Δεν σπουδάζω στο εξωτερικό για διακοπές και λίγη δουλειά το καλοκαίρι βγήκα. Το πάω λίγο αντίστροφα από τα συνηθισμένα. Τίποτα σχετικό με την Τέχνη, απλά είναι η κρυφή αδυναμία μου. Ο Τσέχωφ δεν έλεγε «Η ιατρική είναι η αγαπημένη μου σύζυγος και το γράψιμο η ερωμένη μου. Όταν με κουράζει η μία, περνώ τη νύχτα με την άλλη.» ; Ε, κάπως έτσι.. Τον Φάουστ ήθελα να το δω, αλλά δεν πρόλαβα. Πάντως, όσοι φίλοι μου τον είδαν είπαν και εκείνοι τα καλύτερα σχόλια. Πως πρόκειται πραγματικά για υπέροχη παράσταση και μοιάζει σε μια αντίστοιχη του «Βόυτσεκ» αν δεν κάνω λάθος..
Ο Σεφερλής είναι η αλήθεια ξεφεύγει λίγο- έως πολύ- από τις προτιμήσεις μου, αλλά αν κάνει τους ανθρώπους να γελάνε κάτι είναι και αυτό.
Γενικά, δεν διαλέγω παράσταση με βάση το ποιός παίζει. Όπως είπες, πολλοί «διάσημοι» εκμεταλλεύονται καλώς ή κακώς το όνομα τους και ανεβάζουν έργα ασήμαντα για να το θέσω ευγενικά, τα οποία έπειτα ονομάζουν μετα-τέχνη και ψάχνεις να βρεις το βαθύτερο νόημα στην «κοτρόνα» αλλά δυστυχώς ή δε βλέπεις ή αυτό που βλέπεις «κοτρόνα» παραμένει - για να επιστρέψω και σε αυτά που έλεγα πρωτίτερα. Σχήμα του κύκλου δε μας μάθανε στο σχολείο μας ότι λέγεται; Κάπως έτσι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 31 Ιουλίου 2020
Άρα,σε συγκίνησε... Ίσως έχει να κάνει και με τα βιώματα μας..