ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ), Μαθηματικό ή Φυσικό;

tebelis13

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο tebelis13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 1,256 μηνύματα.
Αν δεν τον τρελαινει η φυσικη τοτε πολυ απλα μπορει επιλεξει την κατευθυνση Εφαρμοσμενων μαθηματικων στη ΣΕΜΦΕ και δεν θα κανει φυσικη. Η ΣΕΜΦΕ στην ουσια ειναι δυο διαφορετικες σχολες. Οποτε αν τον ενδιαφερουν τα μαθηματικα εχει τρεις επιλογες: Μαθηματικο, ΣΕΜΦΕ, Εφαρμοσμενα Κρητης.
Αυτό θα κάνω απλά στα πρώτα έτη έχει αρκετά μαθήματα φυσικής.Για αυτό ρώτησα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
@Guest 278211 και όποιος άλλος ενδιαφέρεται:
Για την επίσημη έρευνα στο Φυσικό ΕΚΠΑ μπορείς να δεις τις ιστοσελίδες των τομέων τις οποίες θα βρεις εδώ:
https://www.phys.uoa.gr/to-tmima.html
Βέβαια, από τις ιστοσελίδες αυτές μην περιμένεις και καμία σημαντική πληροφόρηση ή καν πλήρη παρουσίαση της έρευνας που γίνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Δε βαρεθήκατε τόσο καιρό να τρώγεστε σαν τα κοράκια; Κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα. Ο καθένας λέει ότι την έχει πιο μεγάλη (τη δυσκολία).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Semfer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Semfer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 332 μηνύματα.
1)Δηλαδή Semfer εσείς τα μαθήματα αναλυτικής μηχανικής (Lagrange/Hamilton) και κβαντομηχανικής που έχετε στα αρχικά εξάμηνα δεν τα κάνετε φορμαλιστικά; Και τι κάνετε τότε;:whistle:

2)Επίσης, μιας και είπες σε προηγούμενο μήνυμά σου για σχετικότητα... Στο παλιό πρόγραμμα σπουδών που εσύ παρακολούθησες/θεις κάνατε καθόλου ειδική σχετικότητα; Και όταν μιλάμε για ειδική σχετικότητα δεν εννοώ να πείτε τους μετασχηματισμούς του Lorentz, εννοώ ένα πλήρες εξαμηνιαίο μάθημα με το πώς καταλήξαμε στους μτσχ του Lorentz από Γαλιλαίο, κυματική και Η/Μ - Ομάδα Γαλιλαίου, τα αξιώματα του Einstein, την ισοδυναμία μάζας ενέργειας, τετρανύσματα και μεγέθη της ειδικής σχετικότητας - διατηρήσεις κλπ - τανυστές - Ομάδα Lorentz κλπ, ηλεκτρομαγνητισμό σε σχετικιστικά κινούμενους παρατηρητές,...,κλπ και εφαρμογές αυτών; Δεν είχατε από ότι είδα... Συμπέρασμα: Κάνατε πυρηνική φυσική και ηλεκτρομαγνητισμό χωρίς να έχετε ιδέα από ειδική σχετικότητα...;):whistle:

3) Τόσο καιρό βγάζεις τόσο κόμπλεξ για τα τμήματα Φυσικής (και ειδικά για τους τομείς της Πυρηνικής και Στοιχειωδών... Γιατί άραγε...) και τα τμήματα Μαθηματικών (όπως και όλοι οι φοιτητές του ΕΜΠ και των πολυτεχνείων γενικότερα) που πραγματικά δε μπορείς να μιλάς... [να σου υπενθυμισω εδώ ότι κάποτε διέδιδες ότι το Φυσικό έχει 30 Μαθήματα και εργαστήρια: https://ischool.e-steki.gr/showpost.php?p=1706266&postcount=13]

1) Στην κβαντομηχανικη φορμαλισμο κανουμε στην Κβαντομηχανικη ΙΙ.
Υπαρζει μαθημα Κινηματικη και Δυναμικη και μετα το πιο φορμαλιστικο Αναλυτικη μηχανικη.
Το ιδιο ισχυει και για τον ηλεκτρομαγνητισμο.

