Εγω δεν θεωρω δύσκολα τα SAt, εχω κανει διαφορα και ακομη και το λεγομενο "δυσκολο" μερος του, το critical thinking, με Αγγλικά του ποδαριού το μανιπούλαρα αρκετα καλά. Αν ενας καλος μαθητής Λυκειου κανει μια σχετικη προετοιμασια (ισα ισα για να μπει στο στυλ του sat), εγω νομιζω οτι μπορει να πάει πολυ καλυτερα και απο το μεσο αμερικανικο όρο και απο εναν αντιστοιχο "καλο" αμερικανο μαθητή που διαγωνιζεται για το ιδιο πανεπιστημιο. Αν θυμάμαι καλα τα μονα μαθηματικα απο Γ' Λυκειου που θελει ειναι στατιστική, πιθανοτητες και απλά όρια. Μιγαδικους δεν ειδα. Αλλα το επίπεδο ποικιλει απο τραγικα γελοιες ερωτήσεις τύπου "αν το χχχχ, το 4χ, το χ+χ+χ+χ ή το 4+χ είναι ισα με χ τετάρτης", μέχρι απλά/μετρια θεματα αναλυτικής γεωμετρίας και κάποια στις πιθανότητες που μπορουν να μπερδεψουν. Κατα τ'αλλα, τριχες κατσαρές. Δεν γνωριζω ποια η διαδικασια εισαγωγης σε ενα αμερικανικο πανεπιστημιο και τι αλλο εκτος του sat απαιτει, αλλα το sat θεωρω οτι δεν ειναι ζητημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.