Πάντως για πολλούς λόγους, οι φοιτητές του πολιτικού έχουν περισσότερες πιθανότητες να αξιοποιησουν καλύτερα τα 6 χρόνια της γενικής ιατρικής. Από κει και πέρα όμως ο καθενας θετει τις δικες του προτεραιότητες.
Χαχαχα.Οι περισσότεροι φοιτητές περνάνε τα μισά μαθήματα με κλέψιμο και γλείψιμο και άλλοι πήζουν στους καφέδες.Άσεε..Οι φοιτητές του πολιτικού όταν τελειώσουν θα γεράσουν μέχρι να πάρουν ειδικότητα αν μείνουν ελλάδα ενώ οι απόφοιτοι ΣΣΑΣ ξεκινάνε κατευθείαν ειδικότητα.
Προφανώς δεν ξέρεις και πολλά, γι αυτό θα δικαιολογήσω τον τόνο σου.
Είπα πως οι φοιτητές του πολιτικού έχουν περισσότερες πιθανότητες να αξιοποιήσουν καλύτερα τα 6 χρόνια της γενικής ιατρικής. Ας το εξηγήσω λίγο αυτό.
Στο ελληνικό πανεπιστήμιο (όπως και σε πανεπιστήμια άλλων ευρωπαικών χωρών) τα μαθήματα που διδάσκονται οι φοιτητές στα 6 χρόνια είναι επιεικώς άσχετα με την ιατρική. Κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει βιοχημεία πχ δε θα γίνει ντε και καλά κακός επιστήμονας.
Ο μόνος τρόπος για να εκμεταλλευτείς όσο γίνεται αυτά τα 6 χρόνια είναι να παίρνεις την πρωτοβουλία να πηγαίνεις σε νοσοκομεία και να παρακολουθείς έμεπιρους,καλούς επιστήμονες στο πως αντιμετωπίζουν από την πιο απλή έως την πιο περίπλοκη περίπτωση. Έτσι αποκτάς εμπείρία και ένα προβάδισμα ακόμα και για την ειδικότητα σου.
Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει από το 3ο έτος.
Ενας ΣΣΑΣίτης αντίθετα, περιορίζεται μονάχα σε αυτά που μαθα'ίνει από τη σχολή (εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, αφού είναι μέσα στη ΣΣΑΣ τον υπόλοιπο χρόνο)
Σκέψου τι διαφορά θα έχουν δυο φοιτητες, ένας στρατιωτικός και ένας του πολιτικού εάν θέλουν να ακολουθήσουν την ίδια ειδικότητα, πχ ορθοπεδική, η οποία είναι κατ εξοχήν χειρουργική.
Ο του πολιτικού θα έχει έρθει ουκ ολίγες φορές σε επαφή με το χειρουργείο, την αντιμετώπιση καταγμάτων και λοιπα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Αντίθετα, ο στρατιωτικός όταν τελειώσει δε θα έχει καν ερθει σε ουσιαστική επαφή με το χειρουργείο.
Ποιός έχει χάσει 6 χρόνια τελικά?
(Σημ. δεν είναι λίγοι οι φοιτητες που πηγαίνουν σε νοσοκομεία και κάθονται, ξερω ποιλλές περιπτώσεις τέτοιων παιδιών)
Λίγο με ενδιαφέρει αν οι του πολιτικού περάσουν τα μαθήματα τους με σκονάκια ή όχι, το αν θα γίνεις καλός επιστήμονας δεν καθορίζεται απ αυτό ούτε στο ελάχιστο.
Στο θέμα της ειδικότητας που έθιξες, δεν μ ενδιαφέρει αν ο στρατιωτικός θα ξεκινήσει την ειδικότητα του αμέσως, τουλάχιστον αυτός που τελείωσε πολιτικό θα έχει επιλέξει ο ίδιος την ειδικότητα που θέλει και όχι κάποιος άλλος γι αυτόν.
Τέλος επειδή μίλησες και για το οικονομικό, ο θείος μου είναι χειρούργος ορθοπεδικός σε δημόσιο νοσοκομείο της επαρχίας. Βγάζει "λεφτά με τη σέσουλα" όπως λέτε. Όχι, ποτέ δε ζήτησε φακελάκι, ποτέ δεν χειρούργησε κάποιον εφόσον δεν το χρειαζόταν μόνο και μόνο για να πάρει τα χρήματα από τα υλικά, δεν είχε γονείς γιατρούς. Είναι απλώς καλός στη δουλειά του και αγαπάει αυτό που κάνει.
(Και εγώ γνωρίζω κάποια πράγματα εκ των έσω με θείο, ξαδέρφια και αδερφό στην ιατρική)
Απο κει και πέρα όμως, όπως είπα και πριν ο καθένας θέτει τις προτεραιότητες του, δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τους άλλους γι αυτό.