2) Σχετικοτητα δυσστυχως καναμε στο μαθημα Φυσικη Ι μονο μετ. Lorentz κτλ. πολυ επιφανειακα σε 2-3 μαθηματα μονο. Ευτυχως αυτο αλλαξα και μπεικε εξαμηνιαιο μαθημα Σχετικοτητας. Ομως υπαρχει στο 8ο εξαμηνο μαθημα Γενικη Σχετικοτητα στο οποιο κανουμε και ειδικη σχετικοτητα στα πρωτα μαθηματα (τετρανύσματα, τανυστες, ομαδες Lorentz, Poincare τις οποιο κανουμε και στο μαθημα θ.Ομαδων). Επισης στο μαθημα Ηλεκτρομαγνητικα πεδια του 9ου εξαμηνου κανουμε παλι σχετικοτητα.

3) Δεν εχω κομπλεξ για τα τμηματα Φυσικης, απλα καποιες φορες απανταω αναλογα σε αυτους που κανουν επιθεση και ριχνουν λασπη στη ΣΕΜΦΕ.
Μαλιστα πολλες φορες εχω προτεινει σε μαθητες να επιλεξουν το Φυσικο ενω εσυ δεν το εχεις κανει ποτε...
Το οτι ελεγα οτι εχετε 30 μαθηματα δεν αναφερομουνα συγκεκριμενα στο φυσικο Αθηνας. Τοσα μαθηματα εβλεπα στον οδηγο σπουδων αλλα παραδεχομαι οτι δεν ειναι ετσι...

Θέλω να σπουδάσω Φυσική και ειδικότερα Πυρηνική Φυσική. Ακόμα, με ενδιαφέρει το πανεπιστήμιο που θα πάω να έχει πολύ καλά εργαστήρια. Ποια σχολή έχει καλύτερη έρευνα? Σας παρακαλώ πολύ να αναφερθείτε σε συγκεκριμένα στοιχεία. (όχι του στιλ: εμείς έχουμε περισσότερες ώρες κλπ... αλλά: η τάδε σχολή πέτυχε αυτό και εκείνο.)

Για Πυρηνικη Φυσικη η ΣΕΜΦΕ ειναι πολυ καλη σχολη οπως φυσικα και τα τμηματα Φυσικης (αυτο εννοειται παντα).
Η ΣΕΜΦΕ εχει εργαστηρια δικα της εργαστηρια αλλα τα περισσοτερα εργαστηρια πυρηνικης φυσικης γινονται στο Δημοκριτο και στη σχολη Μηχανολογων Μηχ. ΕΜΠ. Για περισσοτερα μπορεις να ρωτησεις με ΠΜ τον elgreco (μελος του ischool) ο οποιος τελειωσε τη ΣΕΜΦΕ και τωρα κανει διδακτορικο στην Αμερικη στη Φυσικη Πλασματος (αυτος ειχε ασχοληθει με πυρηνικη φυσικη στη ΣΕΜΦΕ και εκανε διπλωματικη στους Μηχανολογους στη πυρηνικη φυσικη αν δεν κανω λαθος).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
@Civilara:
Αν αυτή τη στιγμή γράψω κάτι κατά της σχολής σου σε εκείνο το θέμα που μας έλεγες ότι στους ΠΜ μαθαίνετε περισσότερη Φυσική από Φυσικό/ΣΕΦΜΕ, δε θα επέμβεις; Θα επέμβεις και θα είσαι και τελείως λάθος, προβάλλοντας ως επιχείρημα τα μαθήματά σας που κυρίως ξεκινούν με τις λέξεις/φράσεις "στατική" και "τεχνική μηχανική" με διάφορους αριθμούς να τις ακολουθούν: 1,2,3,...,i,...,n-1,n. Όλοι φαίνεται τελικά ότι θέλουν να λένε πως την έχουν μεγαλύτερη, ακόμη και αν τελικά είναι μικροσκοπική.
@Semfer:

