτό επηρεάζει προφανώς την πιθανότητα η συμβουλή να είναι καλή.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

(1)Μα εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να προσέχουμε τις συμβουλές που δίνουμε,πως και σε ποιον τις δίνουμε.Το αντίθετο μάλιστα.Σε αυτό συμφωνούμε.Εκει που εγώ διαφωνώ είναι τα μαυρισμένα γράμματα.Αυτό κυρίως είναι που με βρίσκει αντίθετη.

Φάσκεις και αντιφάσκεις μου φαίνεται, φίλτατη Μαρία. Πρόσεξε τι λες:

Από τη μία:
Nαι,αλλά εγώ έχοντας επίγνωση αυτής της κατάστασης,θα φροντίσω η συμβουλή που θα του δώσω να είναι η κατάλληλη στην περίσταση.Θα προσπαθήσω να "επεξεργαστώ" την όλη κατάσταση για να του δώσω την καλύτερη δυνατή συμβουλή.

και ταυτόχρονα από την άλλη διαφωνείς με το παρακάτω:
Φυσικά εγώ λέω επίσης πως κάποιος που δε μπορεί να κάνει την εν λόγω ''επεξεργασία'' καλό είναι να μην δώσει εν τέλει τη συμβουλή.

Τελικά αποφάσισε, συμφωνείς ή όχι πως οι συμβουλές πρέπει να επεξεργάζονται πάντα πριν δοθούν;

Υπενθυμίζω για ν-οστή πλέον φορά το τι έχω πει ο ίδιος:

Ο καθένας μπορεί να δώσει συμβουλές, να μιλήσει δηλαδή. Απλά καλό είναι να μην το κάνει όταν δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί, να ζυγίσει την κατάσταση και να ψυχολογήσει τον δέκτη απλούστατα γιατί κανείς δεν διασφαλίζει πως αυτός θα μπορέσει να επεξεργαστεί τη συμβουλή, κάτι που δεν έγινε εξ' αρχής απ' αυτόν που την έδωσε. Εν ολίγοις αν κάποιος θα μιλήσει απλά για να μιλήσει, καλό είναι να παραμείνει σιωπηλός.

(2)Άλλο αυτό.Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ εύκολο να καταλάβω ποιος μπορεί να με βοηθήσει,ποιον θα πρέπει να συμβουλευτώ,ποιο είναι το κατάλληλο άτομο.Αλλά ακόμα και στην περίπτωση αυτή,ίσως αν είχα πολύ καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο καθηγητή,τον εμπιστευόμουν και ήξερα πως είναι αξιόλογος,γιατί όχι να μην τον ρωτήσω;Μια γνώμη θα έπαιρνα(αφόύ θα βρισκόμουν σε δίλλημα) και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες γνώμες από τους πιο "ειδικούς" στο θέμα,θα έπαιρνα την κατάλληλη απόφαση.

Αυτοαναιρείσαι. Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή πως μιλάμε για τις απλές και καθημερινές συμβουλές που ο καθένας μας θα έδινε. Αυτή λοιπόν είναι μια φάση στη ζωή σου που πιθανώς θα χρειαστείς αρκετές συμβουλές. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί ''άλλο αυτό''. Η φιλοσοφία σου δηλαδή ισχύει σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες όχι;

(3)Ωραία σ' αυτό συμφωνώ,φυσικά και είναι καλό να συμβουλευτείς κάποιο άτομο που να γνωρίζει το θέμα στο οποίο χεραιάζεσαι βοήθεια.Όμως δεν είναι πάντα έτσι.Δηλαδή δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις τόσο εύκολο,να βρεθεί το κατάλληλο άτομο.Αυτό ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα.Σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να βρεις το κατάλληλο άτομο κι επίσης δεν είναι απραίτητο να συμβουλευτείς κάποιον που γνωρίζει το "θέμα",αλλά κάποιον που εμπιστεύεσαι.

Αναφέρεσαι συνεχώς όμως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δίχως παραδείγματα. Μην καταλήξουμε να αοριστολογούμε. Ο κατάλληλος άνθρωπος πάντα μπορεί να βρεθεί, από αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται και θέλουν να τον βρουν.

Boom

Επιφανές μέλος

Μα δεν σου απαγόρευσα να έχεις άποψη. Ίσα ίσα. Απλά στέκεσαι στο παράδειγμα αυτό καθ' αυτό και δεν βλέπεις την ουσία που θέλω να περάσω χρησιμοποιώντας το ως μέσο. Εντάξει ήταν άκυρο ως παράδειγμα, αν αυτό σε ικανοποιεί. Δε σημαίνει όμως πως δεν ισχύει ό,τι είπα. Θέλω δε θέλω, ισχύει δεν ισχύει το παράδειγμα οι συμβουλές μου σε κάποιον της Γ δεν θα ήταν βάσιμες ή τουλάχιστον θα βασίζονταν σε δικές μου εικασίες και όχι σε δεδομένα της πραγματικότητάς μας κάτι που θα τις καθιστούσε, γιατί όχι, άχρηστες.
αυτη ειναι η πραγματικοτητα...δεν νομιζω οτι ολα πρεπει να τα ζησουμε για να πουμε πως τελικα ισχυει..ελεος απο συναναστροφες με κοσμο,με ατομα μαθαινεις καποια πραγματα ,δεν χρειαζεται ολα να τα βιωσεις..εμπειριες ειναι και αυτα,ισως να μην τις εχεις ζησει εσυ αλλα στις εχουν αναφερει...

