o Χαβαλές γράφτηκε σε απάντησε του .."στρατόκαυλου". Ουδέποτε χαρακτήρισα τον συνάδελφο πολίτη γιατρό χαβαλέ. Δεν μπορεί ένας που έπιασε τα μόρια για να μπεί σε μια ιατρική σχολή να είναι -κατα τεκμήριο -χαβαλές! Όμως δεν δέχομαι το "στρατόκαυλος", αυτός που χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς είναι κοπλεξικός γιατι δεν έπιασε τις βάσεις για τις σχολές της ΣΣΑΣ. Σε ότι αφορά την εμπειρία σε χειρουργείο διάβασε για να καταλάβεις και να κρίνεις μόνος σους.. 1) Διδασκόμαστε τα ίδια μαθήματα και περνάμε τις ίδιες εξετάσεις με τους πολίτες στο Πανεπιστήμιο, 2) Για την ειδικότητα (πχ χειρουργού) την επιλέγουμε και σε περίπτωση που οι θέσεις είναι λιγότερες από τους υποφηφίους τότε δίνουμε μεταξύ μας εξετάσεις και οι καλλίτεροι πάνε για ειδικότητα, οι υπόλοιποι μπορούν να ξαναδώσουν. Σχετικά με τις εξετάσεις αυτές δεν έχει ακουστεί να γίνεται "λαδιά". Εξετάσεις λοιπόν και όχι αναμονή!!! . 3) Την ειδικότηα μπορούμε να την κάνουμε στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ή στα Πολιτικά (χωρίς αναμονές), ή στο Εξωτερικό!! 4) Ο χειρούργος στρατιωτικός γιατρός ή όποιας ειδικότητας γιατρός θα ασκήσει κλινική ιατρική και θα χειρουργήσει σε Νοσοκομείο. Υπάρχουν πολίτες γιατροί που έχουν να δουν Νοσοκομείο από την εποχή που τελείωσαν την ειδικότητα και το μόνο που κάνουν είναι να ανανεώνουν συνταγές (δεν αναφέρομαι στους συναδέλφους του ΕΣΥ). Συνεπώς ο στρατιωτικός ασκεί σίγουρα κλινική ιατρική ενώ ο πολίτης δεν είναι βέβαιο!!
.....(δεν μιλησα για αντιγραφες εγω οποτε παραλειπω αυτα που εγραψες γι αυτο το θεμα)...
Σε ότι αφορά το STANFORD Ή το UCLA ή το PARIS 7 ή το PARIS 12 είναι τα Πανεπιστήμια στα οποία θα ήθελα να μετεκπαιδευθώ -μετά την ειδικότητα- και θα προσπαθήσω να πάω σαν αξιωματικός γιατρός. Ξέρω ότι ο Ελληνικός Στρατός στέλνει -με έξοδα του- τα στελέχη του για μετεκπαίδευση.
Πολυ τσιτωμενο σε βλεπω...χαλαρωσε δεν εχουμε κατι να χωρισουμε απλως συζηταμε.
Προφανως δεν καταλαβες αυτο που εγραψα, το οποιο εχει αναφερθει και παραπανω. Ας το πω πιο αναλυτικα.
Ειθισται οι πολιτες φοιτητες ιατρικης απο το δευτερο-τριτο ετος να παρακολουθουν περιστατικα σε νοσοκομεια επιπλεον των μαθηματων τους. Το γνωριζω αυτο απο την οικογενεια μου και διαφορους οικογενειακους φιλους. Ο ξαδερφος μου για παραδειγμα πηγε για ειδικοτητα και ειχε αρκετη εμπειρια και ηταν πολυ μπροστα απο τους υπολοιπους ειδικευομενους επειδη ακριβως απο το τριτο ετος πηγαινε μονος του στο Ωνασειο και παρακολουθουσει περιστατικα. 4-5 χρονια επιπλεον εμπειριας δεν ειναι λιγα, και δεν γνωριζω εαν στη ΣΣΑΣ εχετε τη δυνατοτητα και τις αντοχες να το κανετε αυτο.
Ετσι, δεν μπορεις να λες πως η εκπαιδευση ενος ΣΣΑΣιτη ειναι καλυτερη η χειροτερη, εξαρταται απο το ατομο και απο το ποσο προθυμο ειναι.
Τα περι μαθηματων, τα γνωριζω αναλυτικοτατα, αναφερθηκα στο τι γινεται περα απο το μαθημα.
Σε οτι αφορα στην ειδικοτητα, ναι ειναι πλεονεκτημα το οτι δεν εχετε αναμονες, σ αυτο συμφωνω. Μεχρι τωρα ηξερα πως δεν την επιλεγετε εσεις αλλα αλλοι για εσας, για να το λες ομως ετσι θα ναι. Στο εξωτερικο μπορει να παει και ενας πολιτης ιατρος, δε μου λεει κατι αυτο.
Κοιτα, δεν εχω μαθει να κατατασσω στο ποιοι ασκουν κλινικη και ποιοι οχι, γνωριζω πολυ καλα και απο μεσα πως ακομα και στις κλινικες υπαρχουν πολλοι "επικινδυνοι" γιατροι. Το αν ενας πολιτης θα την επιλεξει ειναι καθαρα δικο του θεμα. (προφανως το 4 το ανεφερες γιατι δεν καταλαες τι εγραψα παραπανω.)
Για τα πανεπιστημια στα οποια λες πως θες να ειδικευθεις δεν μπορω παρα να σου ευχηθω καλη επιτυχια, αλλα δεν ξερω ποσοι ειναι αυτοι που πανε με εξοδα του στρατου καθε χρονο εκει...
εντιτ..καπου ανεφερες το "μονος σου"...κοπελα ειμαι