Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι αρκετά να σπουδάσω στη Σκωτία, ειδικότερα στο Εδιμβούργο, στον κλάδο των οικονομικών. Είμαι ακόμα Δευτέρα Λυκείου και προσπαθώ όσο το δυνατόν πιο νωρίς να μάθω και να ενημερωθώ καλά για το πως λειτουργούν τ πράγματα εκεί και το τι απαιτήσεις έχουν για την εισαγωγή μου. Έχω πάρει μια ιδέα γενικότερα και από αυτά που γράφονται στο site. Γενικά έχω καλούς βαθμούς, π.χ. στην 1η Λυκείου έχω απολυτήριο 19,8. Βέβαια έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου. Το θέμα είναι ότι δεν έχω δώσει ακόμα για Proficiency, αλλά θα δώσω το Μάη. Αν όμως δεν το πάρω δεν θα μπορέσω να δώσω ξανά γιατί μετά θα είμαι 3η και προτεραιότητα μου θα είναι οι πανελλ. Η ερώτηση μου είναι, θα με πάρουν χωρίς proficiency έχοντας μόνο lower?
Ααα, και κάτι άλλο! Τώρα με το Νέο Σύστημα τα μαθήματα για πανελλ. στον κλάδο των οικονομικών έχουν αλλάξει. Πλέον δίνω τέσσερα ( ιστορία οικονομίας, αοθ, μαθηματικά στατιστικής και έκθεση). Το πανεπιστήμιο όμως θα με δεχτεί με αυτά τα μαθήματα; Μήπως θέλει φυσική ή κάποιο άλλο μάθημα; και γενικά ποιο θα είναι το μάθημα "βαρύτητας";
Υ.Γ Σορρυ για το πρήξιμο.