λαμβανοντας συμβουλες ειτε απο καποιο αξιοπιστο ατομο ειτε οχι,οπως θεωρεις, σημασια εχει ο δεκτης να ειναι σωας τας φρενας και να εχει κριτικη ικανοτητα γινα μπορεσεις να τις αξιολογησεις...

πιστευω πως συμβουλες θα σου δωθουν απο ατομα που νιωθεις ανετα,που θα τους πεις το πονο σου,που ξερεις οτι πραγματικα σε νοιαζονται..

maraki

Δραστήριο μέλος

Φάσκεις και αντιφάσκεις μου φαίνεται, φίλτατη Μαρία. Πρόσεξε τι λες:

Από τη μία:

και ταυτόχρονα από την άλλη διαφωνείς με το παρακάτω:

Τελικά αποφάσισε, συμφωνείς ή όχι πως οι συμβουλές πρέπει να επεξεργάζονται πάντα πριν δοθούν;

Υπενθυμίζω για ν-οστή πλέον φορά το τι έχω πει ο ίδιος:

Ο καθένας μπορεί να δώσει συμβουλές, να μιλήσει δηλαδή. Απλά καλό είναι να μην το κάνει όταν δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί, να ζυγίσει την κατάσταση και να ψυχολογήσει τον δέκτη απλούστατα γιατί κανείς δεν διασφαλίζει πως αυτός θα μπορέσει να επεξεργαστεί τη συμβουλή, κάτι που δεν έγινε εξ' αρχής απ' αυτόν που την έδωσε. Εν ολίγοις αν κάποιος θα μιλήσει απλά για να μιλήσει, καλό είναι να παραμείνει σιωπηλός.

Αυτοαναιρείσαι. Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή πως μιλάμε για τις απλές και καθημερινές συμβουλές που ο καθένας μας θα έδινε. Αυτή λοιπόν είναι μια φάση στη ζωή σου που πιθανώς θα χρειαστείς αρκετές συμβουλές. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί ''άλλο αυτό''. Η φιλοσοφία σου δηλαδή ισχύει σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες όχι;

Αναφέρεσαι συνεχώς όμως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δίχως παραδείγματα. Μην καταλήξουμε να αοριστολογούμε. Ο κατάλληλος άνθρωπος πάντα μπορεί να βρεθεί, από αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται και θέλουν να τον βρουν.

Λοιπόν,καταρχάς δε "φάσκω και αντιφάσκω" όπως λες.Αυτό που εννοούσα,λέγοντας ότι δε συμφωνώ με τα μαυρισμένα γράμματα είναι το γεγονός ότι ανέφερες ότι όποιος δεν μπορεί να "επεξεργαστεί" κάτι,να μην το λέει καλύτερα.Σε αυτό διαφώνησα,όχι στο ότι πρέπει να "επεξεργαζόμαστε" τις συμβουλές πριν τις δώσουμε.Επίσης,το ότι αυτός που θα δεχθεί τη συμβουλή,θα πρέπει να την "επεξεργαστεί" και κυρίως να τον ωθήσεις εσύ στο να την "επεξεργαστεί",όπως έχω προαναφέρει ήδη σε προηγούμενο ποστ.Έστω ότι κάποιος που πρόκειται να δώσει μια συμβουλή,δεν την έχει επεξεργαστεί,θεωρώ ότι δε θα ήταν κακό να την δώσει,αρκεί βέβαια να αναφέρει στο άτομο που θα τη δεχθεί ότι αυτό είναι μόνο η γνώμη του,αυτό που πιστεύει και να κάνει πραγματικά εκείνος ότι νιώθει κι όχι ότι του είπε.
Δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος που δεν έχει "επεξεργαστεί" ένα θέμα,λέει κάτι μόνο και μόνο για να το πει.Μπορεί και ναι,αλλά δεν είναι σίγουρο.

Άλλο αυτό γιατί αυτό είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.Αλλά σου είπα ότι ακόμα κι εκεί,μπορεί και να συμβουλευόμουν τον καθηγητή των καλλιτεχνικών.Η φιλοσοφία μου προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση.Η όλη μου ιδέα και η αρχή της "αντιπαρέθεσης" μας(να το πω έτσι)ήταν το γεγονός ότι εγώ πιστεύω ότι οποιαδήποτε συμβουλή από όποιον κι αν προέρχεται μπορεί να είναι αξιόπιστη,πράγμα στο οποίο εσύ διαφωνείς,γιατί δίνεις περισσότερη βάση στην εμπειρία.Η εμπειρία ναι "παίζει ρόλο",αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν είναι απαραίτητη για την αξιοπιστία μιας συμβουλής.Αυτή είναι η γενική μου φιλοσοφία,την οποία προσαρμόζω στο κάθε περιστατικό και ανάλογα με το άτομο στο οποίο θα δώσω τη συμβουλή,γνωρίζοντας το χαρακτήρα του.