1) Και έριξα εγώ λάσπη στη ΣΕΜΦΕ; Ό,τι είπα το δικαιολόγησα κιόλας, είτε αυτό εσύ προσωπικά το θεώρησες επαρκή δικαιολογία είτε όχι. Λάσπη θα ήταν απλώς το να λέω πράγματα κατά της σχολής, χωρίς καν να προβάλλω κάποιο τεκμήριο.
2) Πότε προτεινεις εσύ Semfer το Φυσικό αντί της ΣΕΜΦΕ; Όταν σου πει μαθητής ότι ενδιαφέρεται και για εκπαιδευτικός και πέφτει αμέσως στην εκτίμησή σου και θέλεις να τον διώξεις από τη ΣΕΜΦΕ μη τυχόν και χαλάσει το prestige της σχολής; (https://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=14&t=1233&start=30 : πρώτο μήνυμα χρήστη antony07 στη σελίδα που εμφανίζεται)
3) Έχω προτείνει τη ΣΕΜΦΕ σε κάποια άτομα, αλλά ήταν άτομα που δεν είχαν αποφασίσει πλήρως τι ήθελαν. Ήταν κάτι μεταξύ Μαθηματικού και Φυσικού, Εφαρμογών και Θεωρίας, Φυσικού και επιστήμης υλικών ή σε άτομα που ήθελαν οπωσδήποτε σχολή του πολυτεχνείου και τους άρεσε η Φυσική, ή σε άτομα τους άρεσε κάποια σχολή στο πολυτεχνείο και απέτυχαν: πρότεινα ΣΕΜΦΕ για να είναι πιο κοντά στο ΕΜΠ και τα διατμηματικά μεταπτυχιακά του.
Δε μπορώ να προτείνω ΣΕΜΦΕ σε κάποιον που θέλει ξεκάθαρα να γίνει Φυσικός ή Μαθηματικός. Ή σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη Θεωρητική Φυσική ή τα Θεωρητικά Μαθηματικά. Ούτε σε κάποιον που θέλει αστροφυσική/αστρονομία (όπως κάνετε εσείς: https://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=18&t=3585&start=0), ή σε κάποιον που θέλει ατμόσφαιρα/περιβάλλον/μετεωρολογία, ή ηλεκτρονική/αυτοματισμό/υπολογιστές που είναι τομείς που δεν έχετε στη ΣΕΜΦΕ. Και επίσης δεν μπορώ να προτείνω τη ΣΕΜΦΕ για την πυρηνική και την στερεά, όταν ξέρω ότι οι τομείς στο ΕΚΠΑ έχουν έντονη ερευνητική δραστηριότητα και άρα θα βρει στην κατεύθυνση ή στο μεταπτυχιακό περισσότερους καθηγητές που θα μπορούν να τον προωθήσουν (μην αποκλείοντας παράλληλα το να να πάει σε κατεύθυνση άλλου τομέα τελικά, που δεν υπάρχει στη ΣΕΜΦΕ, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη). Επίσης ακόμη και εσύ, έχει καταστεί σαφές ότι έχεις επιλέξει τη ροή της ΠΦ και ΣΣ, αν θέλεις να κάνεις μεταπυχιακό στην ΠΦ και τα ΣΣ που θα το κάνεις (από ό,τι είδα δεν έχετε κάποιο καθαρό μεταπτυχιακό τέτοιου είδους - αν έχετε πες μου θέλω να το έχω υπόψη μου); Ή θα πας στο εξωτερικό (κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει για μεταπτυχιακό ειδίκευσης) ή θα έρθεις στο Φυσικό κατά πάσα πιθανότητα του ΕΚΠΑ. Τώρα θα μου πεις ότι μπορείς να κάνεις και απευθείας διδακτορικό στο εξωτερικό... Αν θέλεις τη γνώμη μου η δεύτερη ροή που παίρνετε, δεν μπορεί να αντιστοιχιστεί με μεταπτυχιακό. Προσωπικά αν είχα την επιλογή μετά το πτυχίο να πάω για μεταπτυχιακό ειδίκευσης πρώτα και μετά για διδακτορικό ή απευθείας για διδακτορικό θα επέλεγα το πρώτο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
παιδιά για να ξεκαθαρήσω κάτι .. Επέλεξα ΗΜΜΥ γιατί έχει και εκεί πράγματα που με ενδιαφέρουν... Δεν θέλω να γίνω φυσικός από ΗΜΜΥ Αυτό που ρωτάω είναι αν είναι πρωτιμότερο να πάει κάποιος κανονικό μαθηματικό ή φυσικό αντί για ΣΕΜΦΕ... το λέει και ο τίτλος και θα ήθελα εκεί να επικεντρωθούμε όσο για τους οδηγούς σπουδών για τη ΣΕΜΦΕ δεν μπορούσα να τον βρώ...Από ότι βλέπω πάντως όσο και να ψάχνω στο ίδιο αδιέξοδο καταλίγω απόφοιτοι και καθηγητές που διδάσκουν στη σχολή υποστηρίζουν τη σχολή που διδάσκουν ή στην οποία φοίτησαν...

