russia4ever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nαι είμαι στο ΒΣΑΣ στο Πα.Μακ.
Ρωσικά μπορείς να διδάξεις αν πάρεις το ανάλογο πτυχίο και χωρίς να μπείς σε αυτές τις σχολές πάντως.
Μόνο το Σλαβικών στην Αθήνα νομίζω ότι δίνει περισσότερη κατάρτιση στην ρωσική γλώσσα γιατί κάνουν πιο προχωρημένα πράγματα καθώς και διδακτική ρωσικής νομίζω.
Δηλαδή το Παρευξείνιων δεν κάνει τόσο προχωρημένα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Mπορείς να ψάξεις και το πρόγραμμα σπουδών τους αλλά από όσο ξέρω το Σλαβικών στην Αθήνα είναι πιο ψαγμένο στη ρωσική φιλολογία.Δηλαδή το Παρευξείνιων δεν κάνει τόσο προχωρημένα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
russia4ever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Mπορείς να ψάξεις και το πρόγραμμα σπουδών τους αλλά από όσο ξέρω το Σλαβικών στην Αθήνα είναι πιο ψαγμένο στη ρωσική φιλολογία.
Έχω δει το πρόγραμμα σπουδών των Παρευξείνιων και έχω διαβάσει τους στόχους των μαθημάτων.
Έχω δει και των Σλαβικών Σπουδών επίσης.
Αλλά έχω ένα θέμα, δεν ξέρω ποια να δηλώσω 1η, η μία είναι Κομοτηνή κι εγώ μένω Ξάνθη, ενώ η άλλη Αθήνα αλλά είναι μακριά από το σπίτι της γιαγιάς μου το λέω αυτό γιατί αν περάσω Αθήνα θα μένω στης γιαγιάς μου.
χαχαχιχιχεχε
Νεοφερμένο μέλος

"Αχά ακριβώς όπως τα λές.
Επίσης είναι και τα παρακάτω:
1. Ότι υπάρχουν διαφορές στο πως γράφονται στα βιβλία και στο πώς τα γράφεις εσύ στο τετράδιο σου και πρέπει να το συνηθίσεις.
2. Προφορά. Αν δεν κάνεις με καθηγητή που ξέρει ρωσικά ή έστω με κάποιον συγγενή σου,προφορά σωστή δεν θα μάθεις ποτέ.
3. Πτώσεις ουσιαστικών. Έχει 6 διαφορετικές πτώσεις (ονομαστική,γενική,δοτική,αιτιατική,οργανική,προθετική)
Υπάρχουν πολλές διαφορές στις καταλήξεις στα αρσενικά - θυληκά ουσιαστικά και επίσης συνοδεύονται με προθέσεις,ρήματα κλπ που πρέπει να τα μάθεις όλα για να ξέρεις που μπαίνει τι σε κάθε περίπτωση.
4. Ρήματα κινήσης. Έχουν ας πούμε άλλο ρήμα όταν θές να πείς πηγαίνω με τα πόδια,άλλο για όταν πηγαίνεις με μεταφορικό μέσο,άλλο όταν πηγαίνεις και κουβαλάς κάτι μαζί σου και το πανηγύρι συνεχίζεται.
Μετά σε πιο μεγάλα επίπεδα ίσως υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες,εγώ ανέφερα τα βασικά πάντως."
Ασχολείσαι μ' αυτήν τη γλώσσα?
Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τα Ρώσικα, δηλαδή να τα διδάσκω και να κάνω μεταφράσεις, γι' αυτό το λόγο έχω σκεφτεί ότι οι 2 πρώτες σχολές θα είναι Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και Σλαβικών Σπουδών (το 2015 δίνω πανελλαδικές).
Μακριάάάά... από αυτή τη σχολή!!! Σου το λέει μια πονεμένη!!! ειδικά η ειδίκευση στη ρωσική είναι τραγική εκεί! Και σε καμιά περίπτωση το επίπεδο των απόφοιτων δεν ξεπερνάει το Β2, και αυτό με τα χίλια ζόρια και μόνο με δικό σου κόπο! Καλύτερα να έδινες τα λεφτά σου σε ένα φροντιστήριο στην πόλη σου... θα γινόταν πολύ καλύτερη δουλειά!
russia4ever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μακριάάάά... από αυτή τη σχολή!!! Σου το λέει μια πονεμένη!!! ειδικά η ειδίκευση στη ρωσική είναι τραγική εκεί! Και σε καμιά περίπτωση το επίπεδο των απόφοιτων δεν ξεπερνάει το Β2, και αυτό με τα χίλια ζόρια και μόνο με δικό σου κόπο! Καλύτερα να έδινες τα λεφτά σου σε ένα φροντιστήριο στην πόλη σου... θα γινόταν πολύ καλύτερη δουλειά!
Τι εννοείς ότι σε καμιά περίπτωση το επίπεδο των απόφοιτων δεν ξεπερνάει το Β2?
Cydonian Knight
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ευχαριστώ!

