Xωρίς να θέλω να ακυρώσω την προσπάθεια που κάνεις στην ιατρική (σαν φόκος Νο2) θα ήταν καλό να μην δίνεται η εντύπωση ότι μόνο η ιατρική έστω και με κατατακτήριες παρέχει ασφαλή επαγγελματική πορεία στην ιδιαιτερότητα της Ελληνικής οικονομίας. Θα ήταν καλό οι νέοι μαθητές να δουν τις δυνατότητές τους σε πολλά επαγγέλματα και έξω από την Ελλάδα αν μπορούν να στηρίξουν μια επιλογή.
Νομίζω ότι η επιτυχία σε ένα επάγγελμα δεν έχει να κάνει μόνο με την επιλογή των σπουδών αλλά παίζει ρόλο και η προσωπικότητα. Μπορεί η ιατρική να αποτελεί το χρυσό αυγό για πολλούς, αλλά δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι κάνουν για επαγγελματίες γιατροί άσχετα αν μπόρεσαν να περάσουν σε κάποιο ιατρικό τμήμα.
Το θέμα αυτό δεν έχει στάθη;
Μαν σαφεστατα δεν ειναι μονο η ιατρικη. Και στο λεω με πληρη επιγνωση της καταστασης, μιας και η συντριπτικη πλειοψηφια της σειρας μου στη παλια σχολη, καθως και οι 4/5 απο τα κολληταρια μ ειναι εξωτερικο. Ειτε σε καλες δουλειες (παντου υπαρχει εκμεταλλευση, καπου ομως απλα τηρουνται τα προσχηματα) ειτε σε διδακτορικα επι πληρωμη.
Απλα εδω το πιο "επιτυχημενο" παραδειγμα της γενιας μ π εχω, ειναι παλικαρος να χωνεται σε σαπια ερευνητικα, για να μπορεσει να χρηματοδοτησει τα ετη του διδακτορικου.
Στην τελικη κ η ιατρικη απλα σου εξασφαλιζει καποια καλα χρονια στη ειδικοτητα για δεδομενα ελλαδας, πρεπει να χεις κανει τα κουμαντα σου αυτη τη 12αετια για να μην αναρωτιεσαι μετα πώς και τι.
Κ αυτο ειναι ενα μαθημα που το εμαθα καλα μετα την παλια σχολη.
Ομως ζητημα ειναι, οτι δεν παλευουν ολοι το εξωτερικο ή δεν εχουν ολοι τις ιδιες δυνατοτητες αλλος ξερω γω εχει υποχρεωσεις οικογενεια κατι τελος παντων π τον κραταει πισω. Αυτο με φερνει στο αμεσως επομενο.
Η κατασταση ειναι τετοια, οπως ειμαι σιγουρος οτι εχεις νιωσει στο πετσι σου κ εσυ, που τα μονα επαγγελματα "με μελλον", ειναι αυτα π γραφει ο τιτλος του θεματος.
Plus Εποπαρος, νυχου, διαπλεκομενος.
Θυμασαι, αραγε, μολις εσκασε η κριση, τους μπαρμπαδες/βολεμενους επι το πλειστον, να λενε οτι δεν ξερουμε τι ερχεται σε 5 χρονια;
Ε τα 5 χρονια περασαν, εγιναν 10 και, εσκασε κ υγειονομικη κριση, και οι τιμιοι ειτε την εκαναν για εξω ειτε φυτοζωουν καπου εγχωρια περιμενοντας τα δευτερα -αντα.
Και διαταξικη κινητικοτητα παντα μονο προς τα κατω.
Ε μεσα σε αυτο το ντελιριο εκπτωσης σε ολους τους τομεις λοιπον, εκανα την "κριση ευκαιρια"(και κροισος μες την κριση κ δεν συμμαζευεται

) να παλεψω κατι που για μενα παντα, συνδυαζει σε καποιο βαθμο τα παραπανω στοιχεια. Και μου δινει τη δυνατοτητα να μαθω 2-3 πραγματα παραπανω για τον κοσμο, απο τα στενα κ απληρωτα ορια ενος μεταπτυχιακου. Δατς ολλ!
P.S. Μπορει να διαφωνω σε πολλα με τον γνωστο φοκο, αλλα η πορεια του δειχνει πώς το να επιμενεις και να κανεις τις σωστες επιλογες δεδομενων των συγκυριων, ειναι πολυ πιο εξυπνο και vfm απο ενα κοφτερο μυαλο που ακολουθει πεπατημενες.
Ή να βολευεσαι απλα σε μια κατασταση.
Ps2 Σεντονταρα δν μπορω να κανω κτ καλυτερο