πάντως έχω ακούσει διάφορα

ότι τα εργαστήρια του φυσικού της αθήνας γίνονται στο ΕΜΠ
ότι τα εφαρμοσμένα είναι καλά για μεταπτυχιακό και όχι για προπτυχιακό (αυτό ήταν γνώμη φυσικού)
για φυσικό ή μαθηματικό σας είπα τι με ενδιαφέρει και θα ψάξω να βρω τι από τα δύο θα μου τα διδάξει καλύτερα...

Ευχαριστώ πάντως για την (ας το πούμε) βοήθεια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Οι εγκαταστάσεις εργαστηρίων του ΕΚΠΑ: https://www.phys.uoa.gr/to-tmima/biblio8ikh-kai-ergastiria.html
Όπως βλέπεις ως το αρχαιότερο ΑΕΙ και αρχαιότερο τμήμα Φυσικής της Ελλάδας, έχουμε πλήρεις εγκαταστάσεις. Ποτέ δεν γίνονταν εργαστήρια στο ΕΜΠ. Το μόνο εργαστήριο που γίνεται εκτός σχολής είναι η εξάσκηση του μαθήματος "Πυρηνική Τεχνολογία και Ανιχνευτές Στοιχειωδών Σωματιδίων" που γίνεται στον Δημόκριτο.

Έψαξες πολύ τον οδηγό σπουδών της ΣΕΜΦΕ;... Είναι σε αρκετά εμφανές σημείο - νομίζω: https://www.semfe.ntua.gr/docs/ODIG-SPOUD_2010.pdf
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
φίλε μου σου λέω τι άκουσα και όχι τι πιστεύω... Και ναι τον είχα ψάξει και δεν τον έβρισκα και ευχαριστώ που μου τον έδωσες!!!
όμως έχω απογοητευτεί από το γεγονός ότι δεν έχω δει έναν αντικειμενικό κριτή όλοι τη σχολή τους ευλογούν και εγκομιάζουν....
Υ.Γ. το πόσο παλιό είναι ένα πανεπιστήμιο δεν έχει να κάνει με το πόσο καλές εγκαταστάσεις έχει!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,801 μηνύματα.
φίλε μου σου λέω τι άκουσα και όχι τι πιστεύω... Και ναι τον είχα ψάξει και δεν τον έβρισκα και ευχαριστώ που μου τον έδωσες!!!
όμως έχω απογοητευτεί από το γεγονός ότι δεν έχω δει έναν αντικειμενικό κριτή όλοι τη σχολή τους ευλογούν και εγκομιάζουν....
Υ.Γ. το πόσο παλιό είναι ένα πανεπιστήμιο δεν έχει να κάνει με το πόσο καλές εγκαταστάσεις έχει!!!

Φίλε, εμείς σαν φοιτητές, είχαμε όλη την καλή διάθεση και ανιδιοτέλεια, να παραθέσουμε κάποιες απόψεις και να ενημερώσουμε με μεγάλη σαφήνεια και αντικειμενικότητα σύμφωνα με ότι αναφέρουν οι κανονισμοί σπουδών στα Τμήματά μας. Τώρα αν από εκεί και πέρα, εσύ αυτό το θεωρείς "λιβάνισμα" τι να πω; Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..και πολύ ασχοληθήκαμε με το όλο θέμα σου. Τα προβλήματα που αναφέρεις προέκυψαν επειδή κάποιοι φοιτητές με κολλημένα μυαλά υποβαθμίζουν με απαξιωτικό ύφος τα προγράμματα σπουδών άλλων Τμημάτων χωρίς να γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο την διδακτέα ύλη, την τρέχουσα έρευνα των μελών ΔΕΠ, τον ακαδημαϊκό στόχο ύπαρξης κάποιων κατευθύνσεων,...κτλ. Αλλά τώρα τι κάθομαι και λέω; Πάλι στην ίδια αρχή θα βρεθούμε...διότι κάποιοι άλλοι ξανά και ξανά θα αρχίσουν να λένε τα ίδια ότι Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Καλή Φυσική κάνει μόνο το ΣΕΜΦΕ πανελλαδικά. Λες και το μόνο αξιόλογο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα είναι το ΕΜΠ. Έλεος με το ψώνιο του Ελληναρά. Ούτε στο Μπέρκλεϋ να θέλατε να περάσετε δεν θα κάνατε έτσι, όπως κάνετε για να περάσετε στο ΕΜΠ. Και η κουτσή μαρία ΕΜΠ θέλει έτσι για μούρη και για υπαρξιακά κόμπλεξ...Αντί να στρώσετε πωπό κάτω και να διαβάσετε μετά θα λέτε ο μπιπ ο καθηγητής στο μάθημα που με έκοψε. Βέβαια όσες φορές έχω αναφέρει ότι Εφαρμοσμένα Μαθηματικά κάνει και η κουτσή Μαρία, διότι μαθηματικά είναι και τα εφαρμοσμένα, απλά διαφέρει ο τρόπος προσέγγισής τους, η φορμαλιστική τους διατύπωση, τα πεδία εφαρμογών τους, η διδακτορική έρευνα των μελών ΔΕΠ,...κτλ γίνομαι κακός και τα -1, -2,...-n πάνε σύννεφο και οι αυθαίρετες απόψεις δίνουν και παίρνουν.

Υ.Σ.: Το κακό σε αυτό το φόρουμ είναι ότι κάποιοι άσχετοι (μαθητές, φοιτητές και δεν ξέρω εγώ τι) με τις επιστήμες και τον κοινωνικό-επιστημονικό-εργασιακό ρόλο που αυτές επιτελούν προσπαθούν να έχουν άποψη καλύτερη από εκείνους που τις σπουδάζουν καθημερινά. Ανέβηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι. Πώς γίνεται μαθητές λυκείου που δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους papers περιοδικού στα εφαρμοσμένα μαθηματικά για να περάσουν κάποιο μάθημα στην εξεταστική να έχουν άποψη για το ποιος διδάσκει καλύτερα μαθηματικά; Τα μαθηματικά αγαπητοί φίλοι μου, είναι παντού το ίδιο. Μαθηματικά. Μαθηματικά. Μαθηματικά. Στρώνεις πωπό κάτω και λιώνεις στο γράψιμο. Είτε διαβάσεις θεωρήματα γεωμετρίας και θεωρίας αριθμών (θεωρητικά) είτε διαβάζεις θεωρία παιγνίων ή θεωρία οριακού στρώματος (εφαρμοσμένα). Αυτό που φωνάζω και με λέτε γραφικό κάποιοι εδώ μέσα, είναι ότι διαφέρει από Τμήμα Μαθηματικών σε Τμήμα Μαθηματικών, ο τρόπος προσέγγισης τέτοιων θεμάτων (επιστημονική μελέτη, διδασκαλία, εξέταση,..κτλ).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
φίλε μου σου λέω τι άκουσα και όχι τι πιστεύω...
Και τι; ήμουν εγώ καθόλου επιθετικός απέναντί σου; Απλώς σου απάντησα παραθέτοντάς σου και τα τεκμήρια.

Και ναι τον είχα ψάξει και δεν τον έβρισκα και ευχαριστώ που μου τον έδωσες!!!
όμως έχω απογοητευτεί από το γεγονός ότι δεν έχω δει έναν αντικειμενικό κριτή όλοι τη σχολή τους ευλογούν και εγκομιάζουν....
Υ.Γ. το πόσο παλιό είναι ένα πανεπιστήμιο δεν έχει να κάνει με το πόσο καλές εγκαταστάσεις έχει!!!
Νομίζω ότι ήμουν αρκετά αντικειμενικός. Και εν πάσει περιπτώσει ό,τι είπα μπορεί να το διασταυρώσει κάποιος. Σχετικά με τα μαθήματα και τα εργαστήρια συγκρίνοντας τους οδηγούς σπουδών και σχετικά με τα θέματα συγκρίνοντας τα θέματα. Απλά. Για ό,τι είπα έχω και μία δικαιολόγηση είτε κάποιος τη θεωρεί επαρκή είτε όχι. Αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Αν δει, όμως, κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος τη συζήτηση μας με τον Semfer θα βγάλει κάποια συμπεράσματα από τις απαντήσεις μας στα σχόλια του άλλου, αλλά και κυρίως από τα σχόλια του άλλου που ΔΕΝ απαντήθηκαν.
Ξέρω ότι γράφαμε και οι δύο μεγάλα κα βαρετά για κάποιον άλλο posts, αλλά μην κρίνετε κανέναν κιόλας αν δεν τα έχετε διαβάσει ΟΛΑ από την αρχή μέχρι το τέλος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
@ Semfer @exc

Σας ευχαριστώ πολύ!! Δεν ήξερα από πού να αρχίσω!! :D Και το μάθημα του ΣΕΠ κάθε άλλο παρά με βοήθησε!! (Η καθηγήτρια είχε πει πως από τη ΣΕΜΦΕ βγαίνεις μόνο μαθηματικός, απλώς έχεις κάνει και πληροφορική! :P )

Προς όλους:

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να συγκρίνουμε τις σχολές. Σε κάθε σχολή υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και αφορά τον καθένα προσωπικά σε ποια θέματα θα δώσει περισσότερη βάση, ανάλογα με το τι τον ενδιαφέρει. Αυτό θα εξαρτηθεί και με το πόσο ο καθένας θα το ψάξει! Αυτό που ορθώς κάνουν οι φοιτητές είναι να δίνουν πληροφορίες μέσα από την ίδια τη σχολή. Και εμείς ως μαθητές αυτό χρειαζόμαστε. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Για περισσοτερα μπορεις να ρωτησεις με ΠΜ τον elgreco (μελος του ischool)


δυστυχώς δεν τον βρήκα στην αναζήτηση... :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
παιδιά θα σα πώ κάτι και θελω να με πιστέψετε το λέω με την καλύτερη διάθεση θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής και θα ήθελα να ου πείτε τη γνώμη σας επί του θέματος....

Καθηγητής που διδάσκει φυσική στο πανεπιστήμιο κρήτης και ασχολείται με ένα αστεροσκοπείο στη κρήτη όταν του είπα ότι δήλωσα ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ αλλά σκεφτομαι του χρόνου να δηλώσω με το 10% φυσικό ή εφαρμοσμένα και οποίος σε συζητήσεις που είχαμε παλιότερα μου είπε ότι θα ασχοληθώ με τη φυσική μου είπε να μην το κονήσω από αυτό το τμήμα και ότι μπορώ πολύ εύκολα να ασχοληθώ με τη φυσική και τα μαθηματικά από τησχολή των ΗΜΜΥ

Δεν σας το λέω για να κάν τον έξυπνο ούτε γιατί θέλω να δείξω ότι η επιλογή μου είναι ωστή απλά θέλω να μου πείτε αν θεωρείτε ότι τα λεγόμενα αυτού του ανθρώπου είναι (κατά τη γνώμη σας) έγκυρη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,801 μηνύματα.
Στο Αστεροσκοπείο εργάζονται και πτυχιούχοι ΗΜΜΥ. Πάντως δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα είναι να θέλει κάποιος να ασχοληθεί με μαθηματικά ή φυσική και να προτιμά ΗΜΜΥ...για λόγο; ΤΕΕ; Πρεστίζ στην Ελλάδα;...

Η φυσική και τα μαθηματικά εκτός των ομώνυμων Τμημάτων διδάσκονται σε πιο επιφανειακή έκδοση και με τελείως διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις, ακαδημαϊκούς στόχους,...κτλ. Αν ήταν όλα τόσο απλά, ποιος ο λόγος το Τμήμα Μαθηματικών ή το Τμήμα Φυσικής να υπάρχει και να κλείνει 1 αιώνα στην χώρα μας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Στο Αστεροσκοπείο εργάζονται και πτυχιούχοι ΗΜΜΥ. Πάντως δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα είναι να θέλει κάποιος να ασχοληθεί με μαθηματικά ή φυσική και να προτιμά ΗΜΜΥ...για λόγο; ΤΕΕ; Πρεστίζ στην Ελλάδα;...

Η φυσική και τα μαθηματικά εκτός των ομώνυμων Τμημάτων διδάσκονται σε πιο επιφανειακή έκδοση και με τελείως διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις, ακαδημαϊκούς στόχους,...κτλ. Αν ήταν όλα τόσο απλά, ποιος ο λόγος το Τμήμα Μαθηματικών ή το Τμήμα Φυσικής να υπάρχει και να κλείνει 1 αιώνα στην χώρα μας;
πρώτων μου έκανε εντύπωση η συγκεκριμένη άποψη και για αυτό την παραθέτω και δεν είναι κόλημα (τουλάχιστων για εμένα) γιτί ο μόνος λόγος που πήγα ΗΜΜΥ ήταν για να βεβαιωθώ ότι δεν μο αρέσει κάτι από εκεί και να πορώ και του χρόνου να έχω ανοιχτές όλες τις επιλογές... Η μόνη άποψη που με κάνει να σκέφτομαι να μίνω εκεί είναι η άποψη αυτού του ανθρώπο πο είναι μέσα στα πράγματα και ξέρει δύο πάγματα παραπάνω..

δεύτερον ότι ανέφερα για τον άνθρωπο αυτό και τη σχέση μο μαζίτου ήταν για να μην πείτε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ξέρει εμένα ή το αντκείμενο...και έλω να μου πείτε γιατί πιστεύεται ότι το λέει αυτό αφού κατά τη γνώμη όλων εδώ μέσα ( συμπριλαμβανομένου και εμένα ) είναι ότι από ΗΜΜΥ δεν είναι εύκολο (ή και αδύνατο) να ασχοληθείς με κύριο αντικείμενο τη φυσική...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,801 μηνύματα.
Επειδή δεν έχω τελειώσει ΗΜΜΥ και ούτε πρόκεται, έχω μια απορία. Γιατί όσοι προτιμούν φυσικομαθηματικά και τρελαίνονται γι' αυτά, καταλήγουν ΗΜΜΥ ενώ η πλειοψηφία που δεν τα θέλει καταλήγει στο φυσικομαθηματικό (παράδοξο του Russell); Δεν θα ήταν καλύτερο τέτοιοι φοιτητές με τόσο καλό υποτιθέμενο μαθητικό επίπεδο στα φυσικομαθηματικά να δήλωναν φυσικομαθηματικές σχολές; Ίσα-ίσα που έτσι θα ανέβαινε και το φοιτητικό επίπεδο ενώ ως γνωστό...αριστούχος των αριστούχων φυσικομαθηματικός δεν πείνασε. Στις ΗΠΑ, το επάγγελμα του μαθηματικού με ειδικέυσεις στην φυσική, στην στατιστική,...κτλ έχει ετήσιο εισόδημα 96.000 περίπου δολάρια και είναι το Νο 1...όπως και η φυσική. Στην Ελλάδα και μόνο, γιατί τις θεωρείτε επιστήμες - λύσεις ανάγκης "μην βρεθώ έξω από το Πανεπιστήμιο"; Τι υπαρξιακά κόμπλεξ δεν καλύπτει το φυσικομαθηματικό που καλύπτει το Πολυτεχνείο (οι ΗΜΜΥ για παράδειγμα);

