Δεν είμαι φοιτήτρια ιατρικής. Για να διευκρινίζουμε κάποια πράγματα κατ αρχάς.
Αν οι φοιτητές που παρουσιάζω υπάρχουν ή δεν υπάρχουν δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις. Το ότι η αδερφή σου ή οι φίλοι της δεν το κάναν δε σημαίνει πως κανένεας δεν το κάνει.
Εγώ γνωρίζω άτομα που το κάνουν.
Ακόμη, ήμουν η πρώτη που ανέφερα πως η ιατρική στη πανεπιστήμιο προσφέρει ελάχιστα πράγματα (διάβασε πιο προσεκτικά το παοστ μου) και γι αυτό το λόγο όλα αυτά τα χαμένα προσπαθούν να τα αναπληρώσουν κάποιοι-όχι όλοι-οι φοιτητές.
Στο χέρι σου είναι αν θα δεις κάποια πράγματα στην πράξη, δε θα περιμένεις από το γιατρό και τον καθητγητή να σε πάρει από το χέρι να σου τα δείξει-αυτό δε γίνεται σε καμια σχολη.
Απλώς τόνισα πως οι φοιτητές του πολιτικού έχουν περισσότερες δυνατότητες να εκμεταλλευτούν κάτι απ όλη αυτη την κοροιδια σε σχεση με τους ΣΣΑΣίτες
Κοιτα, το ότι οι πιο "δημοφιλείς" ειδικότητες έχουν μεγάλη αναμονή δε σημαινει πως για κάποιον που ψάχνεται αρκετά και είναι πιο δεκτικός σε κάποια πράγματα θα πρειμένει 10 χρόνια.
Γνωρίζω κοπέλα η οποία στα 29 της χρόνια σημερα εργάζεται με πολύ καλό μισθο σε ιδιοτικό νοσοκομείο στην Αθήνα και έχει τελειώσει και ειδικότητα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και όλα. (Αναισθησιολογία ΜΕΘ έπελεξε-βέβαια Οκ δεν έχουν όλοι δυνατότητες να ανταποκριθούν σε τόσο δύκολες ειδικότητες)
Στο θέμα που θίγεις (900 ευρώ..), πιστεύεις ότι ένα μηχανικός ή ένας δικηγόρος στο ξεκίνημα του θα βγάζουν περισσότερα? Ας καγχάσω.
Το ανώριμα απλώς δεν θα το σχολιάσω. Εχω επαναλάβει 1000 φορές σ αυτό το θρεντ πως το τι προτεραιότητες θέτει ο άλλος δεν αφορά κανένα και ούτε έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να το κατακρίνει. Δεν είναι δυνατόν αν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Εγώ γουστάρω την ιατρική. Εσυ τα λεφτα. Μαγκια σου και μαγκια μου.
Μα γιατί θεωρείς πως η μοναδική προοπτική ενός γιατρού είναι και το ιατρείο? Τεσπα.
Η αρχή ποτε δεν είναι εύκολη, ούτε για ένα δικηγόρο, ούτε για ένα μηχανικό, ούτε για ένα γιατρό. ΟΛΑ έχουν πρόβλημα.Αν εσυ έχεις στρωμένη δουλεια και θεωρείς ότι έχεις λύσει το πρόβλημα της ζωής σου, κάνεις λάθος.
Αν είχαν όλοι τη λογική σου (ακολουθώ το επάγγελμα του πατρέρα) τότε φτανουμε στο σημείο να μιλάμε για κληρονομικά επαγγέλματα. Αυτή είναι πάντα η εύκολη λύση. Είναι όμως και η σωστή?
Πελατεία(όπως λες) μπορεί να βρεις εύκολα από κάποιο γονέα. Είσαι σε θέση να τη διατηρήσεις όμως? Αμα δεν είσαι καλός, δεν πα να χες μητέρα τη Μαρία Τερζής, θα αποτύχεις, γιατί ο πελάτης που βρήκες έτοιμο από το γονιο σου θα ρθει μία, θα ρθει δύο, στην τρίτη φορά θα καταλάβει και δε θα ξαναρθει.
Αντίθετα, αν είσαι καλός και άσχετοι με το αντικείμενο να ήταν οι δικοί σου θα επιβιώσεις. Δεν έιναι χαμένοι απο χέρι όλοι αυτοί που επιλέγουν ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ εφόσον δεν έχουν κάποιο δικό τους. Ούτε χαζοί είναι. Τέτοιες γενικεύσεις είναι εντελώς άκυρες. Ισα ίσα πιο μάγκες είναι γιατί αν γίνουν κάτι θα γίνουν μόνοι τους και όχι στηριζομενοι στις πλάτες κάποιου άλλου.
Και στο κατω κάτω δεν ξέρω πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να διατηρούν την πελατεία των γονέων τους.
Kαι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από ένα μνμ μου στο όποιο δεν προσέβαλα κανέναν
Η διαφωνία μας φίλε μου έγκειται στο τελευταίο. Έχω μάθει καλώς ή κακώς πως το τελευαίο που πρέπει να επιδιώξει κάποιος που πάει ιατρική είναι τα χρήματα και το πρεστιζ. Το αν κάποιοι το επιλέγουν ουσιαστικά γι αυτο το λόγο(παραέξω μπορεί να λενε άλλα βέβαια) για μενα είναι λάθος γιατι υπαρχουν σχολές που σου δίνουν και τα δύο σε μικρότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο. Αυτοί βέβαια είναι και αυτοί που τελικά αποτυγχάνουν (και δεν είναι λίγοι)
Στην ιατρική ούτε θα βγάλεις κατευθείαν πολλά, θα ξενυχτήσεις στα νοσοκομεία και όχι μόνο, θα κουραστείς, θα λιώσεις στο διάβασμα. Αλλά όλα αυτά θα τα κάνεις επειδή το γουστάρεις ρε γμτ.
Το στυλ μ αρέσει η ιατρική αλλά δε θέλω και να φάω τα χρόνια μου και θέλω να μαι εξασφαλισμένος οπότε παω ΣΣΑΣ μου κάνει κάπως, γιατι εφόσον πας ιατρική εξ ορισμού θα χάσεις πολλά χρόνια.
Βέβαια, οκ επιλόγες είναι αυτές.
Αλλά σίγουρα μέσα στο στρατό δεν θα έχει τις ίδιες δυνατότητες με το πολιτικό κάποιος που αγαπάει πραγματικά αυτή τη δουλειά.
Προσωπικά, δεν το γουσταρα και δεν το επέλεξα. Αλλά δεν φτάνω και στο άλλο άκρο.
Καλές γιορτές!