Ναι μπορεί να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος,αλλά είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.Είναι υποκειμενικό,αφού ο καθένας "βλέπει" διαφορετικά ποιο είναι το κατάλληλο άτομο για να συμβουλευτεί.Έτσι νομίζω εγώ.

Shadowfax

Διάσημο μέλος

αυτη ειναι η πραγματικοτητα...δεν νομιζω οτι ολα πρεπει να τα ζησουμε για να πουμε πως τελικα ισχυει..ελεος απο συναναστροφες με κοσμο,με ατομα μαθαινεις καποια πραγματα ,δεν χρειαζεται ολα να τα βιωσεις..εμπειριες ειναι και αυτα,ισως να μην τις εχεις ζησει εσυ αλλα στις εχουν αναφερει...

Μίλησα για εμπειρίες οι οποίες μπορεί να προκύπτουν από βιώματα. Όχι απαραίτητα για βιώματα που προσφέρουν εμπειρίες.

λαμβανοντας συμβουλες ειτε απο καποιο αξιοπιστο ατομο ειτε οχι,οπως θεωρεις, σημασια εχει ο δεκτης να ειναι σωας τας φρενας και να εχει κριτικη ικανοτητα γινα μπορεσεις να τις αξιολογησεις...

Εντάξει βλέπουμε λοιπόν το πράγμα διαφορετικά. Αυτό είναι όλο. Προσωπικά δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση δεδομένο πως αυτός που θα ζητήσει τη συμβουλή μου είναι ικανός και να κρίνει την ορθότητά της. Συνεπώς θεωρώ χρέος μου να διασφαλίσω αυτήν την ορθότητα και να δώσω μια συμβουλή διασταυρωμένη, βασισμένη σε όσο το δυνατόν αντικειμενικότερα κριτήρια και ταυτόχρονα συνδεδεμένη με τον δέκτη και από κει και πέρα ας κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τουλάχιστον, από την πλευρά μου, θα ξέρω πως του έδωσα κάτι ''δουλεμένο'' έτοιμο να το ''ακολουθήσει''. Δε θα υποχρεώσω τον άλλο να αναλύει και να σκέφτεται με τις ώρες τη συμβουλή μου προσπαθώντας να βρει το νόημά της. Προτιμώ να του του δώσω το νόημα έτοιμο. Και στην τελική γι' αυτό ζητά τη βοήθειά μου, γιατί για τον τάδε λόγο δε μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει τον εαυτό του. Είναι κουτό λοιπόν να τον βοηθώ με ''μετριοπάθεια''.

Χριστιάννα ^^

Διάσημο μέλος

Η Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2.571 μηνύματα.
Παρακολούθησα από την αρχή τη συζήτηση, κάπου μετά το 'χασα αλλά δεν έχει σημασία. Νομίζω πως έπρεπε να ξεκαθαρίσετε και να ορίσετε από το ξεκίνημα τις έννοιες *συμβουλή* και *άποψη* γιατί δεν το κάνατε και κάπως έγινε μπέρδεμα.

Πάντως κι εγώ δεν ακολουθώ συμβουλές από άτομα που δεν τις εφαρμόζουν στην ζωή τους. Ναι, δέχομαι τις απόψεις τους, αλλά αν δεν έχουν εμπειρίες τι να το κάνω; Εγώ έστω συνδυάζω τη λέξη συμβουλή με το βίωμα.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.031 μηνύματα.
αν ενας ναρκομανής σου πει "μην μπλεξεις με ναρκωτικα" εσυ δεν θα τον ακουσεις, επειδη ο ιδιος δεν το εφαρμοσε στη ζωη του;

Shadowfax

Διάσημο μέλος

αν ενας ναρκομανής σου πει "μην μπλεξεις με ναρκωτικα" εσυ δεν θα τον ακουσεις, επειδη ο ιδιος δεν το εφαρμοσε στη ζωη του;

Ωχ ρε παιδιά διαβάστε όλη τη συζήτηση από την αρχή. Μη λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Ξέρω η ερώτηση αναφερόταν στη Χριστιάννα αλλά κάνουμε κύκλους έτσι.

Χριστιάννα ^^

Διάσημο μέλος

Η Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2.571 μηνύματα.
Μα το έζησε, το έχει βιώσει και με αποτρέπει να το κάνω. Αν μου το πεί η μάνα μου δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Φυσικά και θα τον ακούσω.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.031 μηνύματα.
εγω θα ακουγα και τους δυο, τις συμβουλες καλο ειναι να τις ακουμε, αλλα να τις αναλυουμε κιολας. με αυτον τον τροπο μπορεις να μαθεις καποια χαρακτηριστικα του ανθρωπου που στις εδωσε

Pure_Seduction

Επιφανές μέλος

Ο Pure_Seduction αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9.834 μηνύματα.
Μα το να συμβουλευεις τους αλλους ειναι το πιο ευκολο. Το να τα εφαρμοσεις στον εαυτο σου ειναι το πιο δυσκολο.

:no1:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...