Καλησπέρα παιδιά! Αποφοίτησα φέτος, ήμουν θετική κατεύθυνση και ο στόχος μου ήταν Βιολογία, αλλά με τα 15.106 που έβγαλα δεν κατάφερα να μπω.
είχα κάνει αιτήσεις πέρυσι αλλά ήταν πολύ πρόχειρες, δεν είχα απολυτήριο όπως είναι φυσικό, ούτε IELTS και διάλεξα τα πανεπιστήμια στην τύχη γιατί δεν ήξερα ότι η προθεσμία είναι μέσα στον Ιανουάριο, οπότε έκανα ότι να ναι! Τα πανεπιστήμια που μου προσέφεραν θέση ήταν το University of Glasgow και το University of Edinburgh, το πρώτο ζητούσε απολυτήριο 18 και το δεύτερο 19. Εγώ έβγαλα απολυτήριο 17.3 και μόλις έστειλα στο UoG με απέρριψαν οπότε δε δοκίμασα καν να στείλω τους βαθμούς στο UoE και δεν έδωσα καν το IELTS ενώ είχα κάνει προετοιμασία. Μέσα στον Αύγουστο με πήραν τηλέφωνο από το UoE και μου είπαν ότι εφόσον ο ΜΟ στη Βιολογία ήταν υψηλός (19.3 κατεύθυνσης, 19 γενικής) και αν είχα το IELTS θα μπορούσαν να παραβλέψουν το βαθμό του απολυτηρίου (πράγμα που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί είναι από τα πανεπιστήμια με μεγάλη ζήτηση). Εγώ δυστυχώς δεν είχα το IElTS οπότε μου πρότειναν να ξανακάνω αιτήσεις τον επόμενο χρόνο. Έτσι λοιπόν κι εγώ θα ξανακάνω αιτήσεις φέτος. Πήρα το IELTS με 8/9 και όπως προείπα, το απολυτήριο μου είναι 17.3 με ΜΟ 19.3 και 19 στις δύο βιολογίες, και 16.5 στη χημεία. Με αυτά τα προσόντα (και ξένες γλώσσες, αθλητισμό, μουσική επιπρόσθετα) θα μπροούσα να γίνω δεκτή από καλά πανεπιστήμια; Δε βασίζομαι τόσο στο τηλεφώνημα από το UoE γιατί όπως είπα μου ξίνησε λίγο. Γενικά, δε θέλω να ρισκάρω και να μη μπω, οπότε σκέφτηκα να κάνω σε λιγότερο απαιτητικά πανεπιστήμια αιτήσεις: Robert Gordon, Glasgow Caledonian, Queen Margaret, Edinburgh Napier και το τοπ University of Edinburgh
Γνωρίζετε πληροφορίες για κάποιο από αυτά τα πανεπιστήμια; Στηρίζομαι αρκετά στον καλό βαθμό του IELTS και το ΜΟ της Βιολογίας αν και το απολυτήριο μου είναι μέτριο.