Στην Ελλάδα χωρίς βιομηχανίες, εταιρίες, υπηρεσίες... θέλουν όλοι και η κουτσή μαρία, ΗΜΜΥ. Στο δυτικό εξωτερικό με βιομηχανίες,...κτλ η επιστήμη του ΗΜΜΥ είναι μια απλή επιστήμη πανεπιστημιακού επιπέδου μεταξύ άλλων πολλών. Καμία θεοποίηση όπως εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Επειδή δεν έχω τελειώσει ΗΜΜΥ και ούτε πρόκεται, έχω μια απορία. Γιατί όσοι προτιμούν φυσικομαθηματικά και τρελαίνονται γι' αυτά, καταλήγουν ΗΜΜΥ ενώ η πλειοψηφία που δεν τα θέλει καταλήγει στο φυσικομαθηματικό (παράδοξο του Russell); Δεν θα ήταν καλύτερο τέτοιοι φοιτητές με τόσο καλό υποτιθέμενο μαθητικό επίπεδο στα φυσικομαθηματικά να δήλωναν φυσικομαθηματικές σχολές; Ίσα-ίσα που έτσι θα ανέβαινε και το φοιτητικό επίπεδο ενώ ως γνωστό...αριστούχος των αριστούχων φυσικομαθηματικός δεν πείνασε. Στις ΗΠΑ, το επάγγελμα του μαθηματικού με ειδικέυσεις στην φυσική, στην στατιστική,...κτλ έχει ετήσιο εισόδημα 96.000 περίπου δολάρια και είναι το Νο 1...όπως και η φυσική. Στην Ελλάδα και μόνο, γιατί τις θεωρείτε επιστήμες - λύσεις ανάγκης "μην βρεθώ έξω από το Πανεπιστήμιο"; Τι υπαρξιακά κόμπλεξ δεν καλύπτει το φυσικομαθηματικό που καλύπτει το Πολυτεχνείο (οι ΗΜΜΥ για παράδειγμα);
μέχρι προχθές που σνάντησα αυτόν τον άνθρωπο συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αλλά σκέψου και το άλλο...
Ο Δασκαλάκης (αν ξέρεις, που θα ξέρεις σίγουρα) ΗΜΜΥ τελείωσε και ασχολλείτει πλέον με μαθηματικά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
μέχρι προχθές που σνάντησα αυτόν τον άνθρωπο συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αλλά σκέψου και το άλλο...
Ο Δασκαλάκης (αν ξέρεις, που θα ξέρεις σίγουρα) ΗΜΜΥ τελείωσε και ασχολλείτει πλέον με μαθηματικά...
Και ο Fermat ήταν δικηγόρος.
Το θέμα είναι γιατί να πας σε Νομική/Φιλοσοφική/Πολυτεχνείο/Ιατρική όταν θέλεις να ασχοληθείς με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ/ΦΥΣΙΚΗ???
Το ΗΜΜΥ θα σου δώσει πολύ λίγες και επιφανειακές γνώσεις Φυσικής/Μαθηματικών. Αν κάθεσαι και διαβάζεις μόνος σου Μαθηματικά/Φυσική ενόσω είσαι φοιτητής στους ΗΜΜΥ τότε κάνεις και ένα μεταπτυχιακό σε ΦυσικοΜαθηματικά και γίνεσαι και ΦυσικοΜαθηαμτικός, αλλά η σχολή σου δε θα σε βοηθήσει καθόλου προς αυτήν την κατεύθυνση. Μόνο εμπόδιο θα είναι: Θα έχεις διάβασμα και για το δίπλωμα των ΗΜΜΥ, θα σε δεχτούν πολύ δύσκολα (ίσως να μη σε δεχθούν κιόλας) σε μεταπτυχιακό Φυσικής και Μαθηματικών ειδικά αν πρόκειται για Θεωρητική Φυσική ή Θεωρητικά Μαθηματικά, δε θα έχεις επαγγελματικά δικαιώματα Φυσικομαθηματικού γιατί καθορίζονται από το πτυχίο/δίπλωμα και άλλα πολλά...

Πάντως για να είμαστε και ειλικρινείς πιο εύκολα γίνεσαι ένας γνωστός/πετυχημένος ΗΜΜΥ παρά ένας γνωστός/πετυχημένος ΦυσικοΜαθηματικός. Ίσως για αυτό σου είπε και ο καθηγητής που λες να μείνει στη ΣΗΜΜΥ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top