Κούνια που σας κούναγε στου καραβιού την πλώρη...
Αρκετοί είναι οι εργοδότες που ζητάνε απολυτήριο μαζί με όλα τα υπόλοιπα πιστοποιητικά του υποψήφιου εργαζόμενου, καθότι έχει καεί η γούνα τους από εργαζόμενους που ήταν υπόχρεοι στράτευσης το έκρυβαν και μετά αφού ερχόταν το χαρτί κατάταξης δε μπορούσαν να τους απολύσουν κι έπρεπε να τους πληρώνουν τα επιδόματα και να βρίσκουν αντικαταστάτες για όλο το διάστημα που έλειπαν!

Και πέρα από αυτό το βρίσκω απολύτως λογικό (παρά το ότι αποτελεί προσωπικό δεδομένο) να ζητούνται τέτοιες πληροφορίες...κι εγώ αν ήμουν εργοδότης θα ήθελα να ξέρω αν ο υποψήφιος για μια θέση έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή πήρε απαλλαγή και αν πήρε για ποιο λόγο, δε θα ήθελα να προσλάβω ένα μανιακό σχιζοφρενή που ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να κάνει στην εταιρία αύριο μεθαύριο!
Ακόμη και στο Δημόσιο που υποτίθεται ότι σέβεται τα "προσωπικά δεδομένα" ζητούνται αυτές οι πληροφορίες...π.χ. στη φόρμα πρόσληψης στα Ελληνικά Πετρέλαια που κοιτούσαμε μ' ένα συνάδελφο τις προάλλες (εταιρία στην οποία συμμετέχει και το Δημόσιο) υπάρχει πεδίο που συμπληρώνεις στις στρατιωτικές υποχρεώσεις αν τις εκπλήρωσες, αν απαλλάχθηκες και αν ναι να συμπληρώσεις για ποιο λόγο!
Το ότι υπάρχουν εργοδότες "καφενεία" που δε ζητάνε ούτε καν πτυχίο και δεν τους ενδιαφέρει καν να ερευνήσουν αν το βιογραφικό που έχουν στα χέρια τους είναι αληθινό ή ψεύτικο δεν αναιρεί όλα τα παραπάνω!