*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Γαλλικά αρκετα καλά αν και νομιζα ότι δεν τα θυμόμουν αλλά όταν πήγα Στρασβούργο μια χαρά συνεννοήθηκα.

Και κάτι λίγα Τούρκικα και Ιταλικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Πρέπει να είναι κι αυτή εξίσου ωραία σαν τα γερμανικά!Όντως οι βόρειες γλώσσες είναι υπέροχες!!!!!
Κοίτα δεν ξέρω την γλώσσα και τέλεια αλλά είμαι σε πολύ καλό επίπεδο.Ευελπιστώ να πάρωω το Β1 του χρόνου και να πάρωω το Β2 μετάα και να ασχοληθώω με ολλανδικά!Γενικά μου αρέσουν πολύυυυυυ οι ξένες γλώσσες!![]()
Πρεπει ναι.... Σου ευχομαι να παρεις και το C1! (εγω εκει στοχευω) ολες οι ξενες γλωσσες ειναι τελειες.. Αλλα οι βορειες εχουν την πρωτιά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος

Izabella.N
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πολυ λιγα ιταλικα. Λατινικα

Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Γερμανικά ελάχιστα, μπορώ να συνεννοούμαι στα βασικά..
Claire14<3
Νεοφερμένο μέλος

Πρεπει ναι.... Σου ευχομαι να παρεις και το C1! (εγω εκει στοχευω) ολες οι ξενες γλωσσες ειναι τελειες.. Αλλα οι βορειες εχουν την πρωτιά!![]()
χαχαχχαα σήμερα συζητούσα με την καθηγήτρια των γερμανικών μου για τα πτυχία και με συμβούλευε να πάρωω και το C1!Τυχαίο?Δεν νομίζωωω!

Σου εύχομαι καλή επιτυχίαα για το C1!Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο αλλά αν κάτι σ'αρεσει το κάνεις με ευχαρίστηση και σου φαίνεται εύκολο!

Deutsch für immer

DrHouse
Διάσημο μέλος

Δίγλωσσος θα ήσουν εάν η μητέρα σου ή ο πατέρας σου ήταν Βρετανοί/Αμερικανοί και μάθαινες τα αγγλικά ως μητρική παράλληλα με τα ελληνικά.
Says who?
ΥΓ:Δεν χρειαζεται να μιλαει καποιος αγγλικα στο περιβαλλον που ζεις,για να τα υιοθετησεις.Προαναφερα τι ''επαιξε''
Νάγια Τ.
Διάσημο μέλος

Tη γλωσσα του σωματος,ξεχασες!!!Ελληνικα, αγγλικα, γραμμικη Α', γραμμικη Β', εχω C1 στα Σουαχιλι ενω το Μαιο δινω lower στα ιερογλυφικα

Alma Libre
Επιφανές μέλος

Ας πούμε τρεις. Παρ'όλα αυτά ξέρω κάτι λίγα γαλλικά ενώ λόγω ιταλικών καταλαβαίνω και λίγα ισπανικά.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος

Αφού έτσι είναι, επειδή εσύ του δίνεις ορισμό που σε βολεύει θέλεις και να ισχύει?Says who?
ΥΓ:Δεν χρειαζεται να μιλαει καποιος αγγλικα στο περιβαλλον που ζεις,για να τα υιοθετησεις.Προαναφερα τι ''επαιξε''

lili.
Εκκολαπτόμενο μέλος

γαλλικα (ηξερα καλα αλλα τα σταματησα στην τριτη γυμνασιου και τωρα δεν θυμαμαι τιποτα)
λιγα ισπανικα (τα οποια λατρευω)
τωρα ευελπιστω να μαθω γερμανικα (αν βρω επιτελους καθηγητη/τρια

p.s: απο εδω και στο εξης οποια γλωσσα ξεκιναω, θα την τελειωνω κιολας. ΤΕΛΟΣ. (νευριαζω με τον εαυτο μου που αφησα τοσο χρονο ανεκμεταλλευτο)

DrHouse
Διάσημο μέλος

Αφού έτσι είναι, επειδή εσύ του δίνεις ορισμό που σε βολεύει θέλεις και να ισχύει?![]()
Ετσι ειναι,says who παλι?

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AF%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%82
Αμα ριξεις μια ματια στα criteria,Θα παρατηρησεις οτι το θεμα ειναι πολυπαραγοντικο,υπαρχουν αρκετα κριτηρια,και δεν ειναι 1,τυπου ''πρεπει να εχεις γονεις βρετανους'' λολ.
- Κατά τον Bloomfield (1933:56)[1] δίγλωσσος είναι ο χρήστης δυο γλωσσών σε επίπεδο φυσικού ομιλητή.
- Παλαιότερα δινόταν έμφαση στο να κατέχει κάποιος δύο γλώσσες σε βαθμό ανάλογο με αυτόν του φυσικού τους ομιλητή. (Bloomfield, 1933)
- Διγλωσσία είναι «η πρακτική της χρήσης δύο γλωσσών εναλλάξ» (Weinreich, 1953/1968 )
https://www.edc.uoc.gr/ptde/ptde/anounc/a_tomeas/diglwssia_A08%20S02_2011.pdf
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AF%CE%B3%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%82
cha0s
Περιβόητο μέλος

Απλά σήμερα έχουμε αλλάξει τον όρο και εννοούμε αυτόν που όταν γεννήθηκε άρχισε να καταλαβαίνει 2 γλώσσες (πχ ο πατέρας Ελληνας, η μάνα Αγγλίδα ή το παιδί να γεννήθηκε στην Αγγλία)
lili.
Εκκολαπτόμενο μέλος

mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

είχα κάτσει ένα καλοκαίρι και έμαθα αλλά αυτά τα λίγα που έμαθε τα ξεχασα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

λεω οτι χρησιμοποιω τα γερμανικα σε καθημερινη βαση.Δίγλωσσος είναι όποιος χρησιμοποιεί 2 γλώσσες για να εκφραστεί στην καθημερινότητά του.
Απλά σήμερα έχουμε αλλάξει τον όρο και εννοούμε αυτόν που όταν γεννήθηκε άρχισε να καταλαβαίνει 2 γλώσσες (πχ ο πατέρας Ελληνας, η μάνα Αγγλίδα ή το παιδί να γεννήθηκε στην Αγγλία)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

Tróndur í Gøtu
Νεοφερμένο μέλος

~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

καλε,εσυ ελεγες οτι δε θες να μαθεις τουρκικαΑγγλικά(CPE),Γαλλικά(DELF B2) και κάποια βασικά ΣουηδικάΘα ήθελα επίσης να μάθω πολύ καλά Δανέζικα,Ισλανδικά,Φινλανδικά,Ολλανδικά,Ρώσικα,Ιταλικά,Ισπανικά και Τούρκικα (έχω καιρό ακόμη
)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 42 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- athinouli
- Maria_Xagorari
- panaman
- Zirene
- Fanimaid123
- New member
- stergios191919
- augustine
- DimitraA.
- PanMoonlight
- vana_krlf
- Stelios725
- Lab13
- Fanimaid
- Wrong
- SweetGirl
- louminis
- Jocaste
- Κασανδρα
- Alma Libre
- Konstantinos_m
- Κλημεντίνη
- Άνιελ
- Viedo
- American Economist
- hirasawayui
- ΘανάσοςG4
- KateRdJ
- blanc
- Evaki_555
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.