DimitraKapa
Νεοφερμένο μέλος

Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος

RomanEmpire
Νεοφερμένο μέλος

dimitsos
Νεοφερμένο μέλος

Σκέφτομαι να δηλώσω το τμήμα σλάβικων σπουδών της Αθήνας.
Είναι εύκολα τα μαθήματα εκεί μέσα?? Βατά?? Κατανοητά?? Δύσκολα?? Σε αυτό το τμήμα αρχίζουν την εκμάθηση της γλώσσας από το μηδέν ή χρειάζονται προαπαιτούμενα??
Έχω πάρει κι ένα βιβλίο εκμάθησης ρωσικών άνευ διδασκάλου.
Υπάρχει κάποιος που να είναι μέσα στη σχολή να μας πει δυο λόγια για την ευκολία της??
Ευχαριστώ πολύ.
RomanEmpire
Νεοφερμένο μέλος

dimitsos
Νεοφερμένο μέλος

Δυσκολεύεσαι με τα μαθήματα εκεί?? Είναι κατανοητά??
RomanEmpire
Νεοφερμένο μέλος

Τα μαθήματα είναι εντελώς διαφορετικά από όσο ξέρω από το Σλαβικών Σπουδών της Αθήνας.Το Σλαβικών Σπουδών είναι πιο φιλολογικό,εμείς έχουμε οικονομικά,κοινωνικά και πολιτικά μαθήματα.Είναι δύο διαφορετικές σχολές.Εγώ που είμαι στην οικονομική κατεύθυνση παράδειγμα έχω μόνο οικονομικά μαθήματα .Με σωστή παρακολούθηση και συστηματικό διάβασμα,δεν νομίζω να υπάρχει θέμα,όπως με όλες τις σχολές.Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Δυσκολεύεσαι με τα μαθήματα εκεί?? Είναι κατανοητά??
kostakis2
Εκκολαπτόμενο μέλος

(Ελπίζω μέχρι μεθαύριο να μην τα έχω παρατήσει

Raduga
Νεοφερμένο μέλος

kostakis2
Εκκολαπτόμενο μέλος

Menoula
Νεοφερμένο μέλος

papas
Διάσημο μέλος

Guest 184336
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 76 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- kall1as
- future.nurse.29
- Mariosm.
- Billprs
- Lefter
- Avalon12
- Avocadomaster
- pink_panther
- RGX
- KingOfPop
- Marple
- Philologist
- Alexismicro
- Louis Dasiras
- ninaki97
- sophielovegood
- Coraline31
- Paul33.gr
- Gus Roger10
- neurogirl
- vana_krlf
- Mukumbura
- Rose95
- giannhs2001
- Meow
- iminspain
- SlimShady
- calliope
- Stroka
- marian
- JohnGreek
- Jocaste
- Steffie88
- T C
- tsiobieman
- Revekka
- Λαμπρινηη
- Dimitris2001
- J.Cameron
- elena16
- ReniaCobain
- Wrong
- suaimhneas
- Φινεύς
- Κλημεντίνη
- Viedo
- uni77
- Scandal
- Elama On